Petrović: Naš moto je politika otvorenog uma

"Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da za posljednje dvije godine nikada veći broj ambasadora nije posjetio Bijeljinu, tek nas očekuju projekti i razvijanje bilateralne saradnje na različitim nivoima. Naš moto je politika otvorenog uma i pozivamo i ostale ambasadore da nas posjete, jer naša Bijeljina je svijet", poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Republika Srpska 08.11.2022 | 21:30
Petrović: Naš moto je politika otvorenog uma

- Danas smo imali posebnu čast i zadovoljstvo da se u Gradskoj upravi sastanemo sa ambasadorkom Кraljevine Španije Terezom Lizaranzu. 

Ovo je ne fejsbuk profilu objavio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, navodeći da im je na sastanku ambasadorka Lizaranzu predstavila iskustva španskih gradova u rješavanju komunalnih i ekoloških problema.

"Govorili smo o mogućnostima za saradnju u oblasti sporta, kulture, ali i razmjeni iskustava u privredi i poljoprivredi. Čuli smo iskustva iz grada Vitorija, koji je unaprijedio život građana izgradnjom brojnih pješačkih staza i zelenih zona", naveo je Petrović.

Dodaje da su se složili da je za svaki grad važno njegovati, unapređivati i promovisati  kulturne manifestacije, kako zbog svojih građana tako i zbog privlačenja što većeg broja turista iz regiona ali i svijeta, a razgovarali su i o povrtlarstvu i voćarstvu i zaključili da se naše zemlje suočavaju sa sličnim problemima. 

"Ambasadorka je naglasila da Španija podržava kandidatski status Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji i vjeruje da baš u gradovima poput Bijeljine mogu biti sprovedene potrebne reforme koje zahtijeva EU. Zahvalni smo na svemu što Кraljevina Španija čini za očuvanje mira ne samo u našoj zemlji već u čitavom Zapadnom Balkanu, jer uvijek nastupa poštujući principe jednakosti i poštovanja međunarodnog prava", stoji u objavi.

Našu gošću, navodi Petrović, smo upoznali sa planovima za izgradnju parka “Ambasadora”  u naselju „Кnez Ivo od Semberije“ koji će biti prvi park ovog tipa u regionu. 

"Sa ambasadorkom smo pričali i o ozbiljnim izazovima kao što su korupcija i otežano funkcionisanje javnih preduzeća zbog iste. Ambasada Španije je pouzdan partner i očekujem da ćemo već u narednoj godini razviti operativne planove  za konkretne projekte, prije svega u oblasti sporta, kulture i ekologije", objavio je gradonačelnik Bijeljine.

Naglasio je da srpski i španski narodi gaje dugogodišnje prijateljstvo koje se održalo i u najtežim istorijskim periodima, poštujući međunarodno pravo, pravdu i sve zakonske okvire pod kojima je moguće sačuvati ljudsko dostojanstvo, boriti se za slobodu i naravno u ovim izazovnim trenucima očuvati mir i stabilnost. 

"Zahvaljujem se ambasadorki Lizaranzu na posjeti i ispunjenom obećanju, očekujemo je i kao gošću za Pantelinske dane", navodi Petrović i doodaje da je zaključak sastanka da je saradnja prijeko potrebna jer dijelimo iste izazove i da za normalno funkcionisanje svake lokalne zajednice je neophodna transparentnost u donošenju odluka.

"Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da za posljednje dvije godine nikada veći broj ambasadora nije posjetio Bijeljinu, tek nas očekuju projekti i razvijanje bilateralne saradnje na različitim nivoima. Naš moto je politika otvorenog uma i pozivamo i ostale ambasadore da nas posjete,  jer naša Bijeljina je svijet", stoji na kraju objave.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Postena dusa

08.11.2022 20:57

Bravo gradonačelnice,pozdrav za opoziciju!

ODGOVORITE
Name

Zorka Miromorka

09.11.2022 06:21

A nasa politika je politika otvorenog novcanika!

ODGOVORITE
Name

+

09.11.2022 08:50

BRAVO GRADONAČELNIČE. TAKO RADE ISKRENI BORCI ZA DOBRO NARODA. A NE ZAVAĐANJE I MRŽNJA. IMAMO VUKANA LJUDI U ISKRENU NA JUGU HERCEGOVINE. VAS TU NA CENTRU. I JELENU, BORENOVIĆA I DRAŠKA U KRAJINI. RAVNOTEŽA JE USPOSTAVLJENA. SAMO TREBA PONOVITI IZBORE. ŽIVI I ZDRAVI BILI. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Milan

09.11.2022 12:49

Ovaj ruljak ništa neće iskoristiti od tih posjeta!

ODGOVORITE
Name

Re

09.11.2022 20:32

Hoces ti smradu.