Незаконит опозив начелника Вишеграда

- Републичка изборна комисија /РИК/ констатовала је да је поступак опозива начелника општине Вишеград Младена Ђуровића спроведен у складу са Законом и да он није опозван, јер се за опозив није изјаснила натполовична већина од броја грађана који су изашли на гласање, потврђено је на данашњој конференцији за новинаре у Вишеграду.

Република Српска 07.11.2022 | 16:51
Незаконит опозив начелника Вишеграда

Закључак ове конференције је да ће извјештај Републичке изборне комисије допринијети рјешењу политичке конфузије, али и реализацији бројних пројеката који су били на листи чекања готово двије године.

Ђуревић је рекао да је РИК доставио извјештај о спроведеном поступку опозива начелника општине који је одржан 12. јуна, гдје је констатован низ неправилности - како у раду референдумске комисије, тако и одлукама Скупштине општине.

Он је указао да је Скупштина општине Вишеград донијела низ незаконитих одлука, а једна од њих је да су чланови референдумске комисије покушали приликом усвајања извјешатаја да фалсификују резултате референдума.

"Путем предсједника Општинске изборне комисије /ОИК/ и секретара презентовали су Скупштини општине и одборнициима дупле резултате и тиме показали да су радили незаконито. Направили су двоструке резултате, а требало је да прикажу само потврђене резултате", истакао је Ђуревић.

Ђуревић је нагласио да Вишеград очекују бољи дани, да настављају са реализацијом пројеката који су чекали и да ће уз нову скупштинску већину ова локална заједница ићи напријед и Вишеград бити оно што је одувијек био - град добрих људи.

"Развој Вишеграда ћемо наставити уз подршку Владе Републике Српске, Олимпијског центра `Јахорина`, Андрићграда и уз подршку предсједника Републике Српске Милорада Додика", напоменуо је Ђуревић.

Он је рекао да су општина Вишеград и досадашњи секретар Скупштине општине добили допис од Министарства локалне управе и самоуправе Републике Српске, у којем је наведено да је досадашњи секретар дужан да преда печат локалног парламента, те су тиме стечени услови да све одлуке донесене на посљедњој сједници Скупштине општине буду валидне.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да, упркос бројним неправилностима које је направила Скупштина општине Вишеград, није допуштено да се сруши воља грађана и урушавање Вишеграда, начелника, нити Републике Српске.

"Чекали смо дуго да РИК донесе своју одлуку - референдум за опозив начелника није успио, Ђуревић остаје начелник и то је и званично потврђено. РИК је утврдио и низ пропуста у раду референдумске комисије", истакао је Андрић.

Он је изнио податак да је Скупштина општине представила утврђене, а не потврђене изборне резултате, и тиме довела у заблуду, како одборнике, тако и грађане Вишеграда.

(Срна Фото: Срна)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Ис

07.11.2022 16:02

Знаци невазеци листици се рацунају као гласови за нацелника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кејн

07.11.2022 16:03

РИК има изгледа неке двоструке арсине.У Висеграду и Братунцу иста ситуација,само сто нацелник у Братунцу није цовјек из снсд-а па мора да лети са мјеста нацелника,а овај у Висеграду мозе да остане и ако су и једном и другом градјани изгласали неповјерење. Срамота је ста ради ова црвена секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

11903

07.11.2022 16:27

Ако је Додик легално "изабрани" предсједник РС, зашто сад постављати питање за тамо неког начелника кад је и тако "истина" само оно што се каже у црвеном комитету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пр

07.11.2022 16:29

Ово само може да се догађа у нашем тамном вилајету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојо

07.11.2022 16:40

Жалосно је када лопови почну да причају о поштењу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дали

07.11.2022 16:50

Исто ради ЦИК и РИК по истом саблону гдје све одлуке се морају донијети како одговара владајуцој елити, да видимо хоце ли сада ико да реагyје на пријетње Недељка Цорица изнесене на рацун БН телевизије у њених новинара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно

07.11.2022 16:54

Ово само има у овој лоповској дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види , види ...

07.11.2022 16:57

Како је та ЦИК уважила неправилности , ако их је било , када је у питању припадник режима , а када је тој истој ЦИК достављено на хиљаде доказа о неправилностима , а и сами признали те неправилности , као и крађу гласова на протеклим такозваним изборима и за ту ЦИК , гле чуда , све је регуларно . Дакле , у пакету све договорено , а претпоставља се и како .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

07.11.2022 17:23

дарко андрићу,не причај глупости,ђуревић је најгори начелник до сада,а и ти,широкобријежанин,исти си као и он,аустријанац,зато браните један другог.Е всла нека ниси прошао за посланика,неби се могло живети од вашег хвалисања.Опстајете нс власти крађом избора,уцјеном и куповином папака,на жалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

07.11.2022 17:25

То што ти ђуревићу развијеш Вишеград,то ће га развити и моја покојна баба,под условом да се дигне из гроба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

07.11.2022 17:34

Чекали сте на нађете копито,папак нађен у лику и дјелу српка баранца и одмах је скупштинска већина добра.Ајде бјежите....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није допуштено

07.11.2022 17:36

Да се руши,и фалсификује изборна воља грађана ових,а,и претходних избора,а,Ви сте то ипак урадили!!!Шта ћемо с тим?! Кога да казнимо?!?!?! Треба ли ово да прође,идиоти?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

07.11.2022 17:42

Ти дарко доведи инвеститоре из широког бријега,а геометар из аустрије,и благо нама ето развоја Вишеграда.Па имали сте већину од 2016 до 2020год.па што не развисте градбко вам је сметао.Све што сте отворили то сте и затворили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

07.11.2022 17:45

Па они покрали изборе у дрзави а не у Вишеграду

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

07.11.2022 17:51

МАШАЛА још увијек успијевају папци. Говнима му намажите столицу, у скупштини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вгд&&&@@@

07.11.2022 17:57

Ајде шутите,не фалите се,купио вам додик папка српка баранца.Без ваше прљаве трговине давно би отишли са владти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

07.11.2022 17:57

Ма пусти референдум немој те ви бити у заблуди и незаконитости кад су инвестиције у питању Чувај те се крупни су вам залогаји ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

07.11.2022 18:37

Ма пусти референдум Био га законит или не Брините ви о законитости кад идете у те инвестиције има вас сад више са крупним залогајима Чувајте се ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зворник

07.11.2022 18:38

У праву си.Тако и треба папци нису низашта друго,него за говнаве столице.нећеш се ни ти српко усрећити,има бога,полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.Матриx.

07.11.2022 20:23

Овде је само битка за фотеље а Вишеград као Вишеград слијепо цријево,јад,цемер биједа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Матриx

07.11.2022 22:15

У праву си! За све написано..само сто је ово био један лијеп градиц,у који су се сви радо врацали,кад први пут додју..све док ови говнари не додјосе на власт! Људски талог,дјуревиц(чемер и јад од индивидуе,не мозес реци цовјек)перисиц(не писмен и глуп као 7 глупих),дарко андриц висок 2м..и то је све сто мозес да видис од њега..празна љустура која једино кад изадје за говорницу на сједници СО,зна да дреци као јарац,а ниста не казе...а ове остале није вриједно помињати..ова тројица је сасвим довољно да ти се смуци зивјети овде ....али,утјеха је она народна:ниција неце горети до зоре!

Name

Вук

08.11.2022 19:07

Сва елита паметнијег и бољег дијела Висеграда борила се против Нацелника и његових послусника. На цело те цудотворне вецине изабрасе за предводника најбољег од најбољих најпаметнијег и најпостенијег госпон Српка.Дизасе га у звијезде пјесме му спијевасе од њега свеца направисе.Е сад јбг он придје Нацелнику и сад се поставља питање????? Дали је та бивса вецина толико глупа примитивна и неспособна да је један смрад и преварант Српко могао да их левати као овце или је постени и препостени Српко увидио да су му бивси саборци неспособни и глупи па их мораде напустити??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вук

08.11.2022 21:30

Па нису ни глупи ни примитивни...него код њих дата ријеч јос увијек има тезину! Е,сад папак је много искесирао сто свог,сто лидеровог новца,а треба сад то вратити..а,како? Па најбоље се продати,јер од највецег букадзије остаде,папак...и траг смрада док год зиви у Висеграду...вјероватно мисли сваког цуда три дана.. доста...е па није бас тако...осјетице он то..и то доооброо! А,и породица це да трпи терет његове издаје...на залост. Увијек је настојао да буде неко ко није и не мозе бити,комплекси га убисе...мање вриједности..а,најфасцинантније је то сто је и та страна којој је присао,тај мали ниставни дјуревиц,један оцајник који је цијело ово вријеме само тразио нацин да купи тог 11 а,није му успијевало..него је морао онај из лактаса да му и то заврсава,преко оног јос горег шу*.ка несица(намјерно све малим словима)..и на крају...до јуце се пљују,данас се грле..па није то људи политика..то је карактер!