Умро глумац кога је вољела цијела Југославија

Познати позоришни, телевизијски и филмски глумац, кога су сви заволели због лика малог Пере из култног дечијег филма "Дружина Пере Квржице", Младен Васари, преминуо је након дуге и тешке болести у 69. години живота у Загребу.

Забава 21.11.2022 | 20:37
Умро глумац кога је вољела цијела Југославија

Тужну вест објавила је на Фејсбук страници Градског позоришта "Зорин дом" Карловац.

- У 69. години живота напустио нас је великан хрватског глумишта Младен Васари. Иза себе је оставио неизбрисив траг још од малих ногу када га памтимо као Перу Квржицу, те многобројним улогама и представама које смо радо гледали. Карловачка публика сигурно ће га памтити по маестралној улози Бажулека у последњој режији великана Георгија Пара "Добри човек Бажулек". Мирно путуј Васке, недостајаће твој заразни осмех, невероватна енергија и знање. Почивао у миру - стоји у Фацебоок објави.

Васари је рођен 9. маја 1954. године у Словенији, а дипломирао је на Академији драмске уметности у Загребу 1976. године, а потом и завршио приватну школу француског глумца Јацqуеса Лецоqа у Паризу.

Боравећи у иностранству, глумио је у многим енглеским, немачким и француским позоришним трупама остваривши већи број улога у делима Шекспира, Молијера, Сервантеса и Аристофана. Наступао је на радију, играо у филмовима и ТВ серијама, те је предавао на Академији драмске уметности у Загребу.

(Блиц Фото: Принтскрин: ХРТ2) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Умрла је

21.11.2022 20:08

И Југославија пуно прије њега. Лака му црна земља +++

ОДГОВОРИТЕ