СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА: Нису само речи, компанија Меридиан својим примером пружа подршку нежнијем полу! (ВИДЕО)

Насииље нема оправдање, пријавите насилнике!

Република Српска 25.11.2022 | 13:45
СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА: Нису само речи, компанија Меридиан својим примером пружа подршку нежнијем полу! (ВИДЕО)

Међународни дан борбе против насиља над женама обележава се сваког 25.новембра, а статистика којом Србија располаже из године у годину све је забрињавајућа.

Или боље речено – поражавајућа. Четири од пет жена доживело је узнемиравање на улици. Једна од три жене погођена је сексуалним или физичким насиљем. Једна од пет младих жена патила је због насиља на интернету. Једна од две жене доживала је сексулано узнемиравање на послу. Једно од два женска убиства догодила су се од стране интимног партнера.

Према званичним подацима које је објавило Републичко јавно тужилаштво, током 2021. године убијено је 24 жена, док је ове календарске године своје животе до сада изгубила 21 женска особа.

Насиље над женама долази у различитим формама и представља један од најзаступљенијих облика насиља на свету, али ипак – неретко буде табу тема.

Физичко насиље није једини облик са којима се жене данас сусрећу. Тортура и разни други облици психичког злостављања остављају тешке и далекосежне последице по саму особу. Жртве насилника живе у страху, са мањком самопоуздања и тешко се одлучују да затраже помоћ или пријаве насиље.

Насиље над женама и поред приказане статистике не сме и не треба бити табу тема, проблем само жртава или институција који се тиме баве. Одговорност лежи на свима нама.

Пријавите насиље, нисте саме. Често изговорена реченица, а колико је се заиста придржавамо и да ли смо заиста ту за све жене – жртве насиља?
Време је да поставимо питања, али и да дамо неке одговоре.

Важно је реаговати на насиље и борити се против њега сваки дан. Важно је спречити насиље, не само пријавити.

хттпс://yоуту.бе/X4вqН9дмY58

Из тог разлога, у циљу подизања свести, јачању поштовања према женама, као и пружању подршке свима онима које су жртве било каквог вида насиља – компанија Меридиан објавила је нови видео спот у којем јасно ставља до знања са каквим се насиљем жене сусрећу, ко су почионици и где се оно дешава.

Меридиан у деценијској борби ПРОТИВ насиља и ЗА равноправност

Компанија Меридиан већ годинама настоји да својим деловањем скрене пажњу на ову проблематику и подигне свест о потреби борбе против насиља над женама.

Више од две деценије, Меридиан сопственим примером и моделом пословања показује решеност да као друштвено одговорна компанија активно узме учешће и укаже на значај политике родне равноправности, економског оснаживања жена и нулте толеранције било ког вида насиља и дискриминације.

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, компанија Меридиан подсећа јавност да решавање овог деликатног проблема мора имати приоритетно значење не само у раду државних органа, већ и у пословном окружењу, која има велики утицај у промовисању правих културних вредности, толеранцији и уважавању.

Порука је кратка и јасна: насиље нема оправдање, пријавите насилнике!

Нисте саме, заједно можемо све! Стоп насиљу над женама!

(ПР)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ник

25.11.2022 14:18

А ста цемо за насиље над мускарцима о ком се и не прица.Неке зене знајуци да је закон на њиховој страни уцјењују музеве дјецом и свим и свацим, пију им крв на сламцицу и цекају да овима пукне филм и ето ти белаја.Многи слуцајеви насиља над зенама су испровоцирани ,те су те зене помијесане са зенама којима заиста треба помоц,које не трпе насиље које свјесно подгријавају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара

25.11.2022 14:49

Само да се зна да је насиље над женама исто и тјерање да раде седам дана у седмици значи без одмора за минималац иживљавање и вријеђање од стране шефова послодаваца и тд за жену је довољни да ради пет дана у седмици зато што су њежнији слабији пол а не да се у колективу гдје раде жене третирају као робкиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

25.11.2022 15:31

А да као гест добре воље, вратите новац патолошким коцкарима, који су прокоцкали све што се може прокоцкати, чије су породице упропаштене и неће се моћи опоравити деценијама ! Ово исто, када би нарко картели подржали акцију " у здравом телу здрав дух" !

ОДГОВОРИТЕ
Name

НОРМАЛНО

26.11.2022 04:30

Да се врши насиље над женама,ако Центри за социјални рад,полиција,судство,не чине ништа како би спријечили то насиље! Имамо море примјера гдје годинама након убиства,случај лежи у ладицама судија,и гдје се још поједини и дрзну да траже кривца у мртвој жени,која није у могућности да доказује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасна

26.11.2022 07:39

Насиље над женама је заступљено у свим облицима,и приликама.У комшилуку,на послу,на улици итд.итд.Само ако знају да је то женско само,замишљају да јој могу свашта радити јер нема ко да их оно "мушки пребије".Купила гаражу,сваки дан муку мучим јер стално остављају аута и мој улаз заграде,а код мушких комшија све чисто.Само један примјер насиља,и то свакодневног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Века

10.07.2023 10:23

Шта рећи ,школе и одговорни ,чак и бака окреће главу ,неће да пријави,но прича мени и другима како БиХ пријавила.Пласе се људи да се мешају.Одговорни заказали.Мајка добија батина,неће да пријави и оде,деца исто гладна под батинама ,сви знају ,сви ћуте,сви се плаше ,као и ја ,насилник се дрогира.Ста радити у оваквим случајевима.?Где су они што змуре на све то?

ОДГОВОРИТЕ