Petković: Kurti ne može da prikrije svoju nervozu

- Nervoza Aljbina Kurtija zbog jedinstvene odluke srpskog naroda sa severa KiM da napusti kosovske institucije, ne može se sakriti njegovim napadima na predsednika Aleksandra Vučića i ulizivanjem srpskom narodu koji mu je danas jasno poručio - mi imamo jednu državu i jednog predsednika, a on ne sedi u Prištini, poručio je večeras direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Srbija 05.11.2022 | 20:00
Petković: Kurti ne može da prikrije svoju nervozu

Nema sumnje, kako dodaje Petković u saopštenju, da je to najviše zabolelo Kurtija, koji se zaigrao onog trenutka kada je pomislio da zastrašivanjem i ucenama može da slomi srpski narod, a Srbi su svakoga dana bili sve odlučniji da se mirno i demokratski bore za ono najsvetije - svoje pretke i svoju decu, čuvajući međunarodno pravo.

Tamo gde Kurti nastupa represijom, dugim cevima i oklopnim vozilima, tamo su Srbi, na demokratski način, odgovorili prezirom i mirnim građanskim otporom, poručio je Petković.

Srbi su danas, kako ističe, samo rekli "ne" siledžijskoj politici Aljbina Kurtija, njegovom izbegavanju obaveza preuzetih u Briselskom dijalogu, njegovoj agresiji, a iznad svega njegovoj neprikrivenoj mržnji prema srpskom narodu.

"Albanski separatizam na Kosovu i Metohiji će se, kako već decenijama upozoravamo, vratiti kao bumerang onima koji su lakomisleno verovali da je moguće jednokratno kršiti međunarodno pravo, a ne izazvati domino efekat", naglasio je Petković.

"emaju ni Rusija ni Ukrajina nikakve veze sa siledžijskom politikom i potezima Aljbina Kurtija, a nema ni Beograd, jer ono što se u kontinuitetu čini srpskom narodu na Kosovu i Metohiji je ničim motivisano, patološko nasilje i zločin iz mržnje i nema nikakve veze sa velikom politikom", dodaje direktor Kancelarije za KIM.

(Tanjug Foto: Tanjug) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

+

05.11.2022 20:52

MIR SE MORA OČUVATI. KFOR JE ZBOG TOG TU. PREDUGO TRAJE TEROR SVIH VRSTA NA SRPSKI NAROD. PA ČEMU MEĐUNARODNO PRAVO I ČEMU REZOLUCIJA 1244. PA 2O GODINA, NAROD NE ŽIVI NORMALNO, SLOBODNO.

ODGOVORITE
Name

Gale

05.11.2022 21:37

Da li smo ovo tražili, šta ako izbije sukob, djeca ponovo budu ginula. Eto vam Otvoreni Balkan, šarena laža, šta je sledeće Crna Gora.

Name

Re

05.11.2022 21:42

Da je MZ,poštovala SUVERENITET SRBIJE,NJEN TERITORIJALNI INTEGRITET,I REZOLUCIJU 1244,NE BI BOMBARDOVALI TU ZEMLJU,UBIJALI CIVILE,I RUŠILI SVE ŠTO IM JE PADALO NA PAMET. ALI,SVE SE VRAĆA,SAD JE MEČKA ZAIGRALA I PRED NJIHOVIM VRATIMA.

Name

Dragan

06.11.2022 06:17

Ma kakav Kfor prijatelju, oni su samo jako skupa šminka.

Name

Istina

06.11.2022 06:45

Cista manipulacija sa Srbima na Kosovu,sa svih strana i na kraju kad se dogovore,pustice ih niz vodu.Daj Boze da grijesim.Ne moze njih voditi neko iz Beograda.

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

06.11.2022 07:12

Ni sa jedne strane nema iskrene namjere i želje da se nešto ovdje riješi. Već jedino ko će koga nadbiti i podbiti, potcijeniti, čak poniziti. A to nije dobro.

ODGOVORITE