Izgradnja bolnice samo paravan za prodaju zemljišta

Pokret za restituciju Trebinje podnio je krivične prijave protiv nadležnih zbog odluka da poljoprivredno zemljište pretvore u građevinsko za izgradnju nove bolnice, koja je prema njihovim tvrdnjama samo paravan za nezakonito oduzeminje tog zemljišta.

Republika Srpska 11.11.2022 | 13:05
Izgradnja bolnice samo paravan za prodaju zemljišta

Član Pokreta za restituciju Srbo Škero tvrdi da gradska vlast u Trebinju zajedno sa republičkom obamnjuje javnost tako što tvrde da rade sve po zakonu jer ne postoji način da se poljoprivredno zemljište pretvori u građevinsko.

Ono što ističu u ovom Pokretu je da je izgradnja bolnice samo paravan, a da je 2018. godine već dogovoreno da se na djelu tog zemljišta gradi luksuzno naselje. 

- Geodetska uprava mimo zakona je to zemljište sa države prebacali na Republiku Srpsku i zato smo mi podnijeli krivičnu prijavu protiv njih i pravobranilaštva Republike Srpske. Ovdje se namjerno guraju netačne informacije. Problem našeg zemljišta je ustvari počeo 2018. godine kada se krenulo sa parcelacijom u naselju Todorići.

Tu su krenuli i prodali zemlju i sada se vodi istraga i to zahvaljujući Pravobranilaštvu BiH, a tu treba da bude ekskluzivo naselje sa hotelima. To je zaštićena zona rijeke Trebišnjice i plus poljoprivredno zemljište i  zakonom je strogo zabrenjana gradnja – istakao je Škero.

U Pokretu kažu da nisu protiv širenja grada I izgrdanje Bolnice, ali da neće dozvoliti da se to radi nezakonito I na zemlji koju su njihovi preci teškom mukom sticali.

- Oni koji su nam oteli 1964 i ovi koji hoće da nam sada imaju cilj da nam zatru svaki trag postojanja na toj zemlji. Šta misle kako će živi prolaziti pored mene i moga djetatea jer mome djetetu oduzimaju zemlju, a pozivaju se na šta? Mi ćemo ovo spriječiti sigurno, zakon je na našoj strani. Njihov interes je profit, a naš interes je naša đedovina, moja zemlja sveta Hercegovina. Moji su tu 200 godina i sada se tu neko našao da mi to parča i da se ruga nama koji hoćemo to da sačuvamo – dodao je Škero.

Pokret za restuticiju pozvao je predsjednika Vlade Radovana Viškovića da pokrene inicijativu i da u Narodnoj Skupštini Republike stavi na dnevni red zakon o restituciji kojim bi se oduzeta imovina vratila vlasnicima. 

(BN Foto: Fejsbuk)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Miki

11.11.2022 13:00

Ta koga je Trebinje glasalo?

ODGOVORITE
Name

Petar

11.11.2022 13:03

Blago narodu koji nema ovako bolesnog vođu i kriminalne institucije kao Republika Srpska.

ODGOVORITE
Name

Pa

11.11.2022 14:11

Što je ne prave u Bileći ako nema zemljišta u Trebinju?

ODGOVORITE
Name

Re

11.11.2022 14:26

Mora biti u blizini aerodroma

Name

Strašno

11.11.2022 15:09

Kad li će preći na sljedeći nivo,da otimaju i kuće,vlasnicima,bez prava na žalbu!!!Naše je samo da ostanemo mutave plovke,kao do sada,pa ćemo svi doći na red.Tako nam i treba,kad nemamo interes da se dižemo protiv otimačine,kriminala,laži i krađe!!!

ODGOVORITE
Name

Zeljka olos

11.11.2022 15:43

Isto je sranje napravila i Zeljka Cvijanovic sa vrticem na Pecanima u Prijedoru. Otela zemlju, postavila kamen temeljac a sad Prijedor dize kredit za taj isti vrtic. Iskreno se nadam da kurva nece umrjeti lako, treba da se napati dok ne crkne… Ne vjerujem u boga ali molim se za to!

ODGOVORITE
Name

lila

11.11.2022 17:19

Kako to sad valja što je zemlja državna a ne RSa??? Čudna neka logika, zar je RS u BiH, pa zar državne ustanova smiju da brane Srbe u RSu! Ne vjerujem, fake news!

ODGOVORITE