Вукановић открио ко је ко и како режим побјеђује

Не желим на било који начин да кокетирам са режимом. Или ми или они. То је политика коју је имао и Драшко Станивуковић, али је одустао од те политике - поручио је ово у интервјуу за Српскаинфо, лидер Листе За правду и ред Небојша Вукановић.

Република Српска 08.11.2022 | 12:00
Вукановић открио ко је ко и како режим побјеђује

На спекулације да је Додиков „тројански коњ“ одговара ријечима да би „режим давно пао да су сви тројанци као он“. Вукановић у наставку говори зашто синдикалце Божу Марића и Ранку Мишић сматра плаћеницима режима, због чега мисли да се Станивуковић приклонио власти, зашто је одбио да пређе у СДС, боји ли се „папака“ у властитим редовима.

Зашто не може бити дио ни једне странке, зашто стално улази у сукобе са опозицијом, хоће ли користити службено возило и ко хоће да му “подвали” туђег возача, због чега никада не би стајао поред Додика и сликао се са њим. На ова и многа друга питања Вукановић одговара без “длаке на језику”.

Да ли сте ви Додиков “тројански коњ” за рушење опозиције?

Када би сви били као ја, истрајни у бескомпромисној борби против режима, вјероватно би он пао још 2014. године. Нажалост, захваљујући двоструким играчима који збуњују народ, кокетирају са режимом, прелазе с једне на другу страну због личних интереса умјесто да се боре без компромиса и када томе још додам корупцију, крађу гласова и насиље, то је узрок зашто овај режим опстаје 20 година.

О синдикалцима Ранки Мишић и Божи Марићу, који су ме назвали Додиковим “тројанским коњем” за рушење опозиције, говорио сам више пута до сада. То су плаћеници режима. Марић је човјек који је раније био награђиван, као и Ранка Мишић, низом неких чланстава у институцијама или неким управним одборима.

Мишићева и Марић су људи који одрађују прљав посао, контролишу власнике предузећа и слично. Умјесто што Марић држи слово о мени и мом опозиционом дјеловању, паметније би му било да пружи подршку обесправљеним и пониженим радницима и да ми се придружи у борби против тајкуна и власника који искоришћавају раднике.

Подсјетићу да сам и раније био оштро нападан због ствари на које сам указивао, од тога ко ће бити кандидати опозиције на изборима, преко тога да ли Обрен Петровић треба да буде носилац листе СДС-а, па на крају за Нешића и Селака. Био сам усамљен у опозицији када сам говорио да су Нешић и Селак “тројански коњи” који су направили пакт са режимом и да имају задатак да збуне гласаче и одбију људе да не излазе на изборе.

Наравно да са њима двојицом нема промјена и да их је режим избацио из власти како би кокетирали са опозицијом и збуњивали народ. Нажалост, све оно на шта сам указивао протеклих десет година показатељ је да сам био у праву.

Често сте у сукобу са дијелом опозиције, да ли мислите да сте увијек у праву?

Апосулутно. Вријеме је показало да јесам. Најбољи примјер су Нешић и Селак, за које сам дуго времена указивао да играју двоструку игру. Сваки пут када сам указивао да не треба правити пакт са ђаволом, да не треба правити труле компромисе и да не треба мијешати бабе и жабе да би се дошло до резултата, био сам у праву.

Ја сам неко ко инсистира на кристално чистој и бескомпромисној борби, без било каквих сликања, кокетирања, давања привида легитимитета овим узурпаторима. Вријеме је показало да сам био у праву. Никада нисам имао погрешну процјену. У опозицији је погрешно то што се ћути и што се стављају ствари под тепих. Погрешно је да се толерише појединцима непринципијелно понашање, политичка трговина и корупција. Кристално сам чист и нико ме ни за шта не може ухватити.

Највећи удари режима иду управо по мени, од судског прогона до свега осталог. Увијек сам се повлачио за општу ствар, помагао опозиционе кандидате од градоначелника до кандидата за предсједника. Никада нисам тражио ништа заузврат нити добио било какву функцију. Желим бити принципијелан и не желим да ћутим и калкулишем. Хоћу на вријеме да упозорим на неке негативне појаве за које се на крају испостави да сам био у праву.

Значи остајете при ставу да се Драшко Станивуковић удаљио од опозиције и приклонио власти?

Не мислим, већ се то види. У кампањи је био врло благ. Док се борио да буде кандидат за инокосну функцију на овим изорима ишао је широм Српске, држао конференције за медије о корупцији и криминалу, нападао режим, најављивао рушење "Кајака"… Међутим, како није постао кандидат за предсједника Српске, он се повукао.

Гледао је само како ће он и његови најближи сарадници које је поставио на листу ПДП-а у Бањалуци за НС РС извући корист. Јасно је да су посланици са те листе његова екипа и да је имао само за циљ да те своје људе угура у НС РС и добије преко њих политичку моћ. Није био уопште истрајан нити у кампањи нити је био истрајан када је требало да се брани воља народа. На два претходна скупа у Бањалуци је ћутао, а ћутао је, како и сам каже, мјесец дана. На крају, за мене је недопустиво да Драшко иде и да се слика са Додиком у више наврата, те да има неког интимизирања међу њима, да један другом нешто шапћу и да се састају.

Недопустиво је да га Додик хвали, да га његова кћерка хвали, као и онај Додиков преторијанац Милан Мито Тегелтија. Те ствари су за мене недопустиве. Он једноставно мора схватити да није обећао народу, када је долазио на власт, да ће кокетирати са режимом и правити труле компромисе, да ће давати тајкунима дозволе, да ће запослити 100 људи без конкурса, да ће намјештати тендере… Људи су разочарани у њега.

Шта Бањалучани мисле о Драшку најбоље се могло видјети на два скупа гдје су га врло млако поздравили док су мене, који сам бескомпромисан, поздравили са највише овација. Зашто? Зато што не желим на било који начин да кокетирам са режимом. Или ми или они. То је политика коју је имао и Станивуковић. Сјетите се да му је Додик псовао мајку, да га је Лукач ударао, и док је био тако жесток опозиционар и борио против накарадног система имао је подршку народа.

Како је почео да прави заокрете, калкулише и тргује са режимом, што је очигледно на примјеру скупштинске већине, тако се осјети да његова популарност и подршка у народу пада. Мислим да су његови заокрети погубни. Цитирао бих Његоша који каже: „пиј шербета из чаше свечеве, али сјекиру гледај међу очи“. Сви они из опозиције који уђу у било какав однос са Додиком, врло брзо нестану са политичке сцене Српске.

Довољно је погледати гдје су данас Огњен Тадић, Драган Чавић, Давор Шешић и други који су се из неких разлога приближили Додику. Станивуковић је дуго времена имао исту политику као ја – ми или они. На тој политици бескомпромисне борбе са режимом добио је подршку Бањалучана.

Нико од Бањалучана није гласао да се он слика са Додиком, да му даје ријеч и да га назива предсједником. Додик није предсједник, једино ако Драшко већ није у СНСД-у. Какав је он предсједник да га јуче поздравља и слика се са њим. То су ствари преко којих не желим да пређем и хоћу да се од тога оградим.

Из тога прозилази да власт и опозиција не смију ни стајати на истом мјесту.

Не, они нису власт. Ово није власт и опозиција. Ми имамо једног тиранина и узурпатора који граби све пред собом и који је спреман да ставља мету на чело људима, прогони политичке противнике и оставља народ без посла и хљеба. Он злоупотребљава институције. Да смо ми нормална држава гдје имате власт и опозицију која се политички разликује у неким ставовима то би било уреду.

Међутим, пошто живимо у једном тоталитарном систему у којем је један човјек истовремено и предсједник Владе и министар у сваком ресору, и директор, и који сам о свему одлучује, који себе поставља за некрунисаног цара, који себи приграби буџет од 50 милиона КМ и који је спреман да на најбруталнији начин злоупотребљава јавни сервис за обрачун са политичким неистомишљеницима, да пласира лажне вијести, да ставља људима мету на чело, да прогони људе који му нису лојални…

Са таквим људима нема шта да се стоји. Нећу никад нигдје бити на било каквој церемонији гдје ћу стајати са Додиком и сликати се, зато што је тај човјек узурпатор.

Дакле, Станивуковићу замјерате јер је стајао са Додиком. Да је умјесто Додика био премијер или неки министар, да ли бисте му исто замјерили?

Мени је Додик персонификација режима. Не желим ни са ким од њих било гдје да се појављујем. Али било је логично да се јуче у Чесми умјесто Додика појавио премијер Радован Вишковић, ако је већ Влада дала дио средстава за изградњу тог мост. Шта ће Додик тамо?

Да ли је истина да вам је Мирко Шаровић нудио да пређете у СДС?

Мени су у више наврата нудили да пређем у СДС, али сам то одбио. Рекао сам им да нисам човјек од партије и да не могу да улазим у СДС. Можда је то био и један од услова да будем кандидат за једну од инокосних функција, али нисам желио да уђем у СДС и изневјерим своје људе.

Зашто сте одбили ту понуду?

Имам, прије свега, екипу коју сам окупио и не желим да их изиграм и оставим на цједилу. Мислим да народ тражи нешто ново у политици и да у СДС не бих могао направити много. Био бих један човјек, који би могао да држи слово, али не бих могао суштински било шта да одлучујем. Нисам човјек који може бити члан неке партије.

Превише сам слободан да бих могао бити дио неке партије у којој мора бити превише компромиса. Да сам желио прећи у СДС прешао бих давно. Нуђено ми је давно да уђем у ту странку, и прије Мирка Шаровића.  Моја листа за НС РС је на овим изборима освојила четири посланика, што говори да смо, ипак, једна специфична политичка снага која је много вреднија од неке позиције.

Да ли сте очекивали ове резултате које сте добили на изборима?

Апсолутно. Говорио сам да ћу имати посланика у Представничком дому ПС БиХ и посланички клуб у НС РС. Мора се знати да смо ових 32.000 гласова ми одбранили. Сигуран сам да је резултат много већи, али нисмо могли да га одбранимо у неким срединама као што је Добој, Зворник, Приједор и још неке регије.

Тврдим да резултат са ових избора не одражава праву вољу народа. Сигуран сам да је моја листа освојила најмање шест мандата. То би се показало као тачним да се приступило поновном бројању гласова, али, нажалост, ЦИК је претворена у централни изборни картел за крађу гласова. Сигуран сам да би резултат избора био потпуно другачији да су поново пребројани гласови за НС РС.

Имаћете Клуб у НС РС, да ли ћете користити службено возило и возача, и да ли ћете запослити савјетника?

Имам право на секретарицу и возача. Службени ауто ћу користити када будем ишао у НС РС, а за друго ми не треба јер скоро 25 година возим себе сам. Мени није приоритет да имам службено возило и возача, али сваки предсједник клуба има право на то, па зашто бих ја био изузетак. Инсистираћу на томе да мој возач буде из Херцеговине, а не из Бањалуке или Градишке. Не може ме возити човјек који је удаљен од мене 400 километара.

Наравно да ћу гледати да дам посао секретарице у мом кабинету и возача неким људима који су са мном од првог дана и који су ми лојални. Нећу дозволити да ми дају неког возача који је ту запослен по партијској линији. Хоће да ми наметну некога ко већ ради у НС РС, а знамо да су тамо сви људи запослени по партијској линији или су из СНСД-а или неке његове приколице, као што је УС и ДЕМОС.

До сада је било правило да шеф клуба склопи уговор о дјелу и запосли свог човјека. Уговор траје док је он шеф клуба. Сви су тако радили од Дениса Шулића, па надаље. Сви имају секретарице и возаче које су они одабрали. Сад хоће да ја будем изузетак па да ми дају некога кога су они одабрали. Не може.

Да ли ће ваш Клуб у НС РС подржати ишта што предлаже власт?

Сигурно нећемо бити против нечега што иде у корист грађана попут повећања плата, повећања минималца, заштите радника и слично. Остало ништа не долази у обзир. Вјерујем да ће се моји људи из Клуба искрено борити против овог накарадног система, а свако од њих ће имати специфичан стил наступања у НС РС и јавности.

Да ли се плашите да би и код вас могло бити папака?

Не. То су људи у којем сам апсолутно сигуран. То је наша вриједност. Нису могли апсолутно никога од одборника да ми узму у Требињу. Нико ме није издао у протекле двије године, ма колико су се трудили да ми узму неког одборника. Сигуран сам да ће тако бити и у НС РС.

Ко су ваши гласачи, односно, од кога сте узели гласове с обзиром на то да сте нов покрет на политичкој сцени?

То су наши гласачи. Нисмо никоме узели гласове. То се  најбоље показује на примјеру Требиња и Херцеговине гдје је СНСД смањио резултат за готово 30 одсто. Истовремено, на претходним изборима 2018. године, опозиција је освојила два директна мандата у Херцеговини, а на овим изборима три.

Опозиција је 2018. године имала укупно око 4.900 гласова у Требињу, а на овим изборима 6.100, што говори да ми растемо 20-30 одсто, а СНСД пада. Моји гласачи су људи који су незадовољни политичким системом у којем живимо. То су млади људи, многи од њих су апстиненти, многи су образовани.

Мислим да су то људи којима је стало да се из коријена мијењају ствари у овој земљи и који не желе да се ту праве неке козметичке промјене већ инсистирају на радикалним крупним заокретима.

Како функциониште ваш покрет с обзиром на то да немате органе странке? Ко су људи који одлучују унутар покрета?

Ми сједнемо па се договоримо. Разговарамо и договарамо се. Људи који су именовани за повјеренике имали су потпуну слободу да састављају листе за парламент. Ми радимо на бази повјерења све док ти људи не изгубе моје повјерење. Кад изгубе повјерење са тим људима се прекида апсолутно свака сарадња.

(Српскаинфо  ФОТО: МИОМИР ЈАКОВЉЕВИЋ/РИНГИЕР)

Коментари / 75

Оставите коментар
Name

Олива

08.11.2022 11:11

Тако је све од ријеци до ријеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

08.11.2022 12:07

Овај мали умислио да је Бог. Уопсте није за сарадњу и договор, има диктаторске мqнире и потребу да нико нема мисљење само он да наредјује умјесто бога. Ста му је?

Name

д

08.11.2022 12:28

ВУКАНЕ ДОК ТИ НЕ ОСВОЈИШ НЕКУ ФУНКЦИЈУ СВИ ДА ПОДНЕСУ ОСТАВКУ, ТИ ЋЕШ РАЗБИТИ И ОВО МАЛО ОПОЗИЦИЈЕ, СХВАТИ НИСИ ТИ ГЕНИЈАЛАЦ. ТВОЈИ ЗАХТЈЕВИ СУ РАВНИ КАДА БИ ЈЕЛЕНА ТРАЖИЛА ДА НЕ УЂЕТЕ У СКУПШТИНУ. НЕМОЈ БИТИ ИСКЉУЧИВ НАРОД ТЕ ВАЖЕ ДАЛИ СИ ТИ ПАМЕТАН ИЛИ БУДАЛА.

Name

Лактаси

08.11.2022 12:43

Све сто су за поједине политичаре рекли Вукан и Васковић били су у праву.Људи из народа и за народ?

Name

Г

08.11.2022 14:47

Е, кад би овај дошао на власт, све би се промијенило...? Да ли сматрате да сте увијек у право? Одговор: Апсолутно (врло здраво и самокритично). Да ли ћете користити све привилегије? Одговор: Нормално, па сви то раде? Да ли ћете у јавне институције запошљавати своје људе? "Нормално, па сви то раде". Е, онда она фамозна дерњава и циркус "на ПоСАо". Онда, његова идеја да је вриједнији он сам од цијеле опозиције, његова очараваност самим собом. Јооој, е само нам још овај фали! Мали Наполеон-чић.

Name

Ре Стојан

08.11.2022 15:05

На би ја одмах поставио да буде свима диктатор. С ким да се договара кад је 80 посто народа јад јадни који се прода за “запослите ми сииииина”.

Name

Коста

08.11.2022 15:06

Нажалост опозициона листа се свела на ИСКРЕНЕ И ПРАВЕ Јелену и Небојшу!Одавно себи постављам питање какви смо ми људи.Биће да је најтеже бити ЧОВЈЕК

Name

Анонимус

08.11.2022 16:46

Вукан је једини за кога вјерујем да је искрени патриота и једини који може увести рад, ред и дисциплину. Он има снагу да се обрачуна са мафијом ,јер реално гледајући 2/3 владе би требало да су иза решетака. Само закон о поријеклу имовине након електронског гласања да коначно почнемо да живимо ко људи

Name

Ре Стојан

08.11.2022 18:35

Какав је сендвич ?

Name

Приједор

08.11.2022 11:17

Вукане легендо, е то је величина малих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суви

08.11.2022 11:19

Човјек од ријечи. С неба па у ребра. Удри Вукане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.11.2022 12:32

Када све знаш шта чекате за народ више, који само вама вјерује у овом бурлином вишегодишњем хаос животу народа и бораца РС.

Name

Бл

08.11.2022 11:27

Вукановицу, ниси био никад градонацелник и не разумијес ствари уопсте. Рукују ли се у другим дрзавама цланови разлицитих партија на одредјеним манифестацијама? Хало децко, не мозес ти тако безобразно прозивати Драска. Није нико твоја крпа да млатис с њом. Искљуцив си и уопсте ти није мјесто у високој политици. Немас појм. Објавите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.11.2022 12:13

Браво

Name

Ре бл

08.11.2022 13:17

Гласам за опозицију. Неке приватне ствари требају остати приватне. Али да се нешто промјенило у понашању Драшка од којекаквих *објава* је евидентно.

Name

Ре

08.11.2022 13:44

Јел то подрзавас новог папка?

Name

ДРАГАН

08.11.2022 13:54

ЛОСЕ ПОРЕДЈЕЊЕ. У ТИМ ДРЗАВАМА БИ ДОДИНА МАФИЈА БИЛА ДАВНО ИЗА РЕСЕТАКА. ДАКЛЕ НИСТА ОД РУКОВАЊА.

Name

Бзв

08.11.2022 11:28

Ако неко не мисли као ти, ти би да га сатанизујес. Срам те било одакле ти право

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бзв

08.11.2022 12:14

Лик умислио да га сви воле

Name

@Бзв

08.11.2022 12:58

Или ниси процитао несто како треба или си глуп.

Name

Неко из масе

08.11.2022 11:29

Зашто нико из Зворника није прошао на твојој листи за НСРС већ само из Требиња?А имао си солидну подршку у Зворнику Претпостављам да цес и возача и секретарицу узети из Требиња....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.11.2022 12:14

Па и рекао је то у интервјуу

Name

ре

08.11.2022 12:21

Па рекао је цовјек засто...покрали СНСД-овци гдје год су могли и колико год су могли...

Name

Добој

08.11.2022 12:48

Гдје су Вуканови гласови са бирацког мјеста Кожухе ( Добој). Ја сам гласао за њега.

