Pobijedili smo Bolsonara, ali ne i bolsonarizam

Novoizabrani predsednik Brazila Lula Da Silva izjavio je danas, tokom posete Portugalu, da je ideologija krajnje desnice još uvek veoma prisutna u Brazilu, uprkos njegovoj pobedi nad Žairom Bolsonarom na prošlomesečnim predsedničkim izborima u toj zemlji.

Svijet 19.11.2022 | 13:50
Pobijedili smo Bolsonara, ali ne i bolsonarizam

,,Pobedili smo Bolsonara, ali je bolsonarizam još uvek živ. Mi ćemo ga pobediti, ali drugačijim metodama od onih koje je on koristio protiv nas'''', rekao je Lula u Lisabonu, prenosi Rojters.

On je naglasio da se zalaže za politiku bez progona i nasilja i da želi zemlju koja će ,,živeti u miru''''.

Novoizabrani brazilski predsednik koji će stupiti na dužnostu januaru sledeće godine trenutno je na turneji sa ciljem da izgladi odnose sa prijateljskim zemljama, koji su bili narušeni tokom mandata Žaira Bolsonara'''', navodi britanska agencija.

Na predsedničkim izborima u Brazilu prošlog meseca, levičar Lula Da Silva pobedio je sa osvojenih 50,9 odsto glasova, kandidata desnice i trenutnog predsednika Žaira Bolsonara, koji je osvojio 49,1 odsto podrške glasača.

(Tanjug/ foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tako je

19.11.2022 19:59

I kod nas, još postoji slobizam, u Rusiji će putinizam ostati dugo prisutan i tako to, u USA trumpizam, kod Arapa islamizam. To se zove fašizam.

ODGOVORITE