Трикови трговаца: Добро отворите очи у продавници

Таман кад помислимо да смо научили све цаке којима се трговци служе, они нас опет на каси изненаде другом цијеном.

Република Српска 13.11.2022 | 11:52
Трикови трговаца: Добро отворите очи у продавници

Купци су нам препричали своја непријатна искуства, која су конкретно доживјели у продавницама одјеће, пише Српскаинфо.

"У једном дијелу радње је била нова колекција, а у другом дијелу стара и на појединим рафама била је истакнута етикета “20 одсто снижење”. Разумски, претпоставила сам да је сва одјећа иза те ознаке на снижењу, те да се цијена обрачунава на каси. Када сам већ платила, продавачица ми је рекла да мој артикл није на попусту, већ само они који имају етикету. Значи, трговци на први производ окаче снижење, а остала одјећа у том реду уопште није на попусту и појео вук магарца”, у невјерици је Софија из Бањалуке.

Четворо очју треба отворити и у продавницама спортске опреме.

"Куповала сам дјетету мајицу и допала ми се једна приступачне цијене, али је била мала величина. Тражила сам од продавачице већи број и отишла на касу, међутим мајицу сам платила четири марке више, са образложењем да је то већи број. Морам бити инспектор кад идем у куповину и пет пута провјеравати цијену за сваку ствар, да ме не би неко преварио", разочарана је ова мајка.

Из Удружења потрошача савјетују грађанима да без срама сторнирају рачун на каси, ако нису задовољни цијеном.

"Обје цијене производа, редовна и она са попустом, морају да буду исказане на производу, тако да нема додатних снижења на каси. У моменту узимања производа ми морамо да знамо колика је акцијска цијена и која је била прије", истиче Душан Срдић из удружења „Реакција“.

Дешава се, каже, и да на рафи буде једна цијена, а на каси друга. Потрошач тада може захтијевати да купи производ по цијени која је била истакнута на полици.

(Српскаинфо)

(Фото: АА) <див цласс="кеyФеатуред"> 

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Кострес

13.11.2022 11:34

Сви краду и отимају а народ то све плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранчи

13.11.2022 11:51

Иста ствар у Аустрији.Једна цијена на рафама друга на каси.За неповјеровати али је истина.Говорим из искуства.

Name

Линз Ре Бранци

13.11.2022 12:02

Десава се и у Аустрији али се ресава на цивилизовани нацин,ја и супруга смо рекламирали а кад је установљена греска сву робу смо добили бесплатно и врацен нам је сав новац.

Name

Нн

13.11.2022 12:23

Треба милокраду напунити будзет.

Name

Ре

13.11.2022 13:59

Исто и у Немачкој, нарочито у Лидлу. Једна цијена на рафу, а на каси наплати по већој.

Name

Вук

13.11.2022 11:59

Исту сам непријатност дозивио у маркету који је под окриљем СНСД-а купио сам артикл исте врсте у 20 комада јер је цијена на рафи изгледала повољно,јос сам несто куповао,па нисам обрацао пазњу али кад сам досао куци у узео рацун,видио сам да сам преварен јер цијена на рафи није била иста цијени на каси,узео сам рацун досао у радњу усликао цијену и усликао рацун и рекао да ми се ријеси проблем.Продавацица (сеф) је била дрска па је попустила кад сам рекао да сам сликао цијену са рафе и запријетио да цу да објавим у средствима информисања.На крају су ми дрско обрацунали по цијени са рафе а ја сам им рекао да никад висе нецу доци ту.Не бих да именујем назив маркета,али многи це из БЛ претпоставити.Само да напоменем да то није први пут да се десава али овај пут је било толико евидентно јер сам куповао много и видио да ми фали висе пара.Знаци најбоље је кад додјете у продавницу узети артикл који зелите да купите,донијети на касу и питати јел та цијена,да не би дозивљавали непријатност као ја и као многи други који се зале на ову систематску крадју,вец одавно осиромасених градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочанац

13.11.2022 16:19

Билећа маркет Језерине, око 19,30 синоћ, дјевојка висока плава, на рачун 35 ак км додатно укуцала ШЕРПУ 30 ак км. На рекламацију, није се ни извинула Пролазници, отворите очи. Фочаци у пролазу.

