U ponedjeljak praznik: Trgovine će raditi do podne

- Na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u ponedjeljak, 21. novembra, trgovine u Bijeljini moći će da rade do 12.00 časova, najavljeno je iz Gradske uprave.

Republika Srpska 18.11.2022 | 11:18
U ponedjeljak praznik: Trgovine će raditi do podne

Ova odluka se odnosi i na zanatsko-preduzetničke radnje i prodajna mjesta "Lutrije Republike Srpske".

Apoteke, ugostiteljski objekti, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu da rade redovno radno vrijeme i na praznik.

Na dan republičkog praznika dužne su da rade zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom, prevoz putnika i vatrogasna jedinica, navedeno je u odluci gradonačelnika.

Preduzeća, ustanove i organizacije iz ovog sektora imaju obavezu da obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima.

Privredni subjekti koji obavljaju procesnu proizvodnju mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.

U ponedjeljak, 21. novembra, navršava se 27 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa. 

(Srna Foto: Ilustracija) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

STATISTICAR

18.11.2022 10:33

SVI DA RADE,BITNO JE DA BUDZETSKI KORISISNICI U JAVNOJ UORAVI NE RADE OD DANAS DO UTORKAZA NJIH NE VAXE OVA PRAVILA.RSDNICI U ORIVATNOM SEKTORU NEKA IM ZARADJUJU PLATU,NEMAJU ODMORA NI NEDJELJOM.ZATO I TRCE SVI U JAVNU ADMINISTRACIJU,SVAKADVA MJESECA PRODUZENI VIKENDI,NERADE SUBIOTOM I NEDJELJOM,E JIS MALO CE OSTATI SAMI ONI I PENXIONERI A RADNICI ODLAZE ODAVDE,DISTA VISE PONIZENJA.

ODGOVORITE
Name

U pravu si

18.11.2022 13:36

U Njemackoj gdje sam proveo deceniju ako je Državni praznik onda je za sve i svima plaćen. Nema izuzetka a oni sto moraju raditi oni imaju još 100% plus plaćeno. Ovdje administracija ne radi ni Subotu ni Nedjelju a donose zakone za radnike kod privatnog sektora. Niti Sindikata niti ikoga da zaštiti i te radnike.

Name

Brko

18.11.2022 10:55

Čestitke svim građanima RS a povodom praznika, i zato branimi R S, od krađe, otimačine, bezvlašća, stranačke korupcije i kriminala, nenarodnog suda i tužilaštva, i šizofrenih vladajućih dobro znanih kvazi političara.

ODGOVORITE
Name

Nena

19.11.2022 08:50

Ta je odbrana davno pala

Name

Praznik

20.11.2022 07:12

U ponedeljak 21.11. se praznuje,Arandjelov dan veliki svetac.Svima koji slave ovaj dan zelim da proslave u ljubavi,slozi,molitvi i veselju.

ODGOVORITE