На политичкој сцени пуно је глумаца, а мало бисера

"На нашој политичкој сцени пуно је свиња а мало бисера. Али док постоји бар један бисер, постоји и нада за народ!"

Република Српска 13.11.2022 | 14:40
На политичкој сцени пуно је глумаца, а мало бисера

- У политику сам ушла почетком 2020. године и тада сам упознала Јелену, Драшка и Вукана. Од самог почетка залагала сам се за јединство свих "чистих" људи у опозицији и никога нисам негативно коментарисала. У Драшковој кампањи, док су се многи, који му се сада љубе скуте, крили у мишије рупе, ја сам га максимално подржала - написала је на фејсбук профилу Дијана Цвијић.

Неколико пријатеља ме је, наводи она на фејсбук профилу,  упозоравало да Драшко није то за шта се представља.

"Али изгледа да ме је жеља за промјенама толико заслијепила, па сам видјела оно што сам жељела видјети.  С обзиром да сам шутала и зарад вишег циља доста тога "прогутала", осјећам потребу да са вама подијелим неколико чињеница:

- Након Драшкове побједе он ме је позвао да будем дио Тима за ревизију. Истина је да сам ја само представљена као предсједник тима а да никада нисам ни  била у тиму. Нисам урадила ниједну ревизију. Наравно, никада нисам ни примила никакву накнаду. На самом старту, схватила сам да је Тим фарса, само још једна представа за јавност, те сам одустала од тог ангажмана. На моју одлуку је утицало и понашање Драшковог сарадника, такође средњошколца, који је био стварни шеф Тима за ревизију. Или Тима за нешто друго....

- Када сам у мају 2021. године  добила информацију да  су два Драшкова сарадника умијешана у криминалне радње, била сам затечена. Одмах сам га упозорила . Тада сам још увијек мислила да је Драшко изван криминала  и да само не зна изабрати сараднике. Свака провјера/реакција/санкција  са његове стране је изостала, што је било у најмању руку чудно и симптоматично.

- У децембру  2021.године долази до евидентне промјене у Драшковој политици. Не спомиње се дрво, бато и сека, а све су чешћа кокетирања са режимом. Важно је напоменути да се овај заокрет дешава истовремено када се појавио фамозни порно снимак.

- Када је било извјесно да неће бити кандидат за предсједника, а борио се до задњег тренутка, Драшко је сву енергију усмјерио да људе из свог кабинета "инсталира" у НСРС.
 Листа за изборну јединицу 3 направљена је мимо статута ПДП-а, а на листи у првих 5 кандидата, чак 3 нису била чланови партије.  Велики број људи који су се пријавили није ни позван на разговор, а камоли да су стављени на листу.  Преузете су све мјере да људи које Драшко не може контролисати не уђу у НСРС.

Све ово одобрено је од врха партије, а све под изговором мира у кући.

- Кампања у дресовима са слоганом "Република Српска мора да се брани" такође је наметнута, без икакве консултације са кандидатима. Била сам згрожена кампањом из простог разлога што ми је све то било глупо и дегутантно. Искрено било ме је срамота да носам дрес и бацам лопте.

Сматрала сам да то није примјерено мојим годинама и послу који обављам. Такође, сматрала сам да  није добар моменат за такву кампању. Милко Грмуша, Данијела Бајић  и ја одбили смо да носимо дрес, те смо због тога претрпјели ужасан мобинг. Врхунац је био када је Драшко Милку и мени забранио да говоримо на предизборним скуповима.

- Велики дио Градског одбора,запослени у ГУ и неким градским предузећима имали су јасне инструкције - скупљати сигурне гласове за  првих 5 кандидата на листи ( Драшко и његов Кабинет).

- Своје понашање према мени Драшко је у кругу својих сарадника  образложио ријечима "казнио сам је јер је одабрала погрешну страну". Паметном доста!

- Иако су од стране мјесних одбора  приједлози за посматраче  достављени почетком јула мјесеца, посматрачи су одабрани у  задњем тренутку.

Људи на терену су били шокирани јер то већином нису били поуздани људи,  предложени од стране предсједника мјесних одбора. Ово се дешавало у мјесним одборима гдје Драшко није имао апсолутну контролу на терену.

- Након евидентно покрадених избора, Драшко честита побједницима, прича о симбиози и сада већ отворено  кокетира  са режимом", стоји у објави Цвијићеве на фејсбук профилу.

Она наводи да је ово само један дио дешавања.

"Било је још пуно тога али није ни за причу....Углавном, превише је сумњивих дешавања да би се могло рећи да је то случајност! Евидентно је да смо обманути од стране врхунског глумца"

Наглашава да је Јелена брутално покрадена, преварена и издана.

Издали су је, како наводи, они који су јој требали највише помоћи!

"Издан је и преварен народ који је вапио за промјеном!  Почетак мог политичког ангажмана добар пријатељ је коментарисао цитатом "не бацај бисере пред свиње". Често се питам да ли је био у праву...

На нашој политичкој сцени пуно је свиња а мало бисера. Али док постоји бар један бисер, постоји и нада за народ!
Бисера има али питање је, има ли још времена или смо пропустили задњи воз", стоји на крају објаве.

(БН)

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

Губитница

13.11.2022 17:03

Диана Цвијиц увијек била љубоморна на све који су јој конкуренција или су бољи од ње. Е сад, због цега и засто је била и остала подмукла манипулаторка то она треба реци. Дзаба ти је све Диана, и све боје да измијењас једноставно лос си цовјек!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2022 18:32

Жена је написала оно што се знало, али нико није хтио да разбија опозицију. Мали је ово град...

Name

Лауш

13.11.2022 18:47

Есо, нек си ти нама поштена и високо морална, а „шутала" си зарад виших циљева! Шта си шутала? Анонимност од себе?

Name

РЕ

13.11.2022 19:41

Можда си и у праву!

Name

Добој

13.11.2022 20:16

А Драско је добар цовјек? Ајде молим те, тај мали је гмизавац. Балавац да води град или дрзаву? Немој ме зајебавати цовјеце.

Name

Драган

14.11.2022 07:45

"Али изгледа да ме је жеља за промјенама толико заслијепила, па сам видјела оно што сам жељела видјети." Сви ви овако видите ствари које желите,али кад се пробудите ставите главу у пијесак.

Name

НН

13.11.2022 17:03

Имала си информацију да су умијешани у криминалне радње и само си обавијестила Драшка, а када он није реагирао ти си ћутала. Значи да си саучесник у скривању кривичног дјела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

13.11.2022 17:24

Шта да ради? Коме другом да се обрати? Да оде у полицију или тужилаштво? Ма дај. Знаш ли ти како је прошао Вукелић?

Name

Лос цовјек

13.11.2022 17:31

Е зато сто је лоса особа. Користољубива! А сада се улизује Јелени и наравно не зато сто је на њеној страни. Вец само зато сто није успјела и сто је комплекси раде. Ех Диана. Лоса и пргава Диана... Распирујес ватру и лијецис своје комолексе. Ниси ти ни на цијој страни. Само користис ситуацију. Лосе је то сто радис ...јако лосе ...Диана.

Name

дервентА

13.11.2022 17:34

знамо какав си и ти радник....

Name

Хм

13.11.2022 17:44

Имате шансу и ти и Јелена и остатак чланства, којима се повраћа на понашање страначких доајена, да направите отклон од такве политике. Знало се да и у ПДП и у СДС има папака и нико није ништа подузимао. Има вас часних, али једино свјетло у РС тренутно је Вуканова партија, остале су све показале да су им челници заинтересовани само за обрзбјеђење мјеста у некој од скупштина и лични џеп. Свима заједно народ је последња рупа на свирали ...

Name

Татар

13.11.2022 17:56

Докле год је народ овако затуцан и опседнут национализмом нема за њега наде .

Name

Борац

13.11.2022 18:16

Јелена је цасна и постена. Она је нас побједник!!!

Name

Ре скептик

13.11.2022 19:01

Могла је у јавност као сада што је изашла с тим. Али нееее, може И криминал ако је у корист наше странке, а тек кад изгубе као проради савест.

Name

Стефан

13.11.2022 17:04

Ти си чиста и поштена. Остани таква.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

13.11.2022 17:09

Диана је прво била у Бањалука зове, и онда пресла код Драска и исто тако блатила људе из Бањалука зове, криво јој је сто није просла за,посланика а надала се и министарском мјесту. Инаце Диана је патолоски лазов, сподоба која цијело вријеме хуска Јелену против Драска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

13.11.2022 17:09

Зато све ово и дозивљавамо задњих година јос це бити горе само нек уведу попис нас пола нема од 95 неце имат висе кога пљацкат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yy

13.11.2022 17:10

Коме ста није јасно нек процита текст висе пута! Подрска за Јелену

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

13.11.2022 17:38

Диана зуља тебе несто друго, а то је накнада посланицка од 3000КМ. Само ти немој писати о криминалу... Засто ниси реаговала у Аддико банци кад је "твоја блиска колегица" сефица пословнице Лауса Сузана Радуљ направила проневјеру од 175000КМ, а то је био твој посао као ревизора? Засто си менадзмету банке предлозила да је најбоље да се то затаска и да отказ треба добити А.К.П.која је пријавила ту проневјеру, јер како си ти то тад навела није био посао А.К.П. и да иста нема право да се мјеса у посао ревизије , односно да пријави проневјеру.

Name

Искрено42

13.11.2022 17:22

Свака част на тексту. Само истину је рекла, нажалост мислим да смо пропустили задњу прилику за промјене, прву пут смо имали нормалну особу као што је Јелена. Све остало су фолиранти и преваранти који само гладају свој интерес. А глумаца има доста у политици, само што су све актуелнији ови из жанра за одрасле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мираге

13.11.2022 17:35

Не могу да вјерујем да се Драско тако трансформисао а тако сам вјеровао у њега. Засто? Не вјерујем да је због пара, они су имуцна породица! Да ли је уцјењен? Вријеме це дати одговор на моја питања. Толико ме Драско разоцарао да сам изгубио и задњу наду и у те младе људе који су могли донијети промјене и боље сутра. Тузан сам и разицаран о изневјерен !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.11.2022 17:38

Још једна лажна душебрижница! Па гдје си била да све то говориш пуно раније него си сад кад ниси добила позицију побунила се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2022 19:25

Опет овај дезертер.

Name

За милана

13.11.2022 19:58

Има она пјесма,мој јаране Сулејмане јел ти зао БЛ..све би твој Суљага дао да је побједио у БЛ

Name

Гога

13.11.2022 17:51

А сто ниси пријавила те криминалне радње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕУК

13.11.2022 17:53

ДРАСКО ЈЕ МАНИПУЛАТОР МНОГЕ РАЗОЦАРАО

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

13.11.2022 18:08

Јавно признаје да је знала за криминал али је наставила цутати па ти си зено сауцесник у кривицном дјелу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стеван

13.11.2022 18:09

Нек буде срамота и тебе и Јелену сто сте на правди Бога осудиле Драска!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

13.11.2022 18:09

ПОДРСКА НАЈБОЉЕМ ГРАДОНАЦЕЛНИКИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да ниси

13.11.2022 19:43

И ти праксу мераклија?

Name

Срби

13.11.2022 18:13

Има довољно поштених људи у Републици Српској да се ослободи свих покварењака са политичке сцене. Сад треба ишчистити редове опозиције и спреман дочекати локалне изборе. СДС сређује ствари, у ПДП-у се пуно тога распетљава. Иде на боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wwww

13.11.2022 18:14

Бацили свињи пуно. Бисера. Шта друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бета 2

13.11.2022 18:20

Нису то свиње, у РС се називају папци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

З2

13.11.2022 18:58

Све је то Додикова игра против Драшка спрема опозив само нема кога ставити као против кандидата

Name

Подрска дивној Дијани

13.11.2022 18:40

Не обазири се на негативне коментаре, то су све продане душе. Истина ослобађа, удружите се и не дајте ПДП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН

13.11.2022 18:43

МИСЛИМ ЈЕ ДА ЈЕ СВЕ ТО СИТНО И НЕПОТРЕБНО ИЗНОСИТИ У ЈАВНОСТ. ПОГОТОВО ЛИЦНЕ НЕСУГЛАСИЦЕ АЛИ И ДРУГЕ НЕПРОВЈЕРЕНЕ ТВРДЊЕ ТИПА САРАДЈУЈЕ СА КРИМИНАЛЦИМА И СЛ. КОЈИ ФАМОЗНИ ПОРНО СНИИМАК?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

13.11.2022 19:50

ЗАИСТА. НОВО САЗНАЊЕ МИ ЈЕ ОВО. У ПРАВУ СИ. ЈЕЛЕНА ЈЕ ПОКРАДЕНА. И НАРОД ЈЕ ВАПИЈО ЗА ПРОМИЈЕНАМА. КО НАДАЉЕ МОЖЕ ДОВЕСТИ ДО ЖЕЉЕНИХ ПРОМИЈЕНА, ЈЕР НАЈВАЖНИЈЕ ПИТАЊЕ ТИ ЈЕ И НАДАЉЕ. КАСНО ЈЕ БИЛО ВЕЋ ОДАВНО. ОТИШЛА ЈЕ МНОГА МЛАДОСТ. А ГЛУПИ ПЕНЗИОНЕРИ ГЛАСАЛИ ЗА ДОДИКА. ПЕНЗИОНЕРИ ЋЕ БРЗО НА ОНАЈ СВИЈЕТ. А ГЛАСАЛИ ПОГРЕШНО ЗА ВАШУ БУДУЋНОСТ. НА ОВО СТАЊЕ СЕ НИКО НЕЋЕ ВРАТИТИ ИЗ ЕУ. ПОГОТОВО КО ЈЕ ОТИШАО СА ПОРОДИЦОМ. ОДЛАЗИЋЕ САДА И ВИШЕ. ТО ОВАЈ РЕЖИМ ЈЕ ЧИНИО ДА САМО ОНИ ИМАЈУ РАДНА МИЈЕСТА И СВЕ РЕСУРСЕ РС, ПА И Б И Х. ДА СВЕ ПРЕУЗМУ У СВОЈЕ, ПРИВАТНЕ РУКЕ. ПА НАРОД ПЛАЋА ЗА ПРИВАТНЕ ХИДРОЕЛЕКТРАНЕ, А ГЛАДАН. КОЛИКО ЈЕ КРИМИНАЛА, ДО СУТРА БИ МОГЛИ НАБРАЈАТИ. МОРАТЕ СЛОЖНО ВИ МЛАДИ ПАТРИОТЕ, ТРАЖИТИ РИЈЕШЕЊА И ЗБОГ ВАШИХ ПОТОМАКА. СРЕЋНО. Пензионер. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

13.11.2022 20:33

Браво Дијана, истина увијек исплива. Ја сам на сличне ствари указивао прије избора али ја сам у странци и политици толико мали да моје речи нису имале тежину, а ради заједничке борбе против режима настојао сам и да сакријем све што је лоше у опозицији за коју сам и гласао. Послије изборног криминала и хаоса сав муљ и прљавштина су се сталожили на дну, а изнад свих су се, својим образом и карактером још више уздигли Јелена Тривић и Небојша Вукановић са својим сарадницима и народом који их подржава међу којима је и Дијана. Послије изборног криминала моралне вриједности Јелене и Вукана добиле су нови сјај и више дошли до изражаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изботи су фарса

13.11.2022 22:04

На њих нормалан уопсте не треба излазити. Излазе они сто јос увијек имају корист и морају. Нека траје колико траје, на крају це се све урусити само од себе, као кула од карата и у круг....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

13.11.2022 23:04

Није ми јасно-сви знали и цутали да не разбију кампању. Па бас да сте јавно указали на криминал у својим редовима, изасао би и онај који не гласа годинама. Или сте наивни или сте калкулисали. Ова опозиција треба људе који раде конкретно, за цовјека. Ето Грмусе који је радио свој посао а није се сликао у дресу. Такви требају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

14.11.2022 11:56

ПОТПУНА ГЛУПОСТ. МАЛО СЕ СЈЕТИ СВИХ ЗАСЛУДА И БОРБЕ ДРАСКА. ЈОС ОД ПРАВДЕ ДО ДАВИДА ПА БЕЗБРОЈ АФЕРА КОЈЕ ЈЕ ОТКРИО. ДОДИНИХ 55 ФИРМИ, КИСЕОНИК ИТД. ИТД. СВА ХАПСЕЊА ЊЕГА А НЕ ПРАВИХ КРИМИНАЛАЦА. ЈЕР МАФИЈА КОНТРОЛИСЕ СУДСТВО, ПОЛИЦИЈУ И СВЕ. АКО ЈЕ ОН ТВОЈ ТРЕНЕР ОНДА ИГРАС КАКО ОН КАЗЕ. ИСТО ВРЕДИ ЗА ОБЛАЦЕЊЕ ДРЕСА ИЛИ БИЛО СТА. ЗВАТИ ЊЕГОВЕ ПОЗНАНИКЕ КРИМИНАЛЦИМА ЈЕ ИСТО ГЛУПОСТ. РАДИСИЦ ЈЕСТЕ ТО АЛИ МОЗЕ НАБАВИТИ БИЛО КОЈУ ДОЗВОЛУ ПРЕКО СВОЈЕ ЕКИПЕ. АКО РЕПУБЛИЦКА ИНСПЕКЦИЈА НЕСТО ОДОБРИ ОНДА МОРА ГРАДСКА. СЕМ ТОГА ОН МОРА САРАДЈИВАТИ СА СНДС У ГРАДСКОЈ СКУПСТИНИ. ОНИ ИМАЈУ ВЕЦИНУ И БЕЗ ЊИХ НЕМА БУДЗЕТА. ДАКЛЕ ТУ НЕМА ИЗБОРА. АЛИ НИКО НИЈЕ ВИСЕ ОТКРИО О РЕЗИМУ ОД ДРАСКА. НИТИ ПОДЊЕО ВИСЕ КРИВИЦНИХ ТУЗБИ. САМО ОН ИМ НЕ МОЗЕ СУДИТИ НИТИ ИХ ХАПСИТИ. ТВОЈ ПУБЛИЦИТЕТ И ЈАВЉАЊЕ ЈЕ БИЛО ВЕЛИКА ГРЕСКА. ТРЕБА ДА ПРУЗИС ПОДРСКУ СВОМ ТРЕНЕРУ А НЕ ОВО.

ОДГОВОРИТЕ