Umro glumac koga je voljela cijela Jugoslavija

Poznati pozorišni, televizijski i filmski glumac, koga su svi zavoleli zbog lika malog Pere iz kultnog dečijeg filma "Družina Pere Kvržice", Mladen Vasari, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini života u Zagrebu.

Zabava 21.11.2022 | 20:37
Umro glumac koga je voljela cijela Jugoslavija

Tužnu vest objavila je na Fejsbuk stranici Gradskog pozorišta "Zorin dom" Karlovac.

- U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasari. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu, te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u poslednjoj režiji velikana Georgija Para "Dobri čovek Bažulek". Mirno putuj Vaske, nedostajaće tvoj zarazni osmeh, neverovatna energija i znanje. Počivao u miru - stoji u Facebook objavi.

Vasari je rođen 9. maja 1954. godine u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. godine, a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu.

Boraveći u inostranstvu, glumio je u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim pozorišnim trupama ostvarivši veći broj uloga u delima Šekspira, Molijera, Servantesa i Aristofana. Nastupao je na radiju, igrao u filmovima i TV serijama, te je predavao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu.

(Blic Foto: Printskrin: HRT2) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Умрла је

21.11.2022 20:08

И Југославија пуно прије њега. Лака му црна земља +++

ODGOVORITE