Водостај ријеке Сане у Приједору у благом опадању

Водостај ријеке Сане у Приједору је у благом опадању и тренутно износи 395 цм. Из Цивилне заштите града Приједора кажу да је примјетна стагнација ријеке Сане у општини Кључ и Сански Мост те да то „погодује“  Приједору и да за сада нема пријетњи за поплаве. 

Република Српска 21.11.2022 | 11:21
Водостај ријеке Сане у Приједору у благом опадању
Први степен одбране града од поплава проглашава се на 420 цм.  Водостај ријеке Уне у Новом Граду такође је у стагнацији и тренутно износи 400 цм. Редовне мјере заштите од поплава у Новом Граду на снази су када је водостај Уне 450 цм. 
 
„Овом приликом хоћу да кажем грађанима да за сада нема неких пријетњи везаних за поплаве с обзиром да данас и временске прилике погодују тенденцији пада ријеке Сане. Нема мјеста паници с обзиром да се на 420 цм проглашавају мјере одбране од поплава.
 
Од петка су сви субјекти који учествују у спашавању од поплава упознати и нисмо их активирали јер није било потребе што не значи да убудуће нећемо. За сада је ријека Сана у опадању са тенденијом читавог дана“  - речено је за БН из Цивилне заштите града Приједор.
 
(БН  Фото:БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рајко

21.11.2022 10:50

Среца наса власт се могу богу па им он услисио молитве, да није данас би биле поплаве у Приједору.

ОДГОВОРИТЕ