Некад су били пријатељи и блиско сарађивали а данас...

Свађе и несугласице нису карактеристичне само за естраду. Због размирица и у српској кинематографији пуцала су кумства и пријатељства, одбијале се улоге, а неке колеге деценијама не говоре.

Забава 09.11.2022 | 18:38
Некад су били пријатељи и блиско сарађивали а данас...

Иако на малим екранима делује као да је између глумачких парова све идеално, ситуација на терену је ипак мало другачија.

Међу представницима "седме уметности" пукла су пријатељства између Емира Кустурице и Горана БреговићаМирјане Карановић и <а хреф="хттпс://www.курир.рс/забава/поп-култура/4036738/како-изгледа-прва-супруга-бранислава-лецица" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Бранислава Лечића, Еве Рас и Жиже Стојановић као и Небојше Љубишића и Драгана Јовановића. Да кренемо редом.

Кустурица и Бреговић већ годинама уназад не разговарају. Њих двојица су чак и кумовали један другом, а свађа је избила током сарадње на филму "Аризона дрим".

- Што се мене тиче, Брега је завршена прича. Прекинули смо сваки контакт када ме је преварио за музику у филму "Аризона дрим". Платио сам му да напише музику, а он ми је подметнуо једну корзиканску, јеврејску песму. Тако је он код мене зарађивао. Још ме је и обрукао код Игија Попа - разјаснио је Кустурица једном приликом.

<фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/11/04/13/3236026_555_фф.јпг?вер=1667568796" алт="Емир Кустурица, Горан Бреговић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ЕПА ЕТТОРЕ ФЕРРАРИ, АЛБЕРТО СИБАЈА / ЗУМА ПРЕСС / ПРОФИМЕДИА

Са друге стране Лечић и Карановићћева прекинули су сваки контакт након што је глумца колегиница Данијела Штајнфелд оптужила за силовање. Лечић је недавно гостовао у емисији "Све по списку са Шкундрицем" и дотакао се и колегинице.

- Сарађивали смо, били смо пријатељи, али Мирјана Карановић не зна шта ради и не заслужује да је спомињем - био је отворен Лечић.

<фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/11/04/13/3236018_99999_фф.јпг?вер=1667568810" алт="Мирјана Карановић, Бранислав Лечић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ, ЗОРАНА ЈЕВТИЋ

И данас се препричавају свађе Еве Рас и Жиже Стојановић. Њих две су се толико свађале да је Жижа, како се спекулише, у једном тренутку тражила да Ева напусти серију "Срећни људи".

- Ма каква Жижа! Нећу о њој да причам! Целог живота сам је избегавала. А морала сам с њом да играм у серији "Срећни људи". Ма она је толико пуна себе да ни не зна ко је Ева Рас. Та жена не заслужује реч о њој да кажем - рекла је Ева за Скандал једном приликом.

<фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/11/04/14/3236046_3333_фф.јпг?вер=1667568823" алт="Жижа Стојановић, Ева Рас" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: МАРИНА ЛОПИЧИЋ, ЗОРАНА ЈЕВТИЋ

Небојша Љубишић и Драган Јовановић посвађали су се на крв и нож и завршили на суду због песме "Ружа". Небојша тврди да је аутор музике и дела текста најпопуларније народне песме у Србији, а не његов колега како је заведено у Сокоју. Љубишић је тужио свог колегу и класића да му је украо песму.

Из СОКОЈА, организације музичких аутора Србије, потврдили су да је као аутор музике и текста великог хита уписан само Гаги Јовановић. Медутим, још прошле године стигао им је допис од Љубишићевог адвоката, у коме он оспорава Гагију комплетно ауторство над музиком и делом над текстом. Јовановићу су зато блокиране исплате тантијема (годишње надокнаде за ауторска права, оп. аут.), а његов колега сада треба да суду докаже да је аутор песме. Није на одмет знати да слични процеси у свету трају и по неколико година, а тантијеме, чак и на малом тржишту као што је Србија, могу да износе и по неколико хиљада евра.

<фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/11/04/14/3236048_888_фф.јпг?вер=1667568848" алт="Небојша Љубишић, Драган Гаги Јовановић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: СОЊА СПАСИЋ, АЛЕКСАНДАР ЈОВАНОВИЋ ЦИЛЕ

Гаги је кратко прокоментарисао сукоб са Љубишићем.

- Не бих коментарисао цео случај. За мене је то тужна прича. Били смо другари, али временом се људи мењају - закључио је он.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар