Moramo do finala, da ne bismo razočarali Đokovića

Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti pred put u Katar. Zadovoljan je igrom i golovima, činjenicom da se niko nije povredio, u pobedi protiv Bahreina od 5:1. Partijom ga je zadivio Dušan Tadić.

Srbija 19.11.2022 | 14:10
Moramo do finala, da ne bismo razočarali Đokovića

- Samim tim što nosi broj 10, to govori o kakvom se igraču radi. Ima raskošan talenat, prelep je gol iz slobodnog udarca. Kasnije, imao je fantastičan pogodak, ali on je igrač visoke fudbalske inteligencije. To što može da uradi, ne iznenađuje, to očekujem.

Kapiten je bio i Vlahović.

- U planu je bilo da igra 2. poluvreme, nikako od početka da igra. Bio je odsutan, povređen, ulazak je pojačao ofanzivu našeg tima. Pokazalo se kako je opasan za gol rivala. Drago mi je da je dao gol, znači mu sigurno, kao svakom napadaču. To daje dodatno samopouzdanje. Da, poneo je traku... Sigurno se lepo osećao. Iako je bila teška, nije trako biti kapiten, to je dodatna odgovornost. Ali bitno je da se dobro kreće, da vidimo Vlahovića koji je zaista opasnost za rivala.

Nije igrao Mitrović, odmarao je i Kostić, nema potrebe za rizikom. 

- Čini se sve da budu spremni svi, što se motivacije tiče i psihološke pripreme, nema problema. Danas su namerno izostali sa meča, nismo hteli rizik, kao i Veljković, koji je mogao da igra. Nepotrebno je bilo, i Radonjić je osetio nešto što ga je zabolelo u zadnjoj loži, nisam hteo rizik. Učinićemo sve da svi budu spremni. Koliko ćemo uspeti, videćemo.

Novak Đoković najavio je da stiže na finale, Piksi mu je odgovorio. 

- Moramo do finala, da ga ne razočaramo, je l' tako. Da ponovim... Moramo biti maksimalno spremni, ako je neko bolji od nas, naravno, kao sportmeni ćemo čestitati. Lako se nećemo predati, sigurno. O tome razmišljamo, da idemo iz meča u meč. Imamo tešku grupu, ali moramo verovati. Da možemo hoćemo da osvojimo dovoljan broj bodova za dalje, u nokaut fazu.

Srpski selektor prokomentarisao je i scenu iz Pazove koja je obišla Srbiju. Piksi je dugo stajao pored pehara sa Novog Zelanda, a sada je rekao da je razmišljao o slici koja je impresivna, a istinita.

-To je zaista nešto što se desilo. Ti klinci tada su postali prvaci sveta. Zamislite da ste najbolji na svetu. To je nešto što jednostavno ljudi mogu samo da sanjaju, a njima je to pošlo za rukom ili nogom, rekao je selektor.

Dodao je da uvek kad god su u Sportskom centru pogled odluta ka toj slici jer bude emociju i čini ga ponosnim.

- Videćemo, ima vremena, čuda su moguća, poručio je srpski selektor.

Takođe, jasno je rekao da treba biti optimista i da se ne treba predavati.

- Fudbal je prosta igra. Isti broj igrača, pod istim uslovima. A ko je bolji, pokazaće teren, a mi verujemo da smo spremni da se suočimo sa takvim izazovima – svetskih i evropskih prvenstava, znači nešto najveće u fudbalu. Ne treba se plašiti nikog, samo verovati u sebe i biti pametan pokazati fudbalsku inteligenciju, karakter, timski duh. Mi definitivno znamo da igramo fudbal, i to baš dobro. Ni protivnicima neće biti lako, istakao je on, ali naglasio da je neozbiljno davati prognoze za utakmice.

- Od večeras, mi razmišljamo o utakmici sa Brazilom. Ne sa Kamerunom, ne sa Švajcarskom, već isključivo sa Brazilom.

Na izjavu Bjekovića da se do sada nije sreo sa ovako homogenom ekipom, Piksi je rekao da je impresivno ponašanje svh igrača.

- Drugarstvo, prijateljstvo i homogenost u timu i van njega može smao da nas raduje. Ne vidim bilo kakav motiv ni želje da to bude drugačije. Jendostavno, ovo je dobro, dobar put koji treba slediti i negovati. Zdrava atmosfera i iskren odnos kako trenera prema igračima, tako i igrača prema nama, kao i celog stafa koji je u reprezentaciji može da vam donese ovakvu atmosferu i sve ovo što se dešabva. Ne vidim razloga da treba bilo šta menjati. rekao je on.

Za sam kraj, poslao je jasnu poruku.

- Idemo u nove pobede i to je jedino što nas zanima. Verujemo u sebe i idmeo da Srbiju predstavimo na najbolji i najlepši način, zaključio je selektor.

Naravno, osvrnuo se i na lepe vesti – Sergej Milinković-Savić postao je tata, a cela ekipa to je proslavila na jedan veoma lep način. 

- Njihov odnos i ponašanje je iskreno. Jedna lepa, složna i čvrsta porodica. Tako mi deluje i to je najvažnije. Idemo dalje i želimo da budemo još bolji nego što smo bili, poručio je Piksi u intervjuu za FSS. 

(Blic sport/ foto: Tanjug/ Rade Prelić/ Ringier/ Aleksandar Dimitrijević)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Preslatko

19.11.2022 13:38

Srecno!

ODGOVORITE
Name

Borac

19.11.2022 16:46

Sretno momci! Sigurno da znate igrati dobar fudbal.

Name

Brdar

19.11.2022 14:12

Evo vas brzo. Brazil biolji Svajcarci ce nas pokrasti i pravac N.Tesla BG.

ODGOVORITE
Name

Neko

19.11.2022 16:38

Brdaru nije ti lako u životu sa takvim stavom. Bolje je ovako: "NAPRIJED MOMCI."

Name

SAVO

19.11.2022 16:25

Aj da vidimo i to čudo

ODGOVORITE
Name

renger

19.11.2022 21:12

Oce, kad na vrbi rodi grozdje. Bahatost se ne isplati ali Srbijanci misle da su nebeski narod i zato ih niko ne voli.

Name

Ha Ha

19.11.2022 18:55

Stvari stoje tako, da Đovak Noković sutra igra u finalu, za fudbalere ,nisam baš siguran !

ODGOVORITE