Петровић: Наш мото је политика отвореног ума

"Са задовољством могу констатовати да за посљедње двије године никада већи број амбасадора није посјетио Бијељину, тек нас очекују пројекти и развијање билатералне сарадње на различитим нивоима. Наш мото је политика отвореног ума и позивамо и остале амбасадоре да нас посјете, јер наша Бијељина је свијет", поручио је градоначелник Бијељине.

Република Српска 08.11.2022 | 21:30
Петровић: Наш мото је политика отвореног ума

- Данас смо имали посебну част и задовољство да се у Градској управи састанемо са амбасадорком Краљевине Шпаније Терезом Лизаранзу. 

Ово је не фејсбук профилу објавио градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, наводећи да им је на састанку амбасадорка Лизаранзу представила искуства шпанских градова у рјешавању комуналних и еколошких проблема.

"Говорили смо о могућностима за сарадњу у области спорта, културе, али и размјени искустава у привреди и пољопривреди. Чули смо искуства из града Виторија, који је унаприједио живот грађана изградњом бројних пјешачких стаза и зелених зона", навео је Петровић.

Додаје да су се сложили да је за сваки град важно његовати, унапређивати и промовисати  културне манифестације, како због својих грађана тако и због привлачења што већег броја туриста из региона али и свијета, а разговарали су и о повртларству и воћарству и закључили да се наше земље суочавају са сличним проблемима. 

"Амбасадорка је нагласила да Шпанија подржава кандидатски статус Босне и Херцеговине за чланство у Европској унији и вјерује да баш у градовима попут Бијељине могу бити спроведене потребне реформе које захтијева ЕУ. Захвални смо на свему што Краљевина Шпанија чини за очување мира не само у нашој земљи већ у читавом Западном Балкану, јер увијек наступа поштујући принципе једнакости и поштовања међународног права", стоји у објави.

Нашу гошћу, наводи Петровић, смо упознали са плановима за изградњу парка “Амбасадора”  у насељу „Кнез Иво од Семберије“ који ће бити први парк овог типа у региону. 

"Са амбасадорком смо причали и о озбиљним изазовима као што су корупција и отежано функционисање јавних предузећа због исте. Амбасада Шпаније је поуздан партнер и очекујем да ћемо већ у наредној години развити оперативне планове  за конкретне пројекте, прије свега у области спорта, културе и екологије", објавио је градоначелник Бијељине.

Нагласио је да српски и шпански народи гаје дугогодишње пријатељство које се одржало и у најтежим историјским периодима, поштујући међународно право, правду и све законске оквире под којима је могуће сачувати људско достојанство, борити се за слободу и наравно у овим изазовним тренуцима очувати мир и стабилност. 

"Захваљујем се амбасадорки Лизаранзу на посјети и испуњеном обећању, очекујемо је и као гошћу за Пантелинске дане", наводи Петровић и доодаје да је закључак састанка да је сарадња пријеко потребна јер дијелимо исте изазове и да за нормално функционисање сваке локалне заједнице је неопходна транспарентност у доношењу одлука.

"Са задовољством могу констатовати да за посљедње двије године никада већи број амбасадора није посјетио Бијељину, тек нас очекују пројекти и развијање билатералне сарадње на различитим нивоима. Наш мото је политика отвореног ума и позивамо и остале амбасадоре да нас посјете,  јер наша Бијељина је свијет", стоји на крају објаве.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Постена дуса

08.11.2022 20:57

Браво градоначелнице,поздрав за опозицију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорка Мироморка

09.11.2022 06:21

А наса политика је политика отвореног новцаника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

09.11.2022 08:50

БРАВО ГРАДОНАЧЕЛНИЧЕ. ТАКО РАДЕ ИСКРЕНИ БОРЦИ ЗА ДОБРО НАРОДА. А НЕ ЗАВАЂАЊЕ И МРЖЊА. ИМАМО ВУКАНА ЉУДИ У ИСКРЕНУ НА ЈУГУ ХЕРЦЕГОВИНЕ. ВАС ТУ НА ЦЕНТРУ. И ЈЕЛЕНУ, БОРЕНОВИЋА И ДРАШКА У КРАЈИНИ. РАВНОТЕЖА ЈЕ УСПОСТАВЉЕНА. САМО ТРЕБА ПОНОВИТИ ИЗБОРЕ. ЖИВИ И ЗДРАВИ БИЛИ. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

09.11.2022 12:49

Овај руљак ништа неће искористити од тих посјета!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.11.2022 20:32

Хоцес ти смраду.