Покрет за државу бираће 4. делегата у Дом народа

Током гласања за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ могао би имати пресудну улогу у избору четвртог делагата у српски клуб.

Република Српска 08.11.2022 | 16:15
Покрет за државу бираће 4. делегата у Дом народа

Један од представника Покрета за државу и министар избјеглих и расељених лица у ФБиХ Един Рамић коментарисао је резултат ове коалиције у Народној скупштини Републике Српске и да ли ће њихови посланици подржати СНСД или странке опозиције приликом избора делегата у српски клуб Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Покрет за државу имаће пет посланика од 83 посланичка мандата у Народној скупштини Републике Српске и то из СДА, СДП и ДФ-а.

Током гласања за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ могао би имати пресудну улогу у избору четвртог делагата у српски клуб.

Подсјетимо да је у прошлом мандату СДА изабрао четвртог делегата из СНСД-а у Дом народа БиХ од пет колико их има у клубу Срба.

По пет делегата имају и клубови Срба и Хрвата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

На питање како ће се Покрет за државу одредити у том смислу Рамић (СДА) је казао да ће се о томе одлучити током разговора.

"Овдје постоји увијек нека чудна ситуација да се руководе људи тиме ко у овом тренутку више мрзи Додика. А онда због тога што та опозиција је нека друга страна ми би по неком нормално редослиједу, као пробосанске опције, требали бити ближи опозицији него СНСД-у. Шта у коначници ми имамо од тога? У чему је нека суштинска разлика у односу према Покрету за државу, према повратницима, према босанском језику, НАТО путу, ЕУ путу, злочинима између њих? Како ћемо ми на крају одлучити о томе чемо донијети одлукуу оквиру разговора који слиједе", рекао је Рамић, преноси Клиx.

Казао је да не искључују могућност сарадње с било ким на подручју Републике Српске био то ентитетски или државни ниво.

"Немамо никакве званичне одлуке око тога", рекао је Рамић.

Истакао је да они имају клуб од пет посланика у којем имају три Бошњака, једног Србина и једну Хрватицу.

Лидер СНСД-а Милорад Додик недавно је рекао да им недостаје један глас за четвртог делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

(БН Фото:Н1) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Јован

08.11.2022 15:39

Сад це се видјети јел' Војин Мијатовић Милетов играч или није

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Јован

08.11.2022 15:58

Па шта си ти мислио кога ће подржати та бошњачка коалиција.Па наравно Додика.Додик игра са свима.Тужни народе видјећемо коме и шта је све обећао кад га подржавају и представници ЕУ а и ЦИК БИХ.

Name

Војин је додиков

08.11.2022 16:27

Он је и створио ту стару кокаинску варалицу...

Name

ПЕРО

08.11.2022 15:48

СТА ИМАС ОД ТОГА СТО ВИДИС

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

08.11.2022 18:37

КО ДАДЕ ВИСЕ ПАРА.ОВДЕ СЕ ПОСЛАНИЦИ КУПУЈУ КО ОВЦЕ НС ПИЈАЦИ.А И ПОНАСАЈУ СЕ КО ОВЦЕ,НИКО НЕМА СБОЈ СТАВ,КУТАЈУ КО ГУСКЕ У МАГЛИ А СТРАНЦИ УПРАБЉАЈУ СБИМ ПРОЦЕСИМА,ОВИ ИМ СЛУЗЕ ЗА МЈИХОВЕ ИНТЕРЕСЕ,С НАРОДУ ПРОСИПАЈУ МАГЛУ ДА СЕ СВАКО БОРИ ЗА СБОЈ НАРОД.И ,ВИДИ СЕ БОРБА,СТО ВИСЕ НАРОДА ОДЕ ОДАВДЕ ,ОНИ СВЕ СРЕТНИЈИ.

Name

Трговина

08.11.2022 16:26

Па све је трговина, у овом случају онај ко има Владу, усваја буџет, располаже са донацијама овој коалицији има шта и да понуди. Опозиција је очито та која нема шта да понуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

08.11.2022 16:27

Ко кога висе мрзи, тако се мери вредност политицара код нас. Треба ли ста додати, или одузети? Мрзе се политицари из Федерације и Српске, мрзе се политицари у Српској измедју себе, мрзе се политицари у Федерацији измедју себе, свак свакога мрзи. И како да онда раде скупа, како да се о било цему договоре? И тако вец 31 годину, мрзимо се, како ствари стоје мрзња се наставља. А све нас мрзе ови којекакви страни преставници, они би опет закухали рат, али среца је да нама није до рата, без обзира колико се мрзимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

08.11.2022 16:48

Какав лоповлук невиђени јест народ глуп да човјек повјеровати неможе

ОДГОВОРИТЕ