У понедјељак празник: Трговине ће радити до подне

- На Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ у понедјељак, 21. новембра, трговине у Бијељини моћи ће да раде до 12.00 часова, најављено је из Градске управе.

Република Српска 18.11.2022 | 11:18
У понедјељак празник: Трговине ће радити до подне

Ова одлука се односи и на занатско-предузетничке радње и продајна мјеста "Лутрије Републике Српске".

Апотеке, угоститељски објекти, продавнице погребне опреме и ветеринарске амбуланте могу да раде редовно радно вријеме и на празник.

На дан републичког празника дужне су да раде здравствене установе и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом, превоз путника и ватрогасна јединица, наведено је у одлуци градоначелника.

Предузећа, установе и организације из овог сектора имају обавезу да обезбиједе рад и дежурства у обиму који задовољава функционисање њихове основне дјелатности, потребне за пружање услуга грађанима.

Привредни субјекти који обављају процесну производњу могу да раде у времену који захтијева процес рада.

У понедјељак, 21. новембра, навршава се 27 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса. 

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СТАТИСТИЦАР

18.11.2022 10:33

СВИ ДА РАДЕ,БИТНО ЈЕ ДА БУДЗЕТСКИ КОРИСИСНИЦИ У ЈАВНОЈ УОРАВИ НЕ РАДЕ ОД ДАНАС ДО УТОРКАЗА ЊИХ НЕ ВАXЕ ОВА ПРАВИЛА.РСДНИЦИ У ОРИВАТНОМ СЕКТОРУ НЕКА ИМ ЗАРАДЈУЈУ ПЛАТУ,НЕМАЈУ ОДМОРА НИ НЕДЈЕЉОМ.ЗАТО И ТРЦЕ СВИ У ЈАВНУ АДМИНИСТРАЦИЈУ,СВАКАДВА МЈЕСЕЦА ПРОДУЗЕНИ ВИКЕНДИ,НЕРАДЕ СУБИОТОМ И НЕДЈЕЉОМ,Е ЈИС МАЛО ЦЕ ОСТАТИ САМИ ОНИ И ПЕНXИОНЕРИ А РАДНИЦИ ОДЛАЗЕ ОДАВДЕ,ДИСТА ВИСЕ ПОНИЗЕЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У праву си

18.11.2022 13:36

У Њемацкој гдје сам провео деценију ако је Државни празник онда је за све и свима плаћен. Нема изузетка а они сто морају радити они имају још 100% плус плаћено. Овдје администрација не ради ни Суботу ни Недјељу а доносе законе за раднике код приватног сектора. Нити Синдиката нити икога да заштити и те раднике.

Name

Брко

18.11.2022 10:55

Честитке свим грађанима РС а поводом празника, и зато браними Р С, од крађе, отимачине, безвлашћа, страначке корупције и криминала, ненародног суда и тужилаштва, и шизофрених владајућих добро знаних квази политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

19.11.2022 08:50

Та је одбрана давно пала

Name

Празник

20.11.2022 07:12

У понедељак 21.11. се празнује,Арандјелов дан велики светац.Свима који славе овај дан зелим да прославе у љубави,слози,молитви и весељу.

ОДГОВОРИТЕ