У порасту водостај ријеке Сане у Приједору

Екипе Цивилне заштите града Приједора  и Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједор у саопштењу упућеном медијима наводе да су водостаји  ријеке Сане на мјерном мјесту код моста тренутно 365 центиметара док је у Гомјеници забиљежено 389 центиметара. 

Република Српска 20.11.2022 | 14:51
У порасту водостај ријеке Сане у Приједору

Шеф Одсјека цивилне заштите Мирослав Крнета изнио је податак да ријека Сана расте у Санском Мосту око 3 центиметра за сат времена по чему се прати и раст воде у нашем граду.

"На 420 центиметара се на подручју града проглашава први степен одбране од поплава, а будући да киша престаје да пада и прогнозе су повољније  поготово у односу на интензитет падавина од синоћ када је Сана у Санском Мосту расла 12 центиметра на сат времена“, потврдио је Крнета.

"Што се тиче насеља Врбица и Тополика стање је редовно и ми, као дежурне службе пратимо ситуацију и за сада нема проблема", - речено је у ТВСЈ Приједор.

Према подацима  са сајта Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске у протекла 24 часа на подручју Приједора  пало је 47,6  литара кише по метру квадратном.

У протекла 24 часа у Новом Граду пало је 40 литара кише по метру квадратном.

Самостални  стручни сарадник за послове Цивилне заштите Нови Град Мирко Лукић рекао је  да је водостај Уне јутрос 305 цм и у порасту је.

Он је навео да је водостај ове ријеке у Новом Граду јуче ујутро био 158 цм те да су редовне мјере заштите од поплава на снази код водостаја 450 цм.

Како јавља дописник БН телевизије из Приједора, већином су заплављена пољопривредна земљишта и да за сада нема угроженог становништва. Највише је заплављено на подручју Новог Града гдје се ријечица Јапра излила из свог корита у насељима Јошава, Масловаре , Црна Ријека, Мала Новска Рујишка, Агићи као и у Будимлић Јапри у општини Оштра Лука.

(БН Фото: БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар