Порука ЕУ Приштини: Ваш је сада ред да испуните обавезе!

Председник Србије Александар Вучић поручио ЕУ и Приштини да је њихов ред да испуне оно што је договорено Бриселским споразумом.

Србија 09.11.2022 | 13:00
Порука ЕУ Приштини: Ваш је сада ред да испуните обавезе!

Он је данас у Председништву Србије доделио ордење смењеним капетанима полиције са КиМ, Ненаду Ђурићу, који је обављао функцију директора Регионалног директората полиције Митровица Север и капетану Александру Филиповићу, који је био на дужности шефа Регионалне оперативе директората полиције Митровица Север.

Упитан да прокоментарише најаву косовског премијера Аљбина Куртија да ће заменити све Србе који су напустили своје позиције у приштинским институцијама, Вучић је рекао да је јасно да је Приштина све то планирала, да су желели сукобе и инциденте.

"Наредна два дана састаћу се у Паризу с Борељом и Лајчаку, видећемо колико ће још разговора бити. Отказао сам бројне посете, па и Катару, отварању Светског првенства у фудбалу због ситуације у земљи", рекао је он, додајући да је планиран и разговор с председником Француске Емануелом Макроном.

"Извршили смо све што је требало и сада је време да и друге стране то изврше, што значи формирање ЗСО и немојте лажно да тумачите прописе које смо заједно састављали. Ово око таблица је апсолутно измишљено, као и ово пролонгирање од 10 месеци сте апсолутно измислили. Ми хоћемо КС статусно неутралне таблице. Али Албанци то неће. Немојте ви на Западу да се правите да не знате", истакао је он.

Уколико негде пише другачије, како каже, "нека покажу и кажу Вућићу лажове". "Ја знам сваки члан и они не могу то да вам покажу, ја то знам", реако је и поручио ЕУ и Приштини:

"Ваш је ред сада да испуните Бриселски споразум, а за Србе не морате да бринете. Наша реч и потпис много више вреде него потпис ЕУ и Приштине."

(Б92  Фото:Пинк)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Новинарски

09.11.2022 12:18

Ја колико сам разумио ситуацију, нису смјењени вец су људи дали оставке. Е сад новинари, одговорите ко је то смјењен?! Или само долијевате ватру?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре новинарски

09.11.2022 16:40

Да пратиш знао би али овако тражиш објашњење , ван својих надлежности Курти је донио рјешење о смјени док је боравио у једној европској држави , ако не пратиш пробај да изгуглас а вјероватно си такав и у школи био.

Name

БЛ

09.11.2022 14:20

Ко им је крив сами су дали оставке,на упразњена мјеста це доци Албанци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ваша ријеч

09.11.2022 15:37

...не важи ни пребијене паре! Срам вас било! Убице и геноцидаши!

ОДГОВОРИТЕ