Побиједили смо Болсонара, али не и болсонаризам

Новоизабрани председник Бразила Лула Да Силва изјавио је данас, током посете Португалу, да је идеологија крајње деснице још увек веома присутна у Бразилу, упркос његовој победи над Жаиром Болсонаром на прошломесечним председничким изборима у тој земљи.

Свијет 19.11.2022 | 13:50
Побиједили смо Болсонара, али не и болсонаризам

,,Победили смо Болсонара, али је болсонаризам још увек жив. Ми ћемо га победити, али другачијим методама од оних које је он користио против нас'''', рекао је Лула у Лисабону, преноси Ројтерс.

Он је нагласио да се залаже за политику без прогона и насиља и да жели земљу која ће ,,живети у миру''''.

Новоизабрани бразилски председник који ће ступити на дужносту јануару следеће године тренутно је на турнеји са циљем да изглади односе са пријатељским земљама, који су били нарушени током мандата Жаира Болсонара'''', наводи британска агенција.

На председничким изборима у Бразилу прошлог месеца, левичар Лула Да Силва победио је са освојених 50,9 одсто гласова, кандидата деснице и тренутног председника Жаира Болсонара, који је освојио 49,1 одсто подршке гласача.

(Тањуг/ фото: МОХАМЕД АБД ЕЛ ГХАНY/РЕУТЕРС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тако је

19.11.2022 19:59

И код нас, још постоји слобизам, у Русији ће путинизам остати дуго присутан и тако то, у УСА трумпизам, код Арапа исламизам. То се зове фашизам.

ОДГОВОРИТЕ