Ambasadorka Španije posjetila Bijeljinu

Ambasadorka Kraljevine Španije posjetila je danas grad Bijeljinu i sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem razgovarala o brojnim temama bitnim za život građana. Ova posjeta je istorijska, saopštio je gradonačelnik.

Republika Srpska 08.11.2022 | 14:46
Ambasadorka Španije posjetila Bijeljinu

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović zahvalio je Kraljevini Španijina poštovanju međunarodnog prava, principa jednakosti i na svemu šta radi da doprinese očuvanju mira i stabilnosti u BiH, ali i na Zapadnom Balkanu.

Petrović je ambasadorku Španije između ostalog upoznao i sa funkcionisanjem gradske uprave, procesom donošenja budžeta, kao i neprestanom borbom protiv društveno negativnih pojava poput korupcije i kriminala.

Ambasadorka Kraljevine Španije u BiH, Teresa Lizaranzu iskazala je podršku Bosni i Hercegovini na evropskom putu.

“Kraljevina Španija je ubjeđena da BiH pa tako i Grad Bijeljina imaju snage i sposobnosti da provedu odgovarajuće reforme. Kraljevina Španija podržava približavanje BiH Evropskoj uniji i sigurna sam da se ta vrsta konsenzusa ovdje može ostvariti”, rekla je Teresa Lizaranzu.

Nezaobilazne teme bile su i ekonomija, izazovi u sferi energetike, ali i ekološki izazovi.

Oblasti u kojima se može ostvariti značajna saradnja sa Kraljevinom Španijom su kultura, sport, ekologija, rekao je gradonačelnik i pozvao
ambasadorku na obilježavanje Pantelinskih dana u avgustu sledeće godine.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

drnd

08.11.2022 14:23

Sjajan izbor ambasadorke Spanije. Kapa dole,gospodjo!

ODGOVORITE
Name

Uhu

08.11.2022 14:58

Uuu kad ljubisa ljut drzi govor sve prasti, oci upaljene, ko ce mu na put? Ljubisa imas predispozicije

ODGOVORITE
Name

Jeste

08.11.2022 16:17

Pravi covjek na pravom mjestu. Ali muku nuci i on i njegova Gradska vlast jer je Skupstina zbir SNSDovih pljuvatora svega i svačega. Šta god Ljubiša predlozi za poboljsanje života gradjana ova Nakaradna Koalicija u Skupstini udara zabrane ,amandmane,smanjenja samo da naudi njemu i da unište budžet grada da se nebi razvijali. Tako im onaj glavni Sektas naredjuje kao da ovi delegati nisu iz ovog naroda kao da su dosli s Marsa pa ih ne zanima grad i gradjani. Bori se Petroviću bog sve vidi i daće bog da na slijedecim lok. Izborima otjeramo sektu iz Bijeljine.

Name

Manjaca

08.11.2022 15:04

Gradonacelnik za pohvaliti, pozdrav iz Banja Luke Stricici i podrska velika za vas rad.

ODGOVORITE
Name

Dragan

08.11.2022 17:46

Moram priznati da zavidim bjeljincima, jer imaju dobrog i dosljednog gradonacelnika, svaka cast ljubisa samo tako nastavi, nemoj da bih iznevjerio i prevario narod koji je glasao za tebe, mi u Banja luci smo prevareni i ponizeni, od naseg gradonacelnika

ODGOVORITE