Амбасадорка Шпаније посјетила Бијељину

Амбасадорка Краљевине Шпаније посјетила је данас град Бијељину и са градоначелником Љубишом Петровићем разговарала о бројним темама битним за живот грађана. Ова посјета је историјска, саопштио је градоначелник.

Република Српска 08.11.2022 | 14:46
Амбасадорка Шпаније посјетила Бијељину

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић захвалио је Краљевини Шпанијина поштовању међународног права, принципа једнакости и на свему шта ради да допринесе очувању мира и стабилности у БиХ, али и на Западном Балкану.

Петровић је амбасадорку Шпаније између осталог упознао и са функционисањем градске управе, процесом доношења буџета, као и непрестаном борбом против друштвено негативних појава попут корупције и криминала.

Амбасадорка Краљевине Шпаније у БиХ, Тереса Лизаранзу исказала је подршку Босни и Херцеговини на европском путу.

“Краљевина Шпанија је убјеђена да БиХ па тако и Град Бијељина имају снаге и способности да проведу одговарајуће реформе. Краљевина Шпанија подржава приближавање БиХ Европској унији и сигурна сам да се та врста консензуса овдје може остварити”, рекла је Тереса Лизаранзу.

Незаобилазне теме биле су и економија, изазови у сфери енергетике, али и еколошки изазови.

Области у којима се може остварити значајна сарадња са Краљевином Шпанијом су култура, спорт, екологија, рекао је градоначелник и позвао
амбасадорку на обиљежавање Пантелинских дана у августу следеће године.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дрнд

08.11.2022 14:23

Сјајан избор амбасадорке Спаније. Капа доле,господјо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уху

08.11.2022 14:58

Ууу кад љубиса љут дрзи говор све прасти, оци упаљене, ко це му на пут? Љубиса имас предиспозиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

08.11.2022 16:17

Прави цовјек на правом мјесту. Али муку нуци и он и његова Градска власт јер је Скупстина збир СНСДових пљуватора свега и свачега. Шта год Љубиша предлози за побољсање живота градјана ова Накарадна Коалиција у Скупстини удара забране ,амандмане,смањења само да науди њему и да униште буџет града да се неби развијали. Тако им онај главни Сектас наредјује као да ови делегати нису из овог народа као да су досли с Марса па их не занима град и градјани. Бори се Петровићу бог све види и даће бог да на слиједецим лок. Изборима отјерамо секту из Бијељине.

Name

Мањаца

08.11.2022 15:04

Градонацелник за похвалити, поздрав из Бања Луке Стрицици и подрска велика за вас рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.11.2022 17:46

Морам признати да завидим бјељинцима, јер имају доброг и досљедног градонацелника, свака цаст љубиса само тако настави, немој да бих изневјерио и преварио народ који је гласао за тебе, ми у Бања луци смо преварени и понизени, од насег градонацелника

ОДГОВОРИТЕ