Иванка Трамп се повлачи, није дио очеве кампање

Иванка Трамп је одлучила да се повуче из америчке политике и да се не придружи активно покушајима свог оца да поново освоји Белу куц́у 2024. године, рекавши да је одабрала да да приоритет својој деци.

Свијет 16.11.2022 | 18:36
Иванка Трамп се повлачи, није дио очеве кампање

Доналд Трамп је у уторак увече најавио да ће ући у трку за републиканску номинацију 2024. у свом одмаралишту Мар-а-Лаго на Флориди. Присутни су били чланови његове породице, укључујући његову супругу Меланију и сина Ерика. Чак је био присутан и Иванкин муж, Џаред Кушнер. Али Иванка није била тамо.

- Волим свог оца много. Овог пута бирам да дам предност својој малој деци и приватном животу који стварамо као породица. Не планирам да се бавим политиком - рекла је Иванка Трамп.

Рекла је да ће увек подржавати оца, али ће то радити изван политичке арене.

- Захвална сам што сам имала част да служим америчком народу и увек ц́у бити поносна на многа достигнуц́а наше администрације - рекла је.

Иванка Трамп и Кушнер су играли кључне улоге у Трамповој администрацији и често се налазили на удару јавности због многих ексцеса, делом због својих претходних живота као припадника елитне друштвене сцене Менхетна, која је у великој мери демократска.

Откако је Доналд Трамп изгубио од Џоа Бајдена 2020. године, Иванка Трамп и њена породица преселили су се у скупу вилу на Флориди.

Недавно је сведочила пред комитетом који спроводи истрагу о нападу на Капитол 6. јануара, у којем су екстремистичке присталице Трампа покушале да преокрену његов изборни пораз.

Иванка је тог дана била са оцем у Белој куц́и и један је од више од 800 сведока које је комисија интервјуисала. Конгресмен Бени Томпсон, председник комитета, описао је да њено сведочење није било "брбљаво", вец́ корисно.

(Блиц  Фото:Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

17.11.2022 07:22

У Америци најнормалније да кћерка буде дио очеве администрације,исто и зет,а код нас кад Горица пише у корист свог оца,називате је најпогрднијим именима.Није до времена,већ до људи.Ми смо постали зло каквог је мало на кугли земаљској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниста није нормално

17.11.2022 08:16

Не мјесај бабе и забе, доста нам је супље. Поредис демократски свијет са насим сеоским дјилкосима и сатордзијама

Name

Митар

17.11.2022 08:48

У праву си. Народ је баш слијеп што не види све позитивно шта су Горица и њен отац за обичан народ. Нпр. колико су само стотки подијелили хармоникашима.