Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru u blagom opadanju

Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru je u blagom opadanju i trenutno iznosi 395 cm. Iz Civilne zaštite grada Prijedora kažu da je primjetna stagnacija rijeke Sane u opštini Ključ i Sanski Most te da to „pogoduje“  Prijedoru i da za sada nema prijetnji za poplave. 

Republika Srpska 21.11.2022 | 11:21
Vodostaj rijeke Sane u Prijedoru u blagom opadanju
Prvi stepen odbrane grada od poplava proglašava se na 420 cm.  Vodostaj rijeke Une u Novom Gradu takođe je u stagnaciji i trenutno iznosi 400 cm. Redovne mjere zaštite od poplava u Novom Gradu na snazi su kada je vodostaj Une 450 cm. 
 
„Ovom prilikom hoću da kažem građanima da za sada nema nekih prijetnji vezanih za poplave s obzirom da danas i vremenske prilike pogoduju tendenciji pada rijeke Sane. Nema mjesta panici s obzirom da se na 420 cm proglašavaju mjere odbrane od poplava.
 
Od petka su svi subjekti koji učestvuju u spašavanju od poplava upoznati i nismo ih aktivirali jer nije bilo potrebe što ne znači da ubuduće nećemo. Za sada je rijeka Sana u opadanju sa tendenijom čitavog dana“  - rečeno je za BN iz Civilne zaštite grada Prijedor.
 
(BN  Foto:BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rajko

21.11.2022 10:50

Sreca nasa vlast se mogu bogu pa im on uslisio molitve, da nije danas bi bile poplave u Prijedoru.

ODGOVORITE