Изградња болнице само параван за продају земљишта

Покрет за реституцију Требиње поднио је кривичне пријаве против надлежних због одлука да пољопривредно земљиште претворе у грађевинско за изградњу нове болнице, која је према њиховим тврдњама само параван за незаконито одуземиње тог земљишта.

Република Српска 11.11.2022 | 13:05
Изградња болнице само параван за продају земљишта

Члан Покрета за реституцију Србо Шкеро тврди да градска власт у Требињу заједно са републичком обамњује јавност тако што тврде да раде све по закону јер не постоји начин да се пољопривредно земљиште претвори у грађевинско.

Оно што истичу у овом Покрету је да је изградња болнице само параван, а да је 2018. године већ договорено да се на дјелу тог земљишта гради луксузно насеље. 

- Геодетска управа мимо закона је то земљиште са државе пребацали на Републику Српску и зато смо ми поднијели кривичну пријаву против њих и правобранилаштва Републике Српске. Овдје се намјерно гурају нетачне информације. Проблем нашег земљишта је уствари почео 2018. године када се кренуло са парцелацијом у насељу Тодорићи.

Ту су кренули и продали земљу и сада се води истрага и то захваљујући Правобранилаштву БиХ, а ту треба да буде ексклузиво насеље са хотелима. То је заштићена зона ријеке Требишњице и плус пољопривредно земљиште и  законом је строго забрењана градња – истакао је Шкеро.

У Покрету кажу да нису против ширења града И изгрдање Болнице, али да неће дозволити да се то ради незаконито И на земљи коју су њихови преци тешком муком стицали.

- Они који су нам отели 1964 и ови који хоће да нам сада имају циљ да нам затру сваки траг постојања на тој земљи. Шта мисле како ће живи пролазити поред мене и мога дјетатеа јер моме дјетету одузимају земљу, а позивају се на шта? Ми ћемо ово спријечити сигурно, закон је на нашој страни. Њихов интерес је профит, а наш интерес је наша ђедовина, моја земља света Херцеговина. Моји су ту 200 година и сада се ту неко нашао да ми то парча и да се руга нама који хоћемо то да сачувамо – додао је Шкеро.

Покрет за рестутицију позвао је предсједника Владе Радована Вишковића да покрене иницијативу и да у Народној Скупштини Републике стави на дневни ред закон о реституцији којим би се одузета имовина вратила власницима. 

(БН Фото: Фејсбук)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мики

11.11.2022 13:00

Та кога је Требиње гласало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

11.11.2022 13:03

Благо народу који нема овако болесног вођу и криминалне институције као Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

11.11.2022 14:11

Што је не праве у Билећи ако нема земљишта у Требињу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.11.2022 14:26

Мора бити у близини аеродрома

Name

Страшно

11.11.2022 15:09

Кад ли ће прећи на сљедећи ниво,да отимају и куће,власницима,без права на жалбу!!!Наше је само да останемо мутаве пловке,као до сада,па ћемо сви доћи на ред.Тако нам и треба,кад немамо интерес да се дижемо против отимачине,криминала,лажи и крађе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељка олос

11.11.2022 15:43

Исто је срање направила и Зељка Цвијановиц са вртицем на Пецанима у Приједору. Отела земљу, поставила камен темељац а сад Приједор дизе кредит за тај исти вртиц. Искрено се надам да курва неце умрјети лако, треба да се напати док не цркне… Не вјерујем у бога али молим се за то!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

11.11.2022 17:19

Како то сад ваља што је земља државна а не РСа??? Чудна нека логика, зар је РС у БиХ, па зар државне установа смију да бране Србе у РСу! Не вјерујем, факе неwс!

ОДГОВОРИТЕ