Promovisan sedmi roman Tihomira Nestorovića

- U Bijeljini je, u okviru manifestacije "Višnjićevi dani", promovisan sedmi roman "Pansion gospođe Hadživuković" književnika Tihomora Nestorovića, koji je večeras obilježio i pet decenija rada u novinarstvu.

Republika Srpska 04.11.2022 | 21:29
Promovisan sedmi roman Tihomira Nestorovića

Nestorović je rekao da je ideja za ovo djelo nastala u doba kad je radio u poznatoj Učiteljskoj školi u Bijeljini, za koju istakao da je odnjegovala i obučila više od 3.500 đaka, te da je bila istovremeno škola ljubavi, sreće, kao i Račanska ulica koja je bila isto to.

On je naveo da je ovo u stvari nastavak njegovog romana "Ilinčići", samo sa drugim likovima, o precima Hercegovcima koji su i ovdje i preko Save i Drine.

"Podnaslov romana je `Sve su ovo uspomene, pa neka tako i bude` - sve su te uspomene koje sam čuo, vidio, doživio te je moje pisanje pretakanje života u prozu. Nisam onaj koji zaviruje u enciklopedije, ne prevrćem po arhivama i ne tražim teme, one trče za mnom", rekao je Nestorović.

Osim autora, u prepunoj sali u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" o romanu su govorili i direktor izdavačke kuće "Prometej" iz Novog Sada Zoran Кolundžija i književnik Miomir Filipović Fića, uz violinsku muzičku pratnju Filipa Đorđevića.

Odlomke iz romana čitala je Nikoleta Petrović.

Tihomir Nestorović je, osim sedam romana, napisao ukupno 25 knjiga, od kojih tri čekaju da se objave, dvije su u štampi - Monogafija Banje Dvorovi i zbirka pripovjedaka "Dukati Paje Zlojutra", koja je jedna istinita priča iz Potkozarja ispod planine Prosare. 

(BN/Srna Foto: Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Semberko

04.11.2022 22:07

Naš Baćo, legenda naše Semberije. Otkinuo je od zaborava mnoge istorijske činjenice o našoj Semberiji. Neka mu Bog podari dobro zdravlje i dug život i da nas obraduje još sa nekom knjigom.

ODGOVORITE
Name

Ucenik

05.11.2022 08:28

Bio mi je učitelj 1973-4-te u Petkovcima, selo između Zvornika i Sapne.Sve najbolje učitelju .

ODGOVORITE
Name

MILORAD JANKOVIC

07.11.2022 13:33

Cestitam Tiho ! Najljepse zelje!

ODGOVORITE