Pokret za državu biraće 4. delegata u Dom naroda

Tokom glasanja za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH mogao bi imati presudnu ulogu u izboru četvrtog delagata u srpski klub.

Republika Srpska 08.11.2022 | 16:15
Pokret za državu biraće 4. delegata u Dom naroda

Jedan od predstavnika Pokreta za državu i ministar izbjeglih i raseljenih lica u FBiH Edin Ramić komentarisao je rezultat ove koalicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da li će njihovi poslanici podržati SNSD ili stranke opozicije prilikom izbora delegata u srpski klub Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Pokret za državu imaće pet poslanika od 83 poslanička mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i to iz SDA, SDP i DF-a.

Tokom glasanja za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH mogao bi imati presudnu ulogu u izboru četvrtog delagata u srpski klub.

Podsjetimo da je u prošlom mandatu SDA izabrao četvrtog delegata iz SNSD-a u Dom naroda BiH od pet koliko ih ima u klubu Srba.

Po pet delegata imaju i klubovi Srba i Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Na pitanje kako će se Pokret za državu odrediti u tom smislu Ramić (SDA) je kazao da će se o tome odlučiti tokom razgovora.

"Ovdje postoji uvijek neka čudna situacija da se rukovode ljudi time ko u ovom trenutku više mrzi Dodika. A onda zbog toga što ta opozicija je neka druga strana mi bi po nekom normalno redoslijedu, kao probosanske opcije, trebali biti bliži opoziciji nego SNSD-u. Šta u konačnici mi imamo od toga? U čemu je neka suštinska razlika u odnosu prema Pokretu za državu, prema povratnicima, prema bosanskom jeziku, NATO putu, EU putu, zločinima između njih? Kako ćemo mi na kraju odlučiti o tome čemo donijeti odlukuu okviru razgovora koji slijede", rekao je Ramić, prenosi Klix.

Kazao je da ne isključuju mogućnost saradnje s bilo kim na području Republike Srpske bio to entitetski ili državni nivo.

"Nemamo nikakve zvanične odluke oko toga", rekao je Ramić.

Istakao je da oni imaju klub od pet poslanika u kojem imaju tri Bošnjaka, jednog Srbina i jednu Hrvaticu.

Lider SNSD-a Milorad Dodik nedavno je rekao da im nedostaje jedan glas za četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

(BN Foto:N1) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Jovan

08.11.2022 15:39

Sad ce se vidjeti jel' Vojin Mijatović Miletov igrač ili nije

ODGOVORITE
Name

re Jovan

08.11.2022 15:58

Pa šta si ti mislio koga će podržati ta bošnjačka koalicija.Pa naravno Dodika.Dodik igra sa svima.Tužni narode vidjećemo kome i šta je sve obećao kad ga podržavaju i predstavnici EU a i CIK BIH.

Name

Vojin je dodikov

08.11.2022 16:27

On je i stvorio tu staru kokainsku varalicu...

Name

PERO

08.11.2022 15:48

STA IMAS OD TOGA STO VIDIS

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

08.11.2022 18:37

KO DADE VISE PARA.OVDE SE POSLANICI KUPUJU KO OVCE NS PIJACI.A I PONASAJU SE KO OVCE,NIKO NEMA SBOJ STAV,KUTAJU KO GUSKE U MAGLI A STRANCI UPRABLJAJU SBIM PROCESIMA,OVI IM SLUZE ZA MJIHOVE INTERESE,S NARODU PROSIPAJU MAGLU DA SE SVAKO BORI ZA SBOJ NAROD.I ,VIDI SE BORBA,STO VISE NARODA ODE ODAVDE ,ONI SVE SRETNIJI.

Name

Trgovina

08.11.2022 16:26

Pa sve je trgovina, u ovom slučaju onaj ko ima Vladu, usvaja budžet, raspolaže sa donacijama ovoj koaliciji ima šta i da ponudi. Opozicija je očito ta koja nema šta da ponudi.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

08.11.2022 16:27

Ko koga vise mrzi, tako se meri vrednost politicara kod nas. Treba li sta dodati, ili oduzeti? Mrze se politicari iz Federacije i Srpske, mrze se politicari u Srpskoj izmedju sebe, mrze se politicari u Federaciji izmedju sebe, svak svakoga mrzi. I kako da onda rade skupa, kako da se o bilo cemu dogovore? I tako vec 31 godinu, mrzimo se, kako stvari stoje mrznja se nastavlja. A sve nas mrze ovi kojekakvi strani prestavnici, oni bi opet zakuhali rat, ali sreca je da nama nije do rata, bez obzira koliko se mrzimo.

ODGOVORITE
Name

Marinko

08.11.2022 16:48

Kakav lopovluk neviđeni jest narod glup da čovjek povjerovati nemože

ODGOVORITE