Странке из ФБиХ вагају: Кога гласати у Дом народа

Оно што је, како преноси Клиx, потребније у овом тренутку је усаглашавање ставова странака Покрета за државу (ПЗД) о гласању за српски клуб Дома народа Босне и Херцеговине, који се бира у Народној скупштини Републике Српске.

Босна и Херцеговина 21.11.2022 | 15:42
Странке из ФБиХ вагају: Кога гласати у Дом народа

У једном ресторану у Сарајеву данас су се састали предсједници СДА, ДФ-а и СДП-а како би разговарали о актуелним политичким питањима и формирању власти.

Неформалном састанку који је почео у 13 сати присуствовали су Бакир Изетбеговић, Жељко Комшић и Нермин Никшић.

С обзиром на то да је Нермин Никшић заједно са још седам странака оформио блок, који ће ићи у формирање власти са, како су казали ХДЗ-ом, мале су шансе да је главна тема формирање власти на федералном нивоу, но јасно је да тројица лидера странака широко разговарају о свим могућностима, преноси Клиx.

С обзиром на то да је у току избор делегата за федерални Дом народа на столу су биле разнолике теме, без обзира што је СДА тренутно ван најучесталијих комбинација за власт.

Једно је сигурно, свако са сваким разговара и власт је могућа у разним комбинацијама.

Оно што је, како преноси Клиx, потребније у овом тренутку је усаглашавање ставова странака Покрета за државу (ПЗД) о гласању за српски клуб Дома народа Босне и Херцеговине, који се бира у Народној скупштини Републике Српске.

СНСД у Клубу Срба има сигурна три делегата, СДС и ПДП једног, стога се борба води за петог делегата у клубу. Своје приједлоге дали су и опозиција из Републике Српске и ПЗД.

Уколико уколико се не договоре да сви заједно гласају за или једног или другог кандидата, СНСД ће поново добити четири делегата и могућност за блокаду државе, преноси Клиx.

(БН Фото: Клиx.ба)  

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ста хоћете?

21.11.2022 14:54

Опет Запад иде на руку рушитеља БиХ. Не знам да ли би овакав закон прошло з Њемачкој...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста ти хоцес

21.11.2022 18:03

Руситељи БиХ су у Сарајеву. БиХ је настала Дејтонским споразумом, а то Сарајево настоји да оспори и понисти. Па ко онда руси БиХ.

Name

Ста ти знас

21.11.2022 20:46

Ста ти хоцес дејтонским споразумом је настао мир а не БиХ.Теби не вриједи објасњавти о настанку БиХ јер ти си продукт једне не образовне идеологије.

Name

крезо

21.11.2022 15:06

Баја има касу. Он це купити цетврог делегата. Прица федералаца је само набијање цијене. Као И поново бројање гласова у ЦИКу. Крадје листица, фалсификовани листици, отворено вреце, дописивани гласови И сто нацина крадје И све у реду. Баја подмазао масно. И Арнаутовица И Калабу папка, Младеновог кадра. Сјајно. Јелена је издана... Народ је овца, све трпи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

21.11.2022 15:56

Кажите Баји колико то кошта и онако 56 милиона за годину незна у шта потрошити?

Name

ре крезо

21.11.2022 17:55

Увијек сам се питао како је Калаба опстајао као запослен у заводу за запошљавање а зна се да је био у ПДПу.Често сам га виђао у граду са рукама у џеповима што значи да није пуно радио.

Name

Роби

21.11.2022 15:51

Ста год да изгласају, ХДЗ се пита на нивоу БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостарац

21.11.2022 16:24

Не пита се ХДЗ није нико глуп не бој се, све су то верзирани ликови, чим су се састали изабрат ће против СНСД-а, мада шта значи и опозиција у РС игра како додик свира

Name

Мики

21.11.2022 17:59

Не могу да вјерујем да неко мозе дати глас Снсд-у и самим тим блокирати цијелу дрзаву!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србислава

21.11.2022 18:03

Најважнији циљ је како изабрати нама Србима ?? А да ли ће наши бити сложни да сами себи бирамо..... Сад ће се видјети ко је за народ и ко је ко

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србислава

21.11.2022 19:54

А вукан ,шта он смјера??? Позива и комшића и све да гласају за кога.... О вукане шта је твој циљ..... Од вукана је то очекивано,зар не По чијој жељи вукане Е па ћеш вриштати и хистерисат по скупштини Али бар народ зна на који млин вукан воду вуче...... Није вукану ни до народа ни до Српске... Бих не бих