Петковић: Курти не може да прикрије своју нервозу

- Нервоза Аљбина Куртија због јединствене одлуке српског народа са севера КиМ да напусти косовске институције, не може се сакрити његовим нападима на председника Александра Вучића и улизивањем српском народу који му је данас јасно поручио - ми имамо једну државу и једног председника, а он не седи у Приштини, поручио је вечерас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Србија 05.11.2022 | 20:00
Петковић: Курти не може да прикрије своју нервозу

Нема сумње, како додаје Петковић у саопштењу, да је то највише заболело Куртија, који се заиграо оног тренутка када је помислио да застрашивањем и уценама може да сломи српски народ, а Срби су свакога дана били све одлучнији да се мирно и демократски боре за оно најсветије - своје претке и своју децу, чувајући међународно право.

Тамо где Курти наступа репресијом, дугим цевима и оклопним возилима, тамо су Срби, на демократски начин, одговорили презиром и мирним грађанским отпором, поручио је Петковић.

Срби су данас, како истиче, само рекли "не" силеџијској политици Аљбина Куртија, његовом избегавању обавеза преузетих у Бриселском дијалогу, његовој агресији, а изнад свега његовој неприкривеној мржњи према српском народу.

"Албански сепаратизам на Косову и Метохији ће се, како већ деценијама упозоравамо, вратити као бумеранг онима који су лакомислено веровали да је могуће једнократно кршити међународно право, а не изазвати домино ефекат", нагласио је Петковић.

"емају ни Русија ни Украјина никакве везе са силеџијском политиком и потезима Аљбина Куртија, а нема ни Београд, јер оно што се у континуитету чини српском народу на Косову и Метохији је ничим мотивисано, патолошко насиље и злочин из мржње и нема никакве везе са великом политиком", додаје директор Канцеларије за КИМ.

(Тањуг Фото: Тањуг) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

+

05.11.2022 20:52

МИР СЕ МОРА ОЧУВАТИ. КФОР ЈЕ ЗБОГ ТОГ ТУ. ПРЕДУГО ТРАЈЕ ТЕРОР СВИХ ВРСТА НА СРПСКИ НАРОД. ПА ЧЕМУ МЕЂУНАРОДНО ПРАВО И ЧЕМУ РЕЗОЛУЦИЈА 1244. ПА 2О ГОДИНА, НАРОД НЕ ЖИВИ НОРМАЛНО, СЛОБОДНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гале

05.11.2022 21:37

Да ли смо ово тражили, шта ако избије сукоб, дјеца поново буду гинула. Ето вам Отворени Балкан, шарена лажа, шта је следеће Црна Гора.

Name

Ре

05.11.2022 21:42

Да је МЗ,поштовала СУВЕРЕНИТЕТ СРБИЈЕ,ЊЕН ТЕРИТОРИЈАЛНИ ИНТЕГРИТЕТ,И РЕЗОЛУЦИЈУ 1244,НЕ БИ БОМБАРДОВАЛИ ТУ ЗЕМЉУ,УБИЈАЛИ ЦИВИЛЕ,И РУШИЛИ СВЕ ШТО ИМ ЈЕ ПАДАЛО НА ПАМЕТ. АЛИ,СВЕ СЕ ВРАЋА,САД ЈЕ МЕЧКА ЗАИГРАЛА И ПРЕД ЊИХОВИМ ВРАТИМА.

Name

Драган

06.11.2022 06:17

Ма какав Кфор пријатељу, они су само јако скупа шминка.

Name

Истина

06.11.2022 06:45

Циста манипулација са Србима на Косову,са свих страна и на крају кад се договоре,пустице их низ воду.Дај Бозе да гријесим.Не мозе њих водити неко из Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

06.11.2022 07:12

Ни са једне стране нема искрене намјере и жеље да се нешто овдје ријеши. Већ једино ко ће кога надбити и подбити, потцијенити, чак понизити. А то није добро.

ОДГОВОРИТЕ