Sud: "Ekvator" je nezakonito skinuo dva miliona KM

Viši privredni sud u Banjoj Luci potvrdio je da je apsolutno ništava cesija na osnovu koje je „Ekvator“ d.o.o. preko druge povezane firme nezakonito sa računa Grada Banje Luke naplatio iznos od 2.030.169 KM, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Republika Srpska 16.11.2022 | 16:33
Sud: "Ekvator" je nezakonito skinuo dva miliona KM

-Sud je potvrdio ono što sam govorio prije godinu dana, a to je da je „Ekvator“ nezakonito skinuo dva miliona KM sa računa Grada na svoju fiktivnu firmu i time oštetio Grad Banju Luku. Moj tim i ja nastavljamo ovu bitku dok Gradu ne bude vraćen nezakonito uzeti novac – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je podsjetio da ovo nije jedina pravna bitka koju je gradska administracija dobila u borbi za povrat gradske imovine, navodeći slučaj Sokolskog doma, jednog od najvrednijih objekata u Banjoj Luci, koji je nedavno vraćen Gradu.

Kada je riječ o slučaju „Ekvator“, najnovija presuda je dokaz da je Grad Banja Luka od početka sa pravom pobijao rješenje o izvršenju Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci, kao i spornu cesiju i ona će poslužiti kao dokaz u već pokrenutim postupcima s ciljem vraćanja ovih sredstava u gradsku kasu.

Naime, iako je Grad već u prigovoru na navedeno rješenje o izvršenju isticao da se radi o nezakonitim radnjama kojim su prava potraživanja prenesena sa firme „Ekvator“ na firmu „Banigo Građenje“ d.o.o Banja Luka, Okružni privredni sud to nije uvažio, te je odbio prigovor i iznos je prinudno naplaćen. Na ovo rješenje, Grad Banja Luka uložio je žalbu o kojoj do danas nije odlučeno.

Podsjećamo, riječ je o slučaju koji se vodio oko vlasništva nad zemljištem na kojem je izgrađena rejonska kotlovnica na Starčevici. Grad Banja Luka od marta ove godine aktivno preduzima pravne radnje u slučaju „Ekvator“ po čijoj je tužbi iz 2018. godine – Odlukom suda sa računa Grada povučeno 2.030.169 KM, stoji u saopštenju Gradske uprave Banjaluka.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Apsurd

16.11.2022 15:52

Ovo je sigurno neka Dodikova tajna Firma jer oni pljackaju sve sto mogu.

ODGOVORITE
Name

KASIOOVIC

16.11.2022 16:06

ZAR GA NIJE SPASIO MINISTAR KASIPOVIC ANTON.. NJEGOV KOCKARSKI PAJDAS IZ HOTELA BOSNE.. KAYIPOVICCC.. ANTONNNN

ODGOVORITE
Name

Tatar

16.11.2022 17:43

Ja cirkusa braćo mila nekakva tamo firma samovoljno sa računa grada skine ni manje ni više nego 2000000 km.Ovo nema nikakve logike.

Name

Prijedorcanin M.

16.11.2022 18:23

Šta je sa zemljištem od poljprivredne škole (oko 400 duluma) imali tu kakve pravde...

Name

Nemate pojma

16.11.2022 17:13

Ne može Ekvator sam skinuti sa računa grada, to može uraditi banka uz odgovarajući dokument od suda.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

16.11.2022 20:34

Pise gore da je skinuto po odluci suda (ne pise kojeg) Bitno da je kako kazu VUCI SITI SVE OVCE NA BROJU A narod navija

Name

Ja

16.11.2022 19:08

Aj sad da vidimo kad će i da li će,i kada vratiti taj novac na račun Grada. Kad su uzimali novac sa računa Grada bili su vrlo ekspeditivni, da li će i prilikom povratka novca biti tako ekspeditivni? Evo ja tvrdim da ta firma koja je uzela novac od Grada već sad nema ništa na računu i da Grad neće imati odakle naplatiti taj novac. Čitav slučaj će se još godinama vući po sudovima i na kraju će biti "pojeo vuk magarca", opet ćemo mi građani,po ko zna koji put, biti prevareni i opljačkani.

ODGOVORITE