Промовисан седми роман Тихомира Несторовића

- У Бијељини је, у оквиру манифестације "Вишњићеви дани", промовисан седми роман "Пансион госпође Хаџивуковић" књижевника Тихомора Несторовића, који је вечерас обиљежио и пет деценија рада у новинарству.

Република Српска 04.11.2022 | 21:29
Промовисан седми роман Тихомира Несторовића

Несторовић је рекао да је идеја за ово дјело настала у доба кад је радио у познатој Учитељској школи у Бијељини, за коју истакао да је одњеговала и обучила више од 3.500 ђака, те да је била истовремено школа љубави, среће, као и Рачанска улица која је била исто то.

Он је навео да је ово у ствари наставак његовог романа "Илинчићи", само са другим ликовима, о прецима Херцеговцима који су и овдје и преко Саве и Дрине.

"Поднаслов романа је `Све су ово успомене, па нека тако и буде` - све су те успомене које сам чуо, видио, доживио те је моје писање претакање живота у прозу. Нисам онај који завирује у енциклопедије, не преврћем по архивама и не тражим теме, оне трче за мном", рекао је Несторовић.

Осим аутора, у препуној сали у Народној библиотеци "Филип Вишњић" о роману су говорили и директор издавачке куће "Прометеј" из Новог Сада Зоран Колунџија и књижевник Миомир Филиповић Фића, уз виолинску музичку пратњу Филипа Ђорђевића.

Одломке из романа читала је Николета Петровић.

Тихомир Несторовић је, осим седам романа, написао укупно 25 књига, од којих три чекају да се објаве, двије су у штампи - Моногафија Бање Дворови и збирка приповједака "Дукати Паје Злојутра", која је једна истинита прича из Поткозарја испод планине Просаре. 

(БН/Срна Фото: Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Семберко

04.11.2022 22:07

Наш Баћо, легенда наше Семберије. Откинуо је од заборава многе историјске чињенице о нашој Семберији. Нека му Бог подари добро здравље и дуг живот и да нас обрадује још са неком књигом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уценик

05.11.2022 08:28

Био ми је учитељ 1973-4-те у Петковцима, село између Зворника и Сапне.Све најбоље учитељу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД ЈАНКОВИЦ

07.11.2022 13:33

Цеститам Тихо ! Најљепсе зеље!

ОДГОВОРИТЕ