"Питамо ли се јесмо ли достојни предака наших"

- И данас у 21. вијеку, након толико страдања поједини политичари зарад сопствене популарности преферирају ратно-хушкачку политику, а све то док сједе у својим вилама, док им дјеца носе Луј Витон торбе, док пију најскупље шампањце, обједују у најскупљим ресторанима, живе на високој нози и не знају шта ће од пара…

Република Српска 05.11.2022 | 16:11
"Питамо ли се јесмо ли достојни предака наших"

- Данас су Митровданске задушнице, молимо се за душе оних који више нису са нама, а шта ћемо са душама нас који смо живи, ако те душе још увијек имамо - стоји у објави градоначелника Бијељине Љубише Петровића.

Уз ову објаву, Петровић је објавио и фотографије, настале 2018. године баш на Митровданске задушнице током посјете Српског војничког гробља у Битољу. 

"На овом гробљу налази се 1.321.  метални крст са српском тробојком, нема имена, само бројеви, јер они што су погинули нажалост  за многе постали су само број… У костурници на овом гробљу сахрањено је преко 4.000 српских војника погинулих током балканских ратова и Првог свјетског рата, ту леже кости младића, синова, очева, мужева, браће, ту лежи младост Србије, ту почивају они који су постали број…", подсјећа Петровић и додаје:

"Колико вас љетује у Грчкој? Колико вас је одмарало на Охриду? Пролазили сте и били релативно близу овог светог мјеста, јесте ли га посјетили? Питамо ли се јесмо ли достојни предака наших?"

Он констатује да је српско војничко гробље само једно од неколико хиљада колико их има свуда по бијелом свијету!

"Само у Првом свјетском рату Србија је изгубила 50% мушког становништва, али ратови нису престали, низали су се, Други свјетски рат, па крвави братоубилачки рат деведесетих на нашим просторима, један за другим односио нам је младост, остављао гареж, завијао нас у црно!

И данас у 21. вијеку, након толико страдања поједини политичари зарад сопствене популарности преферирају ратно-хушкачку политику, а све то док сједе у својим вилама, док им дјеца носе Луј Витон торбе, док пију најскупље шампањце, обједују у најскупљим ресторанима, живе на високој нози и не знају шта ће од пара… Но није им то доста, опет би нас, а да не трепну гурнули у рат, не би ли своје фотеље сачували и “круне” на главама", истиче Петровић.

Он сматра да на посљедњим изборима који и нису били избори већ фарса и пуко надање, како наводи, нас наивних да учествујемо у нечему гдје се ми питамо и гдје ми гласамо, “побиједила” је опција “Јер волимо Српску”! 

"Може ли ико вољети Српску више од онога ко је крварио за њу, од оних чије тијело није цјеловито због одбране Српске и од оних који нису међу живима јер су вољели Српску? Изгледа да може, а то су владајуће структуре ове наше већ одавно уморне земље! Али не воле они Српску, они воле српски новац-марку, динар, еуро, рубљу, франак, куне, ма не бирају, само дај, ДАЈ, ДАЈ, јер није им доста и умријеће и они и ми, али њима неће бити доста", наводи он.

Сви ћемо ми, каже Петровић, Богу на истину, и за наше ће душе једнога дана неко палити свијеће на Задушнице, али шта ћемо за оне који душе немају? 

"На посљедњој сједници Народне Скупштине изгласан је буџет Републике Српске за наредну годину и гле чуда буџет за борачку популацију никада мањи, а буџет Предсједника никада већи???? 

Нема више додатних издвајања за борце, крај, нестало… 

Ко зна можда ће се “Предсједник” отворити па издвојити шта из “свог буџета”, па да борцу “баци коју мрву као псу у синџиру” (Алекса Шантић), али неће пропустити прилику да каже “ЈА” дајем, ни не покушавајући да каже да је то народни новац, да тај изгласани буџет који сада има и који  је већи неколико пута у односу на збиран буџет предсједника сусједних земаља, је буџет гдје се налази НАРОДНИ НОВАЦ, а не његов", примјећује Петровић.

Претворили смо, каже, гробове у бројеве, а буџет “предсједника” смо тим истим бројевима наградили, са чак 55 милиона КМ!

"Да ли толико вриједе изгубљене руке, ноге, вид, проливена крв, мајчина бол, дјечији плач, удовичин вапај и сестрин јецај? 
Колико вриједе душе оних за које се данас молимо? Почивајте у миру ДИВ ЈУНАЦИ, молимо се за душе ваше и опростите срамоту душа наших ако те душе још увијек имамо", стоји у објави Петровића на фејсбук профилу.

(БН Фото: Фејсбук)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Сиктер море

05.11.2022 15:42

Ма браво популиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.11.2022 18:32

Мрс боту необразовани, шта није овдје тачно што је гос Петровиц изјавио.

Name

РеРе

05.11.2022 20:42

Све је тацно али и да тај исти носи на руци Ролеx и цека на ред да то исто оствари за своју дјецу на исти нацин и ако је могуце сто пре.

Name

Раанко

05.11.2022 21:19

Хебеш Ролеx, и на кинеском сату је исто вријеме.

Name

Љубиша......

05.11.2022 15:55

након ових ријечи човјек може само пред тобом да се поклони, прекрсти и каже Амин +++

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од крштења нема вајде

05.11.2022 21:30

Ваља радити! Кад имаш лове, све се реално испуни , сваки сан постане стварност. Само се сиротиња крсти и моли се Богу а моли се за материјамо добро...да имају више лове!? Цинизам, како год! Религија је увијек била покриће за лоповлук и богаћење богатих и поганих!

Name

посматрач

05.11.2022 16:00

Велика клетва је пала на српски народ у Републици Српској. Овај Ваш пресједник че вас уништити, пуно се брате осилио а сила није Богу мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Озрен

05.11.2022 16:06

Браво Срби али они прави полако нестају Фукаре се намнозиле ДА БОГ ДА САМО ДА ПРЕД СМРТ БУДЕМО У МИРУ СА ЊИМ И ДА СЕ ПОКАЈЕМО ОСТАЛО ЦЕ ОН ДА УРАДИ СЛАВА БОГУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјорђо

05.11.2022 16:09

Сваки дан ме је све више срамота,што имам икакве везе са примитивизмом који шири СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранчи

05.11.2022 17:47

Па ако те срамота СПЦ имаш и РК или ИЗ.Сумњам да си вјерник.

Name

Ре

05.11.2022 16:13

Браво. Паметном довољна једна ријеч за великог градоначелника. Људску громаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

05.11.2022 16:22

Политичари нам никада нису били достојни српског војника. Најбоље нас је описао Арчибалд Рајс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

05.11.2022 17:53

Ре-Аа, Тако је Арћибалд Рајс, и Лаза Лазаревић у својој приповиједци, Све ће то народ позлатити, на крају остају само бројеви на крсту, без имена, народ је нажалост бијо и остао само потрошни материјал!

Name

WУК

05.11.2022 16:25

ЉУБО ЧЕСТИТИ МЛАДИЦУ. ПОЈЕДИНЦИ СУ РУГЛО И СРАМОТА СВОЈИХ ПРЕДАКА. НЕКА ИМ ЈЕ НА ЧАСТ. АЛ БОГ ЋЕ ТО КАД ТАД ВРАТИТИ НА 9 КОЉЕНУ. ТОЛИКО СУ ПОХЛЕПНИ И ПРОКЛЕТИ ОВИ ИЗ ВЛАСТИ ДА СЕ НЕ БОЈЕ НИ БОГА. АЛ КАКО ПОСИЈУ ТАКО ЋЕ И ЗЊАТИ. А ТИ ЗИВ И ЗДРАВ БИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕ!

05.11.2022 16:25

НИСМО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лајка

05.11.2022 16:32

Како вам је узвишени с оне стране Дрине кренуо, дај боже да опет не настрада недужан народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.11.2022 16:35

Ови под земљом су се борили за људске и цивилизацијске вриједности, тога код срба вец скоро 90 година висе нема, поготово не у задњем рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па браво

05.11.2022 17:28

Боже каква објава да се постидимо сви ми велике Србенде, букаци у груди а лазови невидјени. Народ који узме 50КМ и прода ПРОДА свој глас који има само једном у 4 Године. И још без стида и срама ходамо улицама и ништа нам није свето осим сопствене гу’ице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.11.2022 17:36

Погледај дом свој милораде све сами богаљи и просјаци..... Реце бора цорба и би у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мејдан

05.11.2022 17:57

Цим је устаска унука на целу дрзаве изгледа да нисмо достојни! Дједови нам се преврцу по гробовима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

05.11.2022 18:51

БРАВО ЉУБИША. У ОРАВУ СТЕ СВЕ ДО РИЈЕЧИ. ЗАИСТА ДА СЕ СВИ ПОСТИДИМО ОВАКО ИСТИНИТОГ ДОКАЗА, КАКВИ СМО. ВЛАСТ БИ И САДА ИЗАЗВАЛА КРВ МЕЂУ СРБИМА, САМО ДА ЛАЖ ОДБРАНЕ. ЧАК И НА ТАЈ НАЧИН ДА ОСТАНУ И САЧУВАЈУ БОГАСТВО. НИЈЕ ИХ БРИГА НИ ЗА МРТВИМА НИ ЗА ЖИВИМА. НЕ СУОСИЈЕЋАЈУ ОНИ УПОШТЕ. САМО МЛАТЕ ЦРВЕНОМ ЗАСТАВОМ, КАО ТОРЕАДОР ДА НАРОД ИДЕ ЗА ЊИМА. ДА ДА ТАЈ ГЛАС И ПРЕМА ПОТРЕБИ ЈОШ УКРАДУ. ВЕЋ 2О ГОДИНА. ОВО ЈЕ ПРОПАСТ И ВИЈЕРЕ И МОРАЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

05.11.2022 19:09

И након свих битака и ратова данашњи српски народ је дозволио себи тај луксуз да немају ни бројева

Name

Лана

05.11.2022 20:06

Свака част господине Петровићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја јесам

05.11.2022 21:04

И нема потребе да се питам. Чак напротив у свему сам их надмашио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

06.11.2022 07:58

Све лијепо речено али буџет предсједника није за њега него да он из тог буџета може да још више помаже људима. Имају ставке за шта је тај буџет и ја разумијем да то не желиш да кажеш зато што вам је Додик ноћна мора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е Дане Дане

06.11.2022 11:03

Зар ти стварно мислиш то сто пишеш? Није могуће да подржаваш тог кабадахију. Буџет је себи подигао да помаже оне који су пропали због његове бахатости и безобразлука а да себе приказује као добротвора. А и да може красти и давати којекаквим сибицарима да га хвале с тим да се не боји истраге трошења јер ће реци нисам ЈА то донио него ево Влада,Скупстина они изгласали. И ти сматраш да један предсједник? једног ентитета треба буџет већи од Солца или Макрона или Вуцица. Не могу да вјерујем колико је успио да вас затрује својим простаклуком и лажима.

Name

Коста

06.11.2022 08:08

Нас Љубиса говори из срца и дусе са љубављу према народу коме припада свим својим људским бицем.Радује ме да се изградује као говорник на јавним наступима.... А будзет додиков???? Ово аминовање крадје коста.Треба платити туристу и туристе.Треба нградити нас олос који је осмослио и реализовао прекрајање воље народа...треба поцастити близње своје а и себе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додо

06.11.2022 08:15

Патриотска прица која даје наду. Никада "маса"није доносила промјене.Промјене доноси јак,просвецен цовјек који "искрено и страсно љуби истину,слободу и Отадзбину.." Маса,народ иде путем којим их води водја. Додик је онај водја Радоје Домановица који јос није заврсио своје путесествије. Љубиса,само напријед твојим путем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

06.11.2022 09:28

Јесмо али предака Црног Грује

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

06.11.2022 09:41

Какви су нам били преци? Бранковиц, Љотиц, Недиц, медју осталима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

06.11.2022 13:18

Један од ретких који ВРЕДИ, али заиста цовек правих вредности. Цеститке његовим родитељима на лепом одгоју. Ипак је то све из куце. ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.11.2022 16:23

И Додик је лијепо одгојен за шатор и пијацу

Name

Михајло 1974

06.11.2022 13:20

Нисмо,нисмо ни принијети!

ОДГОВОРИТЕ