Nezakonit opoziv načelnika Višegrada

- Republička izborna komisija /RIК/ konstatovala je da je postupak opoziva načelnika opštine Višegrad Mladena Đurovića sproveden u skladu sa Zakonom i da on nije opozvan, jer se za opoziv nije izjasnila natpolovična većina od broja građana koji su izašli na glasanje, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Višegradu.

Republika Srpska 07.11.2022 | 16:51
Nezakonit opoziv načelnika Višegrada

Zaključak ove konferencije je da će izvještaj Republičke izborne komisije doprinijeti rješenju političke konfuzije, ali i realizaciji brojnih projekata koji su bili na listi čekanja gotovo dvije godine.

Đurević je rekao da je RIК dostavio izvještaj o sprovedenom postupku opoziva načelnika opštine koji je održan 12. juna, gdje je konstatovan niz nepravilnosti - kako u radu referendumske komisije, tako i odlukama Skupštine opštine.

On je ukazao da je Skupština opštine Višegrad donijela niz nezakonitih odluka, a jedna od njih je da su članovi referendumske komisije pokušali prilikom usvajanja izvješataja da falsifikuju rezultate referenduma.

"Putem predsjednika Opštinske izborne komisije /OIК/ i sekretara prezentovali su Skupštini opštine i odborniciima duple rezultate i time pokazali da su radili nezakonito. Napravili su dvostruke rezultate, a trebalo je da prikažu samo potvrđene rezultate", istakao je Đurević.

Đurević je naglasio da Višegrad očekuju bolji dani, da nastavljaju sa realizacijom projekata koji su čekali i da će uz novu skupštinsku većinu ova lokalna zajednica ići naprijed i Višegrad biti ono što je oduvijek bio - grad dobrih ljudi.

"Razvoj Višegrada ćemo nastaviti uz podršku Vlade Republike Srpske, Olimpijskog centra `Jahorina`, Andrićgrada i uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika", napomenuo je Đurević.

On je rekao da su opština Višegrad i dosadašnji sekretar Skupštine opštine dobili dopis od Ministarstva lokalne uprave i samouprave Republike Srpske, u kojem je navedeno da je dosadašnji sekretar dužan da preda pečat lokalnog parlamenta, te su time stečeni uslovi da sve odluke donesene na posljednjoj sjednici Skupštine opštine budu validne.

Šef Кluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da, uprkos brojnim nepravilnostima koje je napravila Skupština opštine Višegrad, nije dopušteno da se sruši volja građana i urušavanje Višegrada, načelnika, niti Republike Srpske.

"Čekali smo dugo da RIК donese svoju odluku - referendum za opoziv načelnika nije uspio, Đurević ostaje načelnik i to je i zvanično potvrđeno. RIК je utvrdio i niz propusta u radu referendumske komisije", istakao je Andrić.

On je iznio podatak da je Skupština opštine predstavila utvrđene, a ne potvrđene izborne rezultate, i time dovela u zabludu, kako odbornike, tako i građane Višegrada.

(Srna Foto: Srna)

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Is

07.11.2022 16:02

Znaci nevazeci listici se racunaju kao glasovi za nacelnika

ODGOVORITE
Name

Kejn

07.11.2022 16:03

RIK ima izgleda neke dvostruke arsine.U Visegradu i Bratuncu ista situacija,samo sto nacelnik u Bratuncu nije covjek iz snsd-a pa mora da leti sa mjesta nacelnika,a ovaj u Visegradu moze da ostane i ako su i jednom i drugom gradjani izglasali nepovjerenje. Sramota je sta radi ova crvena sekta.

ODGOVORITE
Name

11903

07.11.2022 16:27

Ako je Dodik legalno "izabrani" predsjednik RS, zašto sad postavljati pitanje za tamo nekog načelnika kad je i tako "istina" samo ono što se kaže u crvenom komitetu.

ODGOVORITE
Name

Пр

07.11.2022 16:29

Ово само може да се догађа у нашем тамном вилајету.

ODGOVORITE
Name

Јојо

07.11.2022 16:40

Жалосно је када лопови почну да причају о поштењу

ODGOVORITE
Name

Dali

07.11.2022 16:50

Isto radi CIK i RIK po istom sablonu gdje sve odluke se moraju donijeti kako odgovara vladajucoj eliti, da vidimo hoce li sada iko da reagyje na prijetnje Nedeljka Corica iznesene na racun BN televizije u njenih novinara

ODGOVORITE
Name

Jadno

07.11.2022 16:54

Ovo samo ima u ovoj lopovskoj drzavi

ODGOVORITE
Name

Vidi , vidi ...

07.11.2022 16:57

Kako je ta CIK uvažila nepravilnosti , ako ih je bilo , kada je u pitanju pripadnik režima , a kada je toj istoj CIK dostavljeno na hiljade dokaza o nepravilnostima , a i sami priznali te nepravilnosti , kao i krađu glasova na proteklim takozvanim izborima i za tu CIK , gle čuda , sve je regularno . Dakle , u paketu sve dogovoreno , a pretpostavlja se i kako .

ODGOVORITE
Name

Вишеград

07.11.2022 17:23

дарко андрићу,не причај глупости,ђуревић је најгори начелник до сада,а и ти,широкобријежанин,исти си као и он,аустријанац,зато браните један другог.Е всла нека ниси прошао за посланика,неби се могло живети од вашег хвалисања.Опстајете нс власти крађом избора,уцјеном и куповином папака,на жалост.

ODGOVORITE
Name

Вишеград

07.11.2022 17:25

То што ти ђуревићу развијеш Вишеград,то ће га развити и моја покојна баба,под условом да се дигне из гроба.

ODGOVORITE
Name

Хахахахихихихохохо

07.11.2022 17:34

Чекали сте на нађете копито,папак нађен у лику и дјелу српка баранца и одмах је скупштинска већина добра.Ајде бјежите....

ODGOVORITE
Name

Nije dopušteno

07.11.2022 17:36

Da se ruši,i falsifikuje izborna volja građana ovih,a,i prethodnih izbora,a,Vi ste to ipak uradili!!!Šta ćemo s tim?! Koga da kaznimo?!?!?! Treba li ovo da prođe,idioti?!

ODGOVORITE
Name

??

07.11.2022 17:42

Ти дарко доведи инвеститоре из широког бријега,а геометар из аустрије,и благо нама ето развоја Вишеграда.Па имали сте већину од 2016 до 2020год.па што не развисте градбко вам је сметао.Све што сте отворили то сте и затворили.

ODGOVORITE
Name

Zoka

07.11.2022 17:45

Pa oni pokrali izbore u drzavi a ne u Višegradu

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

07.11.2022 17:51

MAŠALA još uvijek uspijevaju papci. Govnima mu namažite stolicu, u skupštini.

ODGOVORITE
Name

Вгд&&&@@@

07.11.2022 17:57

Ајде шутите,не фалите се,купио вам додик папка српка баранца.Без ваше прљаве трговине давно би отишли са владти.

ODGOVORITE
Name

Maja

07.11.2022 17:57

Ma pusti referendum nemoj te vi biti u zabludi i nezakonitosti kad su investicije u pitanju Čuvaj te se krupni su vam zalogaji ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Maja

07.11.2022 18:37

Ma pusti referendum Bio ga zakonit ili ne Brinite vi o zakonitosti kad idete u te investicije ima vas sad više sa krupnim zalogajima Čuvajte se ha ha

ODGOVORITE
Name

Ре Зворник

07.11.2022 18:38

У праву си.Тако и треба папци нису низашта друго,него за говнаве столице.нећеш се ни ти српко усрећити,има бога,полако.

ODGOVORITE
Name

.Matrix.

07.11.2022 20:23

Ovde je samo bitka za fotelje a Višegrad kao Višegrad slijepo crijevo,jad,cemer bijeda...

ODGOVORITE
Name

Re Matrix

07.11.2022 22:15

U pravu si! Za sve napisano..samo sto je ovo bio jedan lijep gradic,u koji su se svi rado vracali,kad prvi put dodju..sve dok ovi govnari ne dodjose na vlast! Ljudski talog,djurevic(čemer i jad od individue,ne mozes reci covjek)perisic(ne pismen i glup kao 7 glupih),darko andric visok 2m..i to je sve sto mozes da vidis od njega..prazna ljustura koja jedino kad izadje za govornicu na sjednici SO,zna da dreci kao jarac,a nista ne kaze...a ove ostale nije vrijedno pominjati..ova trojica je sasvim dovoljno da ti se smuci zivjeti ovde ....ali,utjeha je ona narodna:nicija nece goreti do zore!

Name

Vuk

08.11.2022 19:07

Sva elita pametnijeg i boljeg dijela Visegrada borila se protiv Nacelnika i njegovih poslusnika. Na celo te cudotvorne vecine izabrase za predvodnika najboljeg od najboljih najpametnijeg i najpostenijeg gospon Srpka.Dizase ga u zvijezde pjesme mu spijevase od njega sveca napravise.E sad jbg on pridje Nacelniku i sad se postavlja pitanje????? Dali je ta bivsa vecina toliko glupa primitivna i nesposobna da je jedan smrad i prevarant Srpko mogao da ih levati kao ovce ili je posteni i preposteni Srpko uvidio da su mu bivsi saborci nesposobni i glupi pa ih morade napustiti??????

ODGOVORITE
Name

Re Vuk

08.11.2022 21:30

Pa nisu ni glupi ni primitivni...nego kod njih data riječ jos uvijek ima tezinu! E,sad papak je mnogo iskesirao sto svog,sto liderovog novca,a treba sad to vratiti..a,kako? Pa najbolje se prodati,jer od najveceg bukadzije ostade,papak...i trag smrada dok god zivi u Visegradu...vjerovatno misli svakog cuda tri dana.. dosta...e pa nije bas tako...osjetice on to..i to dooobroo! A,i porodica ce da trpi teret njegove izdaje...na zalost. Uvijek je nastojao da bude neko ko nije i ne moze biti,kompleksi ga ubise...manje vrijednosti..a,najfascinantnije je to sto je i ta strana kojoj je prisao,taj mali nistavni djurevic,jedan ocajnik koji je cijelo ovo vrijeme samo trazio nacin da kupi tog 11 a,nije mu uspijevalo..nego je morao onaj iz laktasa da mu i to zavrsava,preko onog jos goreg šu*.ka nesica(namjerno sve malim slovima)..i na kraju...do juce se pljuju,danas se grle..pa nije to ljudi politika..to je karakter!