Завршен највећи пројекат нуклеарног грејања у Кини

Неколико кинеских провинција покренуло је пројекте грејања на нуклеарну енергије како би се смањило загађење животне средине и осигурало снабдевање енергијом док температуре падају.

Србија 21.11.2022 | 12:45
Завршен највећи пројекат нуклеарног грејања у Кини

Током протеклих година, Кина је била посвећена преласку на чисту енергију док земља предузима конкретне напоре да смањи емисију гасова са ефектом стаклене баште.

Пројекат за грејање нуклеарне енергије Хаијанг, највећи кинески пројекат нуклеарног грејања, који користи топлоту произведену нуклеарном енергијом на еколошки погодан начин, загрева први град без угљеника у земљи.

Према Државној корпорацији за улагање у енергију нови систем грејања стављен је у рад раније ове недеље у граду Хаијангу у источној провинцији Шандунгу, неколико дана пре планираног почетка четворомесечног зимског периода грејања.

Као први кинески комерцијални и највећи пројекат нуклеарног грејања, нуклеарна електрана Хаијанг чини 92,8 процената укупног капацитета нуклеарног грејања у земљи, који износи 365 мегавата (МW), обезбеђујући чисту енергију за више од 200.000 становника.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хехе

21.11.2022 16:21

Кинези подписали уговор са Катаром за увоз ЛНГ-а...на 27 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

22.11.2022 20:15

Нуклеаррна је циста енергија?Јел ви мене заје...?А ста је са нуклеарним одпадком???Циста је енергија су сунцане целије,хидроелектрарна,динамо на ветар,...

ОДГОВОРИТЕ