Name

Ренеко

08.11.2022 14:10

Покрадени гласови, унистени листици

Name

Xx

08.11.2022 11:36

Браво Вукане????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса

08.11.2022 11:38

Не знам како ви, али Вукан са овим има поенту. Заиста, Драско и типови слицни њему, класицни увлакаци, па сви који смо их стетали у зивоту, лагано их провалимо. Зао ми је сто је Вукан остао сам, зато смо му потребни као подрска, не само преко тастатуре, цоцјек заслузује БОРБУ ! Срецно добри Вукане

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој Вукане

08.11.2022 11:39

Умјесто сто се расправљас около на телевизији, боље је вама у опозицији да сједнете фино и договорите се ста и како. Дзаба пљујес Драска овако ако га ниси саслусао, само цете се растурити јос висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мира

08.11.2022 13:14

Па први је Драшко изашао на прес конференцију да попљује опозицију.

Name

Алпа Ћино

08.11.2022 11:42

Ја сам из Њемачке дошао да гласам за Вукана и не кајем се. Браво Вукане и само напријед.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса

08.11.2022 12:03

Друзе, могао си се пријавити да гласас из иностранства, да не потезес одозго ?

Name

Ре

08.11.2022 12:13

Одмах га води са собом, остаце једна луда мање

Name

Ф30

08.11.2022 12:24

Е моја будало

Name

Србин

08.11.2022 11:44

Браво Вукане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукавац

08.11.2022 12:22

Браво вукане једини си који се бори за радницка права. Ови остали само за себе

Name

Алооо

08.11.2022 12:28

Чавици петровици мицици бањац селак несиц цубриловиц стевандиц цубриловиц перо дјокиц и јисс плејада треба да је у затворима а не на функцијама до тегрлтија тадиц итд итд! Папке купе поткују као робу ! Страсноо невидјено избире краду од рата до данас а лоповска приватизација и пљацкаа стољецаа домсцих са бјелосвјетским хостаплеримаа умрезени у криминалну хоботницу !!!! Сто веци лопов веца функција мафијаааа заробила дрзаву народ растјералии опљацкалиии изнад зак9на заробили институције све !!!!

Name

Нострадамус

08.11.2022 12:05

Један од искрених политицара и треба му дати сансу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

08.11.2022 13:46

Није ти он још ни срео политичара камо ли искусни политичар. Он је само заљубљеник сам у себе. Њему нико не ваља. Ни власт (то у реду) ни ови из опозиције. Нема ни странку а би да се попне у врх Р Српске. Ма мало сутра.

Name

Нострадамус

08.11.2022 20:52

@А.Прво науци да цитас па онда цес знати да и писес.Нисам написао искусан него искрен.А искрен и искусан су два разлицита појма.

Name

Ф30

08.11.2022 12:06

Миле никад ти нецемо опростити сто си платио лијецење овој будали,па сад опет булазни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Потоп

08.11.2022 12:22

Вукан цело време не дотице тему амера који су главни фактор овде, а напада додика који њих слуса. Цело време вукан не прецизира проблем, ако немозес побједит неког покусај се нагодит с америма, свакако не са додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

08.11.2022 13:50

Лако се са њима нагодити Требао би само радити онако како тренутно ради ова наса власт А ста би онда народ добио са тим То мозда покусава ова квази опозиција тако да доласком њих на власт Амери и остали не би пуно изгубили али народ не би бог зна ста добио Па то и јесте сва Вукановицева сустина Не мјењати власт него цитав накарадни систем

Name

Ненад

08.11.2022 15:39

Не пратис Вукана,он је први који је осудјивао Амере и странце и стално понавља да су Додика довели странци,али дзабе када ви то не смијете да признате.Тако стално понављате да сте га ви бирали,а у ствари ни помислити не смијете да га смијените.

Name

Wwwww

08.11.2022 12:38

Дошли смо из свецке. Да гласам за боље. А они покрадосе. Ово да се горе десисило. Никад ти људи небо се бавили политиком. Јадан тај народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

08.11.2022 12:38

Ти си обични букаџија кога ће народ врло брзо прозрети и покајати се што су гласали за таквог!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

08.11.2022 13:40

Све си ти то нама добро рекао и открио још само себе да десифрујес.Ниста под молим Богом не радиш ко ни остали а нешто се одваја од осталих

Name

Ре

08.11.2022 13:45

Ти си обицна резимска будалетина,коју је народ прокузио.

Name

Приједорцанин М.

08.11.2022 14:05

Види Вукане како се јављају критичари који воле папке,крадљивце,лопурде и анархију.агитово сам за тебе на овим изборима и добио си 4 гласа из моје куће и доста од мојих пријатеља.тако ће бити и у будуће.желим вам сваку стећу и здравље.

Name

Стеван

08.11.2022 14:08

Вукан је у праву, али је теско се борити са резимом гдје један цовјек, врси утицај на све институције, Драско се промијенио, вријеме це показати сто и како, има једна изрека, ако немозес побиједити јацег, онда му се придрузи

Name

Милан за Ре

08.11.2022 15:46

Ја немам никакав проблем ни са тобом ни са овакавим појединцем који је јавно изговорио у скупштини да зарађује од прегледа свог yоутубе канала и тиме јавно дао до знања да му је до грађана стало као до лањског снијега већ да све ради за свој џеп а у твојим очима је месија!

Name

Ре за Милана

08.11.2022 16:54

Сам кажеш да Вукан зарађује као и остали људи кои се са тим баве а Милорад Додик оснује Српску банку мојих пара да некажем и твојих јер ти у сваком коментару ту политику подржаваш и то све пропадне и случај се годинама развлачи а све је јасно као дан и онда јуче каже да ће од Србије добити храну а ми поред мог и твог Лијевче поља и Семберије и Посавине једемо Кинески бјели лук а министар пољопривреде доктор а претходног занимало како ће своју млађану ћерку од педесет и кусур година ухљебити у владу.

Name

Ре

08.11.2022 18:09

Милане дал твоји укуцани знају да си рудоњин дупеувлакац?

Name

Ре

08.11.2022 19:45

Вукан није лопов,као сто сте ви сектаси. Све сте покрали,унистили и раселили. Тако вам Бог помогао.

Name

Чаруга

08.11.2022 12:41

Вукане,мали је гријех што се мали Драшко рукује са великим Бајом,за разлику од онога што у Угљевику ради СДС на челу са Василијем Перић и Драшков ПДП са СНСД па то нема нигде,сви ушли у власт да краду а народ гледа и чуди се,о томе ћутите сви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

08.11.2022 12:49

Једини поштен зато га мрзе и позиција и опозиција . Вукане браво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

08.11.2022 12:51

Немора Вукан рећи да се Драшко приближио Додику, све ће се рећи ако скупштинска већина почне изгласавати оно што предложи Драшко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

08.11.2022 12:52

Искористио си СДС и ПДП,за своју промоцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико као он.

08.11.2022 12:56

Ето тако је то у демократији,сакупи 20-30000,гласова онда млати ко максим по дивизији,никакве користи од њега,замајава народ и они који су гласали за њега не верују у оно што говори,дани пролазе а он се спрда са народом.Може како хоће али неће моћи докле хоће!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

08.11.2022 15:06

Додик и влада се спрдају са народом ко је од њих још одговарао

Name

Реалиста

08.11.2022 13:05

Све је то Вукане дивно у теорији, ниси ти тројански коњ, али си се својски потрудио да у други план док је трајала кампања склонис пар изузетно квалитетних опозиционара како би ти бриљирао. То није само твоја греска, ти си само успио у својој намјери захваљујуци лосим одлукама коалиционих колега. Ти имас проблем с егом и то је твој проблем. Цитирацу те, зелис да будес "НАЈПРВИЈИ". Стога је беспредметно расправљати о секретарици и возацу, мислим да би тебе задовољила твоја Скупстина, твоја телевизија и твој подцаст. Вукан 24/7!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоде

08.11.2022 13:05

Вукан је жива легенда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

08.11.2022 13:23

Браво Вукане, реци овим нашим кметовима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

08.11.2022 13:49

А шта ти вриједи причати честити Вукане. Немају они образа и људскости. Битна је само лична корист. Избори су постали велики сајам трговине... Па ко да више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

08.11.2022 13:59

Браво Вукане!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО

08.11.2022 14:09

СВЕ ЈЕ ПОТПУНО ТАЦНО. НИЈЕ ТО ЛЕГАЛНА ВЛАСТ НЕГО МАФИЈА. СТА СУ СВЕ РАДИЛИ ЗАДЊИХ 20 ГОДИНА. КОЛИКО ЛООВЕ СУ ОПЉАЦКАЛИ, ПА ПЛАЦАЛИ ПАПКЕ ИЛИ УЦЈЕНЕ, ПРЕТЊЕ ИТД. ПА ОНДА НЕКО ПОРЕДИ САРАДЊА РАЗНИХ СТРАНАКА У СВИЈЕТУ. ТО ЈЕ НЕСТО СКРОЗ ДРУГО. ЈЕР ТАМО ЉУДИ МОРАЈУ ДА РАДЕ ПОСТЕНО И ОДГОВОРНО. ЈЕР ИХ СТАЛНО КОНТРОЛИСУ. ЗА СИТНИЦЕ ВЕЦ НАПУСТАЈУ ПОЗИЦИЈЕ. А ОВДЕ НЕМА КОНТРОЛЕ ЈЕР ЕКИПА СВЕ КОНТРОЛИСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

08.11.2022 14:25

У Цику више нису имали пара да би се поновили избори пустили су нам Додика очекујете да нам странци уређују државу онда би то била окупација Какав нам је предсједник, министри колико крадемо лажемо такво нам је стање у држави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

08.11.2022 14:45

Видјели сте Додикове митинг у Додика можда јесу паре а част и поштење нису зато народ и одлази ли животари од пензије, плате само да се преżиви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак

08.11.2022 15:11

Ко га не зна прича може проћи љубимора и сујета ће га појести а што воли паре лелле а тек Херцеговачки дувам фургија немогу му надоносити колко га дува!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

08.11.2022 15:15

Какво чојство добри Вукане. Нису тројански, већ прави коњи...... Ћаћу из гроба ће продати за власт, фотељу а о парама не треба ни причати...... Само све треба да пукне народу о главу. Па да се сјети за кога и коме је продао глас. Ти ишао у Зворник да спасиш неки Бирач, Алумину. А читам баш су се показали на изборима, све за БАЈУ...... Кукала им мајка, нема граница колико су глупи.... ЖИВ био Вукане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

08.11.2022 17:14

Жив био Вукане мало је таквих људи али лудом народу који је ћорав поред својих очију бжаба је причати .

Name

+

08.11.2022 16:58

ВУКАН ИСКРЕН И ПРАВИ БОРАЦ ЗА НАРОД. АКО ЈЕ ТАКО У ЗВОРНИКУ, ЗАИСТА, ШТА ОЧЕКУЈУ У БУДУЋНОСТИ. БИЋЕ ДА СУ ДОДИНИ СЕБИ ПОКРАЛИ. ЗАБОРАВИЛИ ДА СЕ ВУКАН БОРИО. ШТЕТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

08.11.2022 17:23

У праву си за сликање, али сјети се времена када си се ти сликао у војничкој униформи. Наравно ниси се сликао јер си мрзио униформу и ниси хтјео на служење војног рока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо

08.11.2022 17:23

Вукане само храбро и нека буде борба непрестана. Што се тиче опозиције и треба је разбуцати тј.просијати па шта остане остане... Боље на вријеме рашчистити па да се зна ко је ко. А колико СНСД ботова у коментарима на БН порталу,баш воле БН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јуху

08.11.2022 22:41

Па људи зар ви имате амнезију? Прије пар дана 3 представника из Њемацке додјосе Додик одмах устолицен ЦИК прекинуо пребројавање. Па њима треба у ЕУ Ел Чапо да добавља робу. Свијетом владају криминалци који се богате преко народа. Хране нема има дроге ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко

09.11.2022 07:50

Вукан годинама прича и напада а ништа се немјења па му дође оно ,, Пси лају а каравани пролазе'' !

ОДГОВОРИТЕ