Savjet EU za spoljne poslove o zapadnom Balkanu

Zapadni Balkan jedna je od tema današnjeg sastanka ministara spoljnih poslova EU koji će posebnu pažnju posvetiti aktuelnim tenzijama između Beograda i Prištine, političkoj situaciji u Crnoj Gori i perspektivama za BiH, objavljeno je na sajtu EU.

Svijet 14.11.2022 | 08:30
Savjet EU za spoljne poslove o zapadnom Balkanu

Ministri će razmijeniti mišljenja o zapadnom Balkanu, uključujući uticaj rata u Ukrajini i odgovor EU u tom smislu.

Na sastanku u Briselu biće sagledan angažman EU u regionu od posljednje rasprave u maju, te razgovarano o pitanjima poput usklađivanja zapadnog Balkana sa zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, pomoći EU u toj oblasti i aktuelnoj energetskoj krizi.

Sastanku Savjeta EU za spoljne poslove predsjedavaće visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj.

Ministri će razgovarati i o drugim pitanjima kao što su rat u Ukrajini, situacija u Libanu i klimatske promjene.

Sutra je planiran sastanak ministara odbrane, kojima će se Borelj obratiti povodom aktuelnih događaja.

Očekuje se da u razgovorima učestvuju generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov putem video-veze.

(Srna Foto:Tanjug/Arhiva) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Fikreta Basic

14.11.2022 07:56

Treba pripremiti BejHa na invaziju spoljnih neprijatelja! Bar dok se mi unutra ne konsolidujemo.

ODGOVORITE
Name

Tech-Burek

14.11.2022 11:48

BiH treba da pocne razvijati vlastite drinove, tj. letece robote!

Name

Miroslav

14.11.2022 09:08

Sta bi oni drugo radili, da ne nije kako oni kazu zapadnog Balkana? Malo, malo pa kao oni raspravljaju o nama, oni bi kao da nam pomognu, a mi kao hocemo da nam oni pomognu. I tako oni se foliraju, sastance, spominu nas, kao da smo mi sa druge planete, onako egzoticni divljaci. A tek kad bi oni znali sta mi mislimo o njima, ali mi smo fini ? Mi smo isto evropljani kao oni, ali oni se ponasaju kao da su odabrani i da samo oni imaju pravo na Evropu. Samo kad bi se oni pogledali u ogledalo, videli bi da su gadovi, svi redom.

ODGOVORITE
Name

re

14.11.2022 09:21

J..o li vas zapadni Balkan više, kupili ste i pokrali izbore i dali kriminalcu koji vas sluša sve da ne ode u zatvore RS,