Кошаркаши Звезде срушили Партизан послије хаоса

Кошаркаши Црвене звезде победили су вечерас као домаћини Партизан са 90:74 (20:18, 29:30, 21:17, 20:9), у мечу осмог кола регионалне АБА лиге.

Кошарка 28.11.2022 | 22:57
Кошаркаши Звезде срушили Партизан послије хаоса

Звезду су до победе предводили Лука Вилдоза са 19 и Немања Недовић са 17 поена.

Код Партизана двоцифрени су били Јоанис Папапетру са 15, Данте Егзум са 14 и Кевин Пантер са 12 поена.

Звезда је у досадашњем делу такмичења забележила шест победа и један пораз, а Партизан је уписао седам победа и један пораз.

У наредном колу, Звезда ће гостовати Студентском центру, а Партизан ће дочекати Будућност.

Прва четвртина је прошла у изједначеној борби. Највећу предност имао је Партизан (14:10), али је Звезда успела да се врати и на прву паузу оде са два поена предности (20:18).

Почетак меча је обележио и прекид меча због убацивања тврдих предмета на терен од стране Звездиних навијача. У последњем минуту прве деонице, после прекршаја Ледеја над Ивановића, навијачи Звезде су почели са нередима, а судија Јавор је одлучио да прекине меч.

Договор је постигнут да после пражњења дела трибина меч буде настављен. Оба тима су се вратила на паркет, а после пола сата паузе меч је настављен.

Приликом дуела са Ледејом, Ивановић се повредио, са болном гримасом на лицу је отишао у свалчионицу и није се више враћао.

После паузе, играло се у таласима. Партизан је у неколико наврата успевао да стигне до плус шест, али је Звезда сваки пут имала одговор и успевала да се врати.

Прво полувреме је завршено серијом Звезде 7:0, која је од минус пет на два минута пре краја полувремена, на полувреме отишла са поеном предности (49:48).

У првој деоници, посебно у другој четвртини, видјена је веома ефикасна кошарка, где су оба тима боље функционисала у нападу него у одбрани.

Убедљиво најбољи код Звезде били су Немања Недовић са 15 и Лука Вилдоза, и захваљујући њима Звезда је успевала да парира Партизану, који је имао више расположених играча.

Најефикаснији код Партизана у прво делу били су Јам Мадар са осам, Владимир Бродзијански и Кевин Пантер са по осам и Данте Екзум са седам поена.

Звезда је ушла боље у наставак, и са пет везаних поена стигла до шест поена предности, а тренер Партизана Обрадовић је био принудјен да затражи тајм-аут.

Партизан је до првих поена у наставку стигао после три минута игре и то преко Папапетруа са линије слободних бацања.

Звезда је искористила лошу нападачку деоницу Партизана и стигла до 10 поена предности (58:48).

До краја треће четвртине Партизан је успео да добром одбраном заустави налет Звезде, и у споријем ритму смањи заостатак на пет поена (65:70).

Звезда је боље ушла и у последњу деоницу. Партизан је два минута био без коша, што су црвено-бели искористили и вратили се на максималних плус 10 (77:67).

Након четири везана промашаја Партизана и тројке Добрића, Звезда је на два и по минута до краја стигла до максималних плус 13 (85:72).

Партизан је наставио са грешкама, што је Звезда искористила и на два минута пре краја преломила меч у своју корист.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Маринко

29.11.2022 06:26

Обрадовић је лош тренер ништа у Партизану показао није

ОДГОВОРИТЕ