Бећировић: Морамо бити опрезни, на Косову кључа

- Не би смјело доћи до ескалације сукоба, али не можемо рећи ни да не може доћи до тога, из разлога што је тамо био рат, не само сукоб него оружани конфликт. Тако да ту могућност, нажалост, не можемо искључити...

Србија 06.11.2022 | 21:03
Бећировић: Морамо бити опрезни, на Косову кључа

Зијад Бећировић, директор Међународног института за блискоисточне и балканске студије, говорио је за<стронг> О канал о дешавањима на Косову.

Он сматра да, уколико дође до потписивања споразума између Београда и Приштине, тиме би био крај снова о прикључењу Косова некој другој држави. Става је и да због косовске ситуације, БиХ назадује.

- Не би смјело доћи до ескалације сукоба, али не можемо рећи ни да не може доћи до тога, из разлога што је тамо био рат, не само сукоб него оружани конфликт. Тако да ту могућност, нажалост, не можемо искључити. Ово су посљедњи трзаји оних снага и у званичној Приштини и у званичном Београду, који покушавају на тему Косова искрчмити што се може у контексту украјинске кризе. То значи, према доктрини шока, долази и до великих промјена. Овдје морамо знати да покрет "Самоопредјељење" Албина Куртија има у свом програму прикључење Албанији, наводи Бећировић.

(Ослобођење. ба Фото: Новости) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

075

06.11.2022 21:57

Наравно, не морамо сви ми из Босне и Херцеговине баш у свакој генерацији да будемо глупи и да ратујемо између себе а по мени сви конститутивни народи и остали смо један народ који се само на другачији начин моли Богу!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срецко

07.11.2022 02:09

Који народ смо ми?

Name

РЕ Срећко

07.11.2022 08:58

па није ти тешко погодити, знаш које био овдје дуго времена на власти

Name

Воx Сербицус

07.11.2022 09:58

Јадан је онај ко не зна које, какав један народ? Требамо се бескрајно поштовати али само као комшије. Прије смо били браћа у Краљевој и брозовој Југославији али лажна браћа

Name

ре: 075

07.11.2022 10:49

Ви господине будите тај "један народ". Ја сам Србин, православац, врло добро знам ко сам и шта сам, без обзира у каквој држави живио. Желим вам све најбоље!

Name

Ђорђо

07.11.2022 10:51

Надам се да та демократска Европа гледа на све исто, па ако Косово може да се отцијепи и ради по свом, онда треба ту могућност дати и осталим регијама у Европи који то желе!

ОДГОВОРИТЕ