Poruka EU Prištini: Vaš je sada red da ispunite obaveze!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio EU i Prištini da je njihov red da ispune ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom.

Srbija 09.11.2022 | 13:00
Poruka EU Prištini: Vaš je sada red da ispunite obaveze!

On je danas u Predsedništvu Srbije dodelio ordenje smenjenim kapetanima policije sa KiM, Nenadu Đuriću, koji je obavljao funkciju direktora Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

Upitan da prokomentariše najavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će zameniti sve Srbe koji su napustili svoje pozicije u prištinskim institucijama, Vučić je rekao da je jasno da je Priština sve to planirala, da su želeli sukobe i incidente.

"Naredna dva dana sastaću se u Parizu s Boreljom i Lajčaku, videćemo koliko će još razgovora biti. Otkazao sam brojne posete, pa i Kataru, otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu zbog situacije u zemlji", rekao je on, dodajući da je planiran i razgovor s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

"Izvršili smo sve što je trebalo i sada je vreme da i druge strane to izvrše, što znači formiranje ZSO i nemojte lažno da tumačite propise koje smo zajedno sastavljali. Ovo oko tablica je apsolutno izmišljeno, kao i ovo prolongiranje od 10 meseci ste apsolutno izmislili. Mi hoćemo KS statusno neutralne tablice. Ali Albanci to neće. Nemojte vi na Zapadu da se pravite da ne znate", istakao je on.

Ukoliko negde piše drugačije, kako kaže, "neka pokažu i kažu Vućiću lažove". "Ja znam svaki član i oni ne mogu to da vam pokažu, ja to znam", reako je i poručio EU i Prištini:

"Vaš je red sada da ispunite Briselski sporazum, a za Srbe ne morate da brinete. Naša reč i potpis mnogo više vrede nego potpis EU i Prištine."

(B92  Foto:Pink)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Novinarski

09.11.2022 12:18

Ja koliko sam razumio situaciju, nisu smjenjeni vec su ljudi dali ostavke. E sad novinari, odgovorite ko je to smjenjen?! Ili samo dolijevate vatru?

ODGOVORITE
Name

Re novinarski

09.11.2022 16:40

Da pratiš znao bi ali ovako tražiš objašnjenje , van svojih nadležnosti Kurti je donio rješenje o smjeni dok je boravio u jednoj evropskoj državi , ako ne pratiš probaj da izguglas a vjerovatno si takav i u školi bio.

Name

BL

09.11.2022 14:20

Ko im je kriv sami su dali ostavke,na upraznjena mjesta ce doci Albanci.

ODGOVORITE
Name

Vaša riječ

09.11.2022 15:37

...ne važi ni prebijene pare! Sram vas bilo! Ubice i genocidaši!

ODGOVORITE