Верификацијом мандата спријечен Куртијев план

 - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић је рекао да одлука представника Српске листе да данас у косовском парламенту изврше техничку верификацију својих мандата никако не значи враћање Српске листе у приштинске институције, и да је тиме спријечен паклени план премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија.

Србија 17.11.2022 | 14:16
Верификацијом мандата спријечен Куртијев план

"Разлог верификације ових мандата од посланика Српске листе јесте искључиво тај што смо дошли до најновијих сазнаја да Курти спрема паклени план освете српском народу на Косову и Метохији", рекао је Петковић.

Он каже да је Куртијев план био да мјеста која су загарантована за представнике Српске листе попуни оним Србима који подржавају Приштину и Куртија, а не Београд и српски народ на Косову, и да је ријеч о представницима српских политичких партија које су на нивоу статистичке грешке.

"Реч је о листама Рашића, Петковића и Раде Трајковић. Реч је о политичким партијама које су апсолутно минорне, које готово не постоје на Косову и Метохији, за које је на последњим изборима гласало између 0,17 и 0,05 одсто српског народа", истакао је Петковић.

Он је рекао да и након ове верификације све остаје онако како су Срби закључцима од 5. новембра јасно и гласно рекли, а то је да нема повратка у приштинске институције док се не повуче противправна одлука Приштине о пререгистрацији и не формира Заједница српских општина.

Према његовим ријечима, посланици Српске листе који су верификовали мандате и одмах напустили скупштину самопроглашеног Косова неће се у њу враћати, пренијели су београдски медији.

"То је искључиво урађено како би се задржала та места да Курти не би кренуо са пакленим планом промене такозваног устава Косова којим су загарантована одређена права српском народу на Косову и Метохији", каже Петковић.

Он каже да би Курти, прије свега, кренуо одмах у промјену такозваног члана 144 који омогућава управо српској заједници, односно Српској листи која је до сада била у Скупштини, да спријечи доношење антисрпских закона.

Српска листа раније је потврдила да је њених девет посланика данас технички верификовало мандате и тако их задржало у "сигурним рукама".

Посланици који су данас верификовали мандате су, како се истиче у саопштењу, одмах напустили сједницу. 

(Срна Фото: Косовоонлине) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Сацко

17.11.2022 13:27

Верификовали мандате и напустили радно мијесто. Бојим се да то није БиХ да примас плату а нерадис ниста. Ста вели Вукан, ,,На посооо ,, ил нема ни мијеста а ни плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукан

17.11.2022 18:28

А сам Вукан напустио Скупштину..и није му први пут

Name

Искрено

17.11.2022 14:03

Које су то игре и зај...ције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзими

17.11.2022 18:05

Шта је скоте. Шта ти глумиш... дереш плаћу, крадеш... а овамо хушкас на рат.. Јебо ти себи матер... и твој ментор...а може те и један другом...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

17.11.2022 18:34

Колико ја видим у свему овоме је битно само да Срби из Београда побиједе Србе са Косова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Желимир

18.11.2022 07:57

Петко ти си обичан полтрон.

ОДГОВОРИТЕ