Кијев у ризику да остане без струје, воде и гријања

Градоначелник украјинске престонице Виталиј Кличко изјавио је да је Кијев у ризику да остане без струје, воде и гријања. Кличко је раније позвао становнике главног града да штеде струју, посебно ујутру и увече. Он је такође извиестио да је 450.000 станова у Кијеву остало без струје, што је један и по пута више него претходних дана.

Свијет 06.11.2022 | 12:00
Кијев у ризику да остане без струје, воде и гријања

У Кијеву је 4. новембра почело ванредно искључење струје.Ситуација остаје тешка због преоптерећења енергетског система земље, а у неким регионима Украјине уведена су ограничења потрошње електричне енергије.

Ваздушна опасност проглашена је широм Украјине.

Жестоке борбе су око Херсона, украјинска војска напредује ка граду, па руске власти евакуишу цивиле. Борбе су и у правцу Бахмута, у Донбасу, гдје је настављена руска офанзива. Руске снаге гађале су циљеве у регионима Харкова и Дњепропетровска.

Иран је признао да је испоручио дронове Москви, наглашавајући да је то урађено прије почетка рата у Украјини.

У видео-обраћању, украјински предсједник Володимир Зеленски је одбацио наводе Техерана, рекавши да је Украјина само у петак оборила 11 беспилотних летелица.

Највећа нуклеарна електрана у Европи, Запорожје поново је добила спољашње снабдијевање струјом два дана након што је искључена са мреже због, како се наводи, руског гранатирања које је оштетило водове високог напона, саопштила је Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА).

Украјински дистрибутер струје „Укренегро“ објавио је да ће осим искључења струје која су планирана, због веће потрошње, бити и ванредних рестрикција због руских ракетних удара.

Ванредна искључења су најављена су за Кијев, као и у Кијевску, Черниговску, Черкаску, Житомирску, Сумску, Харковску и Полтавску област.

Руске специјалне службе ухапсиле су на Криму више од 20 особа под оптужбом да су сарадници украјинске службе безбједности у Лугнаској области која је прогласила независност.

(Тањуг)

(АП)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Пера

06.11.2022 11:16

Ко кога овдје лаже?? Глумац изјављује да ће за који дан истјерати Русе из своје земље а данас главни град нема воду ни струју!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.11.2022 12:04

Толико зла се надвило да људи висе немају људски ум него крволочни који узива да пати зртва. Безумље болест данашњице гдје злочин оправдање узива

Name

Лагано

06.11.2022 11:18

А струја се лагано продаје Пољацима...ал је народ овца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

06.11.2022 14:51

Да, тако су нас на поцетку рата дрзали без струје и воде, јер су струју продавали европи. Кад се сјетим свега могао бих им главе одмах поскидати са рамена.

Name

Ха ха

06.11.2022 11:36

Доњеце вам америка у фласама воде немојте се бринути

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хаха

06.11.2022 13:43

Као и вама Руси Косова назад у Србију. Не брините се.

Name

Раајко

06.11.2022 13:49

Ви би да тучете а да не будете тучени? Има ли то игдје? Него, послушајте паметне људе и сједите за сто са русима и пробајте се договорити. Американци ће вас политиком и слањем оружја за даље ратовање уништити, ни трага од вас неће бити. У памет !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лутак искривљеног лица

06.11.2022 23:24

Можда људи у Украјини имају кичму и понос.А ти Рајко?

Name

Здраве

07.11.2022 21:49

Кијев ће бити сравњен горе него Алеп у Сирији. Биће што сте тражили то сте добили.Запад вам шаље оружје и смијех вам се, а ви своју дјецу шаљете у тоталну смрт дали ви имате имало мозга у својим главама, ако тако даље наставите нестаће вас са земаљске кугле.

ОДГОВОРИТЕ