Савјет ЕУ за спољне послове о западном Балкану

Западни Балкан једна је од тема данашњег састанка министара спољних послова ЕУ који ће посебну пажњу посветити актуелним тензијама између Београда и Приштине, политичкој ситуацији у Црној Гори и перспективама за БиХ, објављено је на сајту ЕУ.

Свијет 14.11.2022 | 08:30
Савјет ЕУ за спољне послове о западном Балкану

Министри ће размијенити мишљења о западном Балкану, укључујући утицај рата у Украјини и одговор ЕУ у том смислу.

На састанку у Бриселу биће сагледан ангажман ЕУ у региону од посљедње расправе у мају, те разговарано о питањима попут усклађивања западног Балкана са заједничком спољном и безбједносном политиком ЕУ, помоћи ЕУ у тој области и актуелној енергетској кризи.

Састанку Савјета ЕУ за спољне послове предсједаваће високи представник Уније за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ.

Министри ће разговарати и о другим питањима као што су рат у Украјини, ситуација у Либану и климатске промјене.

Сутра је планиран састанак министара одбране, којима ће се Борељ обратити поводом актуелних догађаја.

Очекује се да у разговорима учествују генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг и украјински министар одбране Олексиј Резников путем видео-везе.

(Срна Фото:Тањуг/Архива) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Фикрета Басиц

14.11.2022 07:56

Треба припремити БејХа на инвазију спољних непријатеља! Бар док се ми унутра не консолидујемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тецх-Бурек

14.11.2022 11:48

БиХ треба да поцне развијати властите дринове, тј. летеце роботе!

Name

Мирослав

14.11.2022 09:08

Ста би они друго радили, да не није како они казу западног Балкана? Мало, мало па као они расправљају о нама, они би као да нам помогну, а ми као хоцемо да нам они помогну. И тако они се фолирају, састанце, спомину нас, као да смо ми са друге планете, онако егзотицни дивљаци. А тек кад би они знали ста ми мислимо о њима, али ми смо фини ? Ми смо исто европљани као они, али они се понасају као да су одабрани и да само они имају право на Европу. Само кад би се они погледали у огледало, видели би да су гадови, сви редом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.11.2022 09:21

Ј..о ли вас западни Балкан више, купили сте и покрали изборе и дали криминалцу који вас слуша све да не оде у затворе РС,