Вучић забринут због изјава Жозепа Бореља и других

- Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да ће се током викенда или у понедељак, 7. новембра, обратити грађанима Србије како би их упознао са свим притисцима на Београд и лицемјерјем, те истакао да се може десити да откаже неке своје договорене посјете иностранству.

Србија 03.11.2022 | 14:31
Вучић забринут због изјава Жозепа Бореља и других

Коментаришући то што Биро Савјета Европе није у дневни ред уврстио захтјев самопроглашеног Косова за улазак у ово најстарије заједничко европско политичко тијело, Вучић је рекао да су га много више забринуле изјаве високог представника ЕУ Жозепа Бореља и неких других људи, те да је шокиран.

"Зато ћу да сачекам да прође и посета /посредника ЕУ у дијалогу Београда и Приштине Мирослава/ Лајчака. Може да се деси да неке своје посете иностранству које су унапред договорене и које су важне, откажем због ситуације у земљи", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара, након што је присуствовао војној вјежби на Пасуљанским ливадама, код Параћина.

