Морамо до финала, да не бисмо разочарали Ђоковића

Драган Стојковић Пикси обратио се јавности пред пут у Катар. Задовољан је игром и головима, чињеницом да се нико није повредио, у победи против Бахреина од 5:1. Партијом га је задивио Душан Тадић.

Србија 19.11.2022 | 14:10
Морамо до финала, да не бисмо разочарали Ђоковића

- Самим тим што носи број 10, то говори о каквом се играчу ради. Има раскошан таленат, прелеп је гол из слободног ударца. Касније, имао је фантастичан погодак, али он је играч високе фудбалске интелигенције. То што може да уради, не изненађује, то очекујем.

Капитен је био и Влаховић.

- У плану је било да игра 2. полувреме, никако од почетка да игра. Био је одсутан, повређен, улазак је појачао офанзиву нашег тима. Показало се како је опасан за гол ривала. Драго ми је да је дао гол, значи му сигурно, као сваком нападачу. То даје додатно самопоуздање. Да, понео је траку... Сигурно се лепо осећао. Иако је била тешка, није трако бити капитен, то је додатна одговорност. Али битно је да се добро креће, да видимо Влаховића који је заиста опасност за ривала.

Није играо Митровић, одмарао је и Костић, нема потребе за ризиком. 

- Чини се све да буду спремни сви, што се мотивације тиче и психолошке припреме, нема проблема. Данас су намерно изостали са меча, нисмо хтели ризик, као и Вељковић, који је могао да игра. Непотребно је било, и Радоњић је осетио нешто што га је заболело у задњој ложи, нисам хтео ризик. Учинићемо све да сви буду спремни. Колико ћемо успети, видећемо.

Новак Ђоковић најавио је да стиже на финале, Пикси му је одговорио. 

- Морамо до финала, да га не разочарамо, је л' тако. Да поновим... Морамо бити максимално спремни, ако је неко бољи од нас, наравно, као спортмени ћемо честитати. Лако се нећемо предати, сигурно. О томе размишљамо, да идемо из меча у меч. Имамо тешку групу, али морамо веровати. Да можемо хоћемо да освојимо довољан број бодова за даље, у нокаут фазу.

Српски селектор прокоментарисао је и сцену из Пазове која је обишла Србију. Пикси је дуго стајао поред пехара са Новог Зеланда, а сада је рекао да је размишљао о слици која је импресивна, а истинита.

-То је заиста нешто што се десило. Ти клинци тада су постали прваци света. Замислите да сте најбољи на свету. То је нешто што једноставно људи могу само да сањају, а њима је то пошло за руком или ногом, рекао је селектор.

Додао је да увек кад год су у Спортском центру поглед одлута ка тој слици јер буде емоцију и чини га поносним.

- Видећемо, има времена, чуда су могућа, поручио је српски селектор.

Такође, јасно је рекао да треба бити оптимиста и да се не треба предавати.

- Фудбал је проста игра. Исти број играча, под истим условима. А ко је бољи, показаће терен, а ми верујемо да смо спремни да се суочимо са таквим изазовима – светских и европских првенстава, значи нешто највеће у фудбалу. Не треба се плашити никог, само веровати у себе и бити паметан показати фудбалску интелигенцију, карактер, тимски дух. Ми дефинитивно знамо да играмо фудбал, и то баш добро. Ни противницима неће бити лако, истакао је он, али нагласио да је неозбиљно давати прогнозе за утакмице.

- Од вечерас, ми размишљамо о утакмици са Бразилом. Не са Камеруном, не са Швајцарском, већ искључиво са Бразилом.

На изјаву Бјековића да се до сада није срео са овако хомогеном екипом, Пикси је рекао да је импресивно понашање свх играча.

- Другарство, пријатељство и хомогеност у тиму и ван њега може смао да нас радује. Не видим било какав мотив ни жеље да то буде другачије. Јендоставно, ово је добро, добар пут који треба следити и неговати. Здрава атмосфера и искрен однос како тренера према играчима, тако и играча према нама, као и целог стафа који је у репрезентацији може да вам донесе овакву атмосферу и све ово што се дешабва. Не видим разлога да треба било шта мењати. рекао је он.

За сам крај, послао је јасну поруку.

- Идемо у нове победе и то је једино што нас занима. Верујемо у себе и идмео да Србију представимо на најбољи и најлепши начин, закључио је селектор.

Наравно, осврнуо се и на лепе вести – Сергеј Милинковић-Савић постао је тата, а цела екипа то је прославила на један веома леп начин. 

- Њихов однос и понашање је искрено. Једна лепа, сложна и чврста породица. Тако ми делује и то је најважније. Идемо даље и желимо да будемо још бољи него што смо били, поручио је Пикси у интервјуу за ФСС. 

(Блиц спорт/ фото: Тањуг/ Раде Прелић/ Рингиер/ Александар Димитријевић)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Преслатко

19.11.2022 13:38

Срецно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

19.11.2022 16:46

Сретно момци! Сигурно да знате играти добар фудбал.

Name

Брдар

19.11.2022 14:12

Ево вас брзо. Бразил биољи Свајцарци це нас покрасти и правац Н.Тесла БГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

19.11.2022 16:38

Брдару није ти лако у животу са таквим ставом. Боље је овако: "НАПРИЈЕД МОМЦИ."

Name

САВО

19.11.2022 16:25

Ај да видимо и то чудо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ренгер

19.11.2022 21:12

Оце, кад на врби роди гроздје. Бахатост се не исплати али Србијанци мисле да су небески народ и зато их нико не воли.

Name

Ха Ха

19.11.2022 18:55

Ствари стоје тако, да Ђовак Ноковић сутра игра у финалу, за фудбалере ,нисам баш сигуран !

ОДГОВОРИТЕ