Stranke iz FBiH vagaju: Koga glasati u Dom naroda

Ono što je, kako prenosi Klix, potrebnije u ovom trenutku je usaglašavanje stavova stranaka Pokreta za državu (PZD) o glasanju za srpski klub Doma naroda Bosne i Hercegovine, koji se bira u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 21.11.2022 | 15:42
Stranke iz FBiH vagaju: Koga glasati u Dom naroda

U jednom restoranu u Sarajevu danas su se sastali predsjednici SDA, DF-a i SDP-a kako bi razgovarali o aktuelnim političkim pitanjima i formiranju vlasti.

Neformalnom sastanku koji je počeo u 13 sati prisustvovali su Bakir Izetbegović, Željko Komšić i Nermin Nikšić.

S obzirom na to da je Nermin Nikšić zajedno sa još sedam stranaka oformio blok, koji će ići u formiranje vlasti sa, kako su kazali HDZ-om, male su šanse da je glavna tema formiranje vlasti na federalnom nivou, no jasno je da trojica lidera stranaka široko razgovaraju o svim mogućnostima, prenosi Klix.

S obzirom na to da je u toku izbor delegata za federalni Dom naroda na stolu su bile raznolike teme, bez obzira što je SDA trenutno van najučestalijih kombinacija za vlast.

Jedno je sigurno, svako sa svakim razgovara i vlast je moguća u raznim kombinacijama.

Ono što je, kako prenosi Klix, potrebnije u ovom trenutku je usaglašavanje stavova stranaka Pokreta za državu (PZD) o glasanju za srpski klub Doma naroda Bosne i Hercegovine, koji se bira u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

SNSD u Klubu Srba ima sigurna tri delegata, SDS i PDP jednog, stoga se borba vodi za petog delegata u klubu. Svoje prijedloge dali su i opozicija iz Republike Srpske i PZD.

Ukoliko ukoliko se ne dogovore da svi zajedno glasaju za ili jednog ili drugog kandidata, SNSD će ponovo dobiti četiri delegata i mogućnost za blokadu države, prenosi Klix.

(BN Foto: Klix.ba)  

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Sta hoćete?

21.11.2022 14:54

Opet Zapad ide na ruku rušitelja BiH. Ne znam da li bi ovakav zakon prošlo z Njemačkoj...

ODGOVORITE
Name

Sta ti hoces

21.11.2022 18:03

Rusitelji BiH su u Sarajevu. BiH je nastala Dejtonskim sporazumom, a to Sarajevo nastoji da ospori i ponisti. Pa ko onda rusi BiH.

Name

Sta ti znas

21.11.2022 20:46

Sta ti hoces dejtonskim sporazumom je nastao mir a ne BiH.Tebi ne vrijedi objasnjavti o nastanku BiH jer ti si produkt jedne ne obrazovne ideologije.

Name

krezo

21.11.2022 15:06

Baja ima kasu. On ce kupiti cetvrog delegata. Prica federalaca je samo nabijanje cijene. Kao I ponovo brojanje glasova u CIKu. Kradje listica, falsifikovani listici, otvoreno vrece, dopisivani glasovi I sto nacina kradje I sve u redu. Baja podmazao masno. I Arnautovica I Kalabu papka, Mladenovog kadra. Sjajno. Jelena je izdana... Narod je ovca, sve trpi..

ODGOVORITE
Name

11903

21.11.2022 15:56

Kažite Baji koliko to košta i onako 56 miliona za godinu nezna u šta potrošiti?

Name

re krezo

21.11.2022 17:55

Uvijek sam se pitao kako je Kalaba opstajao kao zaposlen u zavodu za zapošljavanje a zna se da je bio u PDPu.Često sam ga viđao u gradu sa rukama u džepovima što znači da nije puno radio.

Name

Robi

21.11.2022 15:51

Sta god da izglasaju, HDZ se pita na nivou BIH.

ODGOVORITE
Name

Mostarac

21.11.2022 16:24

Ne pita se HDZ nije niko glup ne boj se, sve su to verzirani likovi, čim su se sastali izabrat će protiv SNSD-a, mada šta znači i opozicija u RS igra kako dodik svira

Name

Miki

21.11.2022 17:59

Ne mogu da vjerujem da neko moze dati glas Snsd-u i samim tim blokirati cijelu drzavu!!

ODGOVORITE
Name

Србислава

21.11.2022 18:03

Најважнији циљ је како изабрати нама Србима ?? А да ли ће наши бити сложни да сами себи бирамо..... Сад ће се видјети ко је за народ и ко је ко

ODGOVORITE
Name

Србислава

21.11.2022 19:54

А вукан ,шта он смјера??? Позива и комшића и све да гласају за кога.... О вукане шта је твој циљ..... Од вукана је то очекивано,зар не По чијој жељи вукане Е па ћеш вриштати и хистерисат по скупштини Али бар народ зна на који млин вукан воду вуче...... Није вукану ни до народа ни до Српске... Бих не бих