Nekad su bili prijatelji i blisko sarađivali a danas...

Svađe i nesuglasice nisu karakteristične samo za estradu. Zbog razmirica i u srpskoj kinematografiji pucala su kumstva i prijateljstva, odbijale se uloge, a neke kolege decenijama ne govore.

Zabava 09.11.2022 | 18:38
Nekad su bili prijatelji i blisko sarađivali a danas...

Iako na malim ekranima deluje kao da je između glumačkih parova sve idealno, situacija na terenu je ipak malo drugačija.

Među predstavnicima "sedme umetnosti" pukla su prijateljstva između Emira Kusturice i Gorana BregovićaMirjane Karanović Branislava Lečića, Eve Ras i Žiže Stojanović kao i Nebojše Ljubišića i Dragana Jovanovića. Da krenemo redom.

Kusturica i Bregović već godinama unazad ne razgovaraju. Njih dvojica su čak i kumovali jedan drugom, a svađa je izbila tokom saradnje na filmu "Arizona drim".

- Što se mene tiče, Brega je završena priča. Prekinuli smo svaki kontakt kada me je prevario za muziku u filmu "Arizona drim". Platio sam mu da napiše muziku, a on mi je podmetnuo jednu korzikansku, jevrejsku pesmu. Tako je on kod mene zarađivao. Još me je i obrukao kod Igija Popa - razjasnio je Kusturica jednom prilikom.

Emir Kusturica, Goran Bregović
FOTO: EPA ETTORE FERRARI, ALBERTO SIBAJA / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Sa druge strane Lečić i Karanoviććeva prekinuli su svaki kontakt nakon što je glumca koleginica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje. Lečić je nedavno gostovao u emisiji "Sve po spisku sa Škundricem" i dotakao se i koleginice.

- Sarađivali smo, bili smo prijatelji, ali Mirjana Karanović ne zna šta radi i ne zaslužuje da je spominjem - bio je otvoren Lečić.

Mirjana Karanović, Branislav Lečić
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ, ZORANA JEVTIĆ

I danas se prepričavaju svađe Eve Ras i Žiže Stojanović. Njih dve su se toliko svađale da je Žiža, kako se spekuliše, u jednom trenutku tražila da Eva napusti seriju "Srećni ljudi".

- Ma kakva Žiža! Neću o njoj da pričam! Celog života sam je izbegavala. A morala sam s njom da igram u seriji "Srećni ljudi". Ma ona je toliko puna sebe da ni ne zna ko je Eva Ras. Ta žena ne zaslužuje reč o njoj da kažem - rekla je Eva za Skandal jednom prilikom.

Žiža Stojanović, Eva Ras
FOTO: MARINA LOPIČIĆ, ZORANA JEVTIĆ

Nebojša Ljubišić i Dragan Jovanović posvađali su se na krv i nož i završili na sudu zbog pesme "Ruža". Nebojša tvrdi da je autor muzike i dela teksta najpopularnije narodne pesme u Srbiji, a ne njegov kolega kako je zavedeno u Sokoju. Ljubišić je tužio svog kolegu i klasića da mu je ukrao pesmu.

Iz SOKOJA, organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Gagi Jovanović. Medutim, još prošle godine stigao im je dopis od Ljubišićevog advokata, u kome on osporava Gagiju kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom. Jovanoviću su zato blokirane isplate tantijema (godišnje nadoknade za autorska prava, op. aut.), a njegov kolega sada treba da sudu dokaže da je autor pesme. Nije na odmet znati da slični procesi u svetu traju i po nekoliko godina, a tantijeme, čak i na malom tržištu kao što je Srbija, mogu da iznose i po nekoliko hiljada evra.

Nebojša Ljubišić, Dragan Gagi Jovanović
FOTO: SONJA SPASIĆ, ALEKSANDAR JOVANOVIĆ CILE

Gagi je kratko prokomentarisao sukob sa Ljubišićem.

- Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju - zaključio je on.

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar