Суд: "Екватор" је незаконито скинуо два милиона КМ

Виши привредни суд у Бањој Луци потврдио је да је апсолутно ништава цесија на основу које је „Екватор“ д.о.о. преко друге повезане фирме незаконито са рачуна Града Бање Луке наплатио износ од 2.030.169 КМ, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Република Српска 16.11.2022 | 16:33
Суд: "Екватор" је незаконито скинуо два милиона КМ

-Суд је потврдио оно што сам говорио прије годину дана, а то је да је „Екватор“ незаконито скинуо два милиона КМ са рачуна Града на своју фиктивну фирму и тиме оштетио Град Бању Луку. Мој тим и ја настављамо ову битку док Граду не буде враћен незаконито узети новац – поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Он је подсјетио да ово није једина правна битка коју је градска администрација добила у борби за поврат градске имовине, наводећи случај Соколског дома, једног од највреднијих објеката у Бањој Луци, који је недавно враћен Граду.

Када је ријеч о случају „Екватор“, најновија пресуда је доказ да је Град Бања Лука од почетка са правом побијао рјешење о извршењу Окружног привредног суда у Бањој Луци, као и спорну цесију и она ће послужити као доказ у већ покренутим поступцима с циљем враћања ових средстава у градску касу.

Наиме, иако је Град већ у приговору на наведено рјешење о извршењу истицао да се ради о незаконитим радњама којим су права потраживања пренесена са фирме „Екватор“ на фирму „Баниго Грађење“ д.о.о Бања Лука, Окружни привредни суд то није уважио, те је одбио приговор и износ је принудно наплаћен. На ово рјешење, Град Бања Лука уложио је жалбу о којој до данас није одлучено.

Подсјећамо, ријеч је о случају који се водио око власништва над земљиштем на којем је изграђена рејонска котловница на Старчевици. Град Бања Лука од марта ове године активно предузима правне радње у случају „Екватор“ по чијој је тужби из 2018. године – Одлуком суда са рачуна Града повучено 2.030.169 КМ, стоји у саопштењу Градске управе Бањалука.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Апсурд

16.11.2022 15:52

Ово је сигурно нека Додикова тајна Фирма јер они пљацкају све сто могу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАСИООВИЦ

16.11.2022 16:06

ЗАР ГА НИЈЕ СПАСИО МИНИСТАР КАСИПОВИЦ АНТОН.. ЊЕГОВ КОЦКАРСКИ ПАЈДАС ИЗ ХОТЕЛА БОСНЕ.. КАYИПОВИЦЦЦ.. АНТОНННН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

16.11.2022 17:43

Ја циркуса браћо мила некаква тамо фирма самовољно са рачуна града скине ни мање ни више него 2000000 км.Ово нема никакве логике.

Name

Приједорцанин М.

16.11.2022 18:23

Шта је са земљиштем од пољпривредне школе (око 400 дулума) имали ту какве правде...

Name

Немате појма

16.11.2022 17:13

Не може Екватор сам скинути са рачуна града, то може урадити банка уз одговарајући документ од суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

16.11.2022 20:34

Писе горе да је скинуто по одлуци суда (не писе којег) Битно да је како казу ВУЦИ СИТИ СВЕ ОВЦЕ НА БРОЈУ А народ навија

Name

Ја

16.11.2022 19:08

Ај сад да видимо кад ће и да ли ће,и када вратити тај новац на рачун Града. Кад су узимали новац са рачуна Града били су врло експедитивни, да ли ће и приликом повратка новца бити тако експедитивни? Ево ја тврдим да та фирма која је узела новац од Града већ сад нема ништа на рачуну и да Град неће имати одакле наплатити тај новац. Читав случај ће се још годинама вући по судовима и на крају ће бити "појео вук магарца", опет ћемо ми грађани,по ко зна који пут, бити преварени и опљачкани.

ОДГОВОРИТЕ