Name

Боро

13.11.2022 12:05

Те игре и игрице су већ увелико у свим трговинама.Још једна популарна,ставе на полици истакнуту акцијску цијену,а уз њу сложе артикле који нису на акцији,па се ти нервирај на каси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

13.11.2022 12:14

Да има правно друсто ои ако погријесе има цијена на артиклу морају продат има три мајце двоје царапе И он хоце да има Бизнис наси казу БОРИСЕ уствари једе говна И СВИ Паметни све знају зато смо ту И све преко НЕКЕ ВЕЗЕ КОМПЛЕТ ДРУСТВО НЕВАЉА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста (не) ради инспекција

13.11.2022 12:15

Зашто инспекција не кажњава трговце за оно ситним словима написано до уз великим бројем означен проценат попуста. Зна се да је такво објављивање кажњиво и нико ништа не подузима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаз

13.11.2022 12:29

Кад није иста цијена на каси као на рафи лијепо кажем сторнирај Али нису криви трговци они морају слушати шефове и власнике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

13.11.2022 12:55

Риба од главе смрди, кад могу бурле и његови секташи некажњено красти, такав су пример за народ, пробају и успевају и ови мањи нерадници и кокошари.

Name

Татар

13.11.2022 14:38

Фазон је одерати купца и здерати га што висе

Name

Лактаси

13.11.2022 13:14

Ја у ЦМ Лактаси два пут платила фарбу за косу по вецој цијени него сто је истакнута на рафу а кад сам питала засто трговци казу да бас та боја није снизена.Те цијене није било на рафу.Од тад не идем у ЦМ.Испекције не раде свој посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неки Дан

13.11.2022 13:31

У "једном" тржном центру, узмем двије конзерве "Скуше", на рафи цијена 1.90 к.м. а на рачуну 2,20, не буде ми мрско, одем сликам и радници на каси покажем, она ми каже да сам у праву, али да је нека грешка, она каже да мора да наплати цијену која показује каса, ја оствим све што сам мислио да купим и одем, ако ичега има , има тржних центара !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронин

13.11.2022 14:06

Па ево и конкретан примјер ,у ТЦ Тропиц у Приједору ,висе пута сам узео артикл како прехр.артикала тако и хемијских односно на рафи је једна цијена ,а на каси друга тј.веца .На примједбу касирка нема појма сто је и логицно јер иста само провлаци артикле,долази неки шефић и провјеравамо заједно и гле чуда, стварно .И знате ста је одговор ,нису стигли промјенити цијену на рафи и на каси ????.Цијена на каси је исправна и ако нецете артикл мозете вратити.У Њемацкој ако налетите на слицну ствар ,без поговора морате добити артикл по цијени која је истакнута на рафи .Лако провјерити .А ово код нас је редовна пракса ,стога отворите добро оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

13.11.2022 20:30

Ти купуј у Њемацкој...трговац тамо ради за 2000 е и висе а овде за 350е тако да.....непаметнуј

Name

Раки

13.11.2022 14:19

Исто у аустралији. Ако је греска артикал добијес дзаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

13.11.2022 14:38

Тако је исто и са произвођачима јер сад па сад наилази се на производе као што су нпр. чоколаде, сухомеснати производи који су на први поглед задржали цијене од раније а имају мању грамажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

13.11.2022 16:06

ОВО ЈЕ ВРИЈЕМЕ СВЕРЦЕРА ПРЕПРОДАВАЦА, ЛАЗОВА ГРАБЉИВАЦА, ПРЕЛЕТАЦА УВЛАКАЦА, РАЗНИХ ТИТУЛА АЛИ СВЕ ЈЕ БАДАВА НАЦИЈА ЈЕ ОЗБИЉНО БОЛЕСНА ТО ЈЕ ИСТИНА СВЕ ДРУГО ЈЕ МАЊЕ БИТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

купац

13.11.2022 17:22

Тропико у Бијељини, попуст на рафи, на каси виша цијена. Када тражите новац натраг, настаје компликација. Изговор акција трајала до јуче, нису стигли промијенити. Намјерно помијешају производе истог произвођача који су на снижењу и који нису, па ти понеси лупу да видиш који је на снижењу. Ова пракса им траје више од 3 године. Ако се жалите, сцене вам праве да вам врате новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алекс

13.11.2022 17:37

Овај сто писе тако је у Њемацкој, хахаха НИЈЕ. Људи виде једну цијену(јефтино) а узму скупо. Треба добро цитати. Понекад је иста фирма и продукт али разлика и грамима или друге заке. Једноставно ЦИТАТИ. И цесто испод цијене снизене, стоји друга ствар а људи одмах зграбе и мисле да је јефтиније.

ОДГОВОРИТЕ