Начелници и одборници поднијели оставке

Одборници локалних скупштина на северу Космета поднели су данас оставке на своје функције.

Србија 06.11.2022 | 11:26
Начелници и одборници поднијели оставке

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић поднео је неопозиву оставку на своју функцију. Оставке је поднело и 17 одборника Српске листе у Скупштини општине Северна Митровица.

„Упознати сте са тим да је ова општина јако дуго покушавала да сачува мир и стабилност, дуго се радило на изградњи суживота са свим заједницама. Овај град је памтио тешка времена. Нашим радом и радом претходног градоначелника успели смо да стабилизујемо ситуацију и да се фокусирамо на развоја града“, казао је Радојевић у уводном делу.

Међутим, како је наставио, потези Приштине у протеклом периоду прете да уруше све што се годинама градило. „Потези Приштине довели су до тога да се Бриселски споразум руши“, навео је преноси портал КоССев.


Оставке ће бити прослеђене Централној изборној комисији, речено је на хитној седници Скупштине општине Северна Митровица.

Разматрање политичко-безбедносне ситуације била је једина тачка дневног реда, наводи радио Контакт-плус.

Оставке су јутрос поднели и градоначелници Северне Митровице, Лепосавића, Зубиног Потока и Звечана. Све оставке су исписане на ћирилици, јавио је портал Косово онлајн.

Подсетимо, председник Српске листе Горан Ракић је у суботу рекао да је после састанка одржаног у Звечану одлучено да представници Срба напусте све политичке институције, скупштину, владу Косова, четири општине на северу, као и да прекину учешће и рад Срба у органима правосуђа и полиције.

Високи представник ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борел позвао је Србију и представнике косовских Срба да поштују своје обавезе из дијалога и врате се у косовске институције, а косовске власти да одмах продуже процес пререгистрације возила и обуставе сваку казнену акцију против власника КМ таблица. ЕУ такође позива Косово да одмах започне кораке ка успостављању Заједнице општина са српском вец́ином, изјавио је Борел.

Фото:  Коссев/ ФБ ливе)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Татар

06.11.2022 11:35

Е тако ће најлакше ресити проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отахарин

06.11.2022 12:08

Кажем ја, једино отказати послушност. Једини лијек.

ОДГОВОРИТЕ