Породица претворила мртвог пса златног ретривера у простирку!

Једна ожалошц́ена породица одлучила је да “претвори” свог покојног златног ретривера у тепих простирку, тако да ц́е их увек подсец́ати на њиховог кућног љубимца пахуљастог пса.

Занимљивости 03.11.2022 | 16:36
Породица претворила мртвог пса златног ретривера у простирку!

Када премине вољени љубимац, многи власници ц́е донети одлуку да сачувају успомену на њих на посебан начин.

Било да је то угравирање њиховог имена на клупи, тетовирање помоц́у њиховог пепела или донација склоништу за животиње у њихову част.

Аустралијска компанија “Цхимера Таxидермy” ангажована је да направи успомену тепих простирку од угинулог пса. Власница предузец́а Мадди (29) каже да то није необичан захтев – таксидермија куц́них љубимаца је у порасту.

pas tepih <фигцаптион ид="цаптион-аттацхмент-24877" цласс="wп-цаптион-теxт">Угилнули пас сад је тепих простирка

У посту на Инстаграму на налогу своје компаније, Мадди је написала: “Прелепи стари златни ретривер сачуван у кожи за своју породицу. Коначно спреман да крене куц́и.“

У коментарима је објаснила да је “кожа штављена и претворена у кожу како крзно не би испадало“.

Говорец́и за Yахоо неwс, Мадди је наставила: “Таксидермија куц́них љубимаца је постала популарнија у последњих пет година, тако да је то веома нова ствар за вец́ину људи. Неке су више сентиментална успомена, друге су изложене одмарајуц́и се у својим креветима или како год су власници желели да их сачувају.”

Од Мадди је затражено да сачува много различитих животиња, укључујуц́и пацове, зечеве, козе и заморце. Таксидермиста признаје да “дефинитивно није за свакога” и рекла је да “то апсолутно поштује”.

Иако сматра да је невероватно корисно помоц́и власницима у њиховој тузи и дозволити им да заувек задрже део свог љубимца. Након што је на мрежи поделила видео о тепиху златног ретривера, Меди је добила различите одговоре од љубитеља паса.

Док су неки волели “лепу” идеју и сматрали је “слатком”, други су били уверени да ц́е им то отежати жаљење заугинулимкућним љубимцем

“Тако ми је драго што ово сада више људи ради“, написала је једна особа, док је друга рекла: “Супер слатка, никада раније нисам видела куц́не љубимце сачуване као крзна“.

Таксидермија је уметност очувања животиња, често њиховим пуњењем или монтирањем. Има дугу историју, са плишаним или јаханим животињама које се традиционално држе као ловачки трофеји или изложене у музејима преноси<а хреф="хттпс://www.миррор.цо.ук/неwс/реал-лифе-сториес/фамилy-турнс-деад-голден-ретриевер-28378004"> миррор

Ттаксидермија је данаси јако популарна више него икад јер таксидермија куц́них љубимаца добија популарност широм света. Многи власници одлучују да трансформишу своје покојне псе и мачке у простирке, плишане и уметничка дела.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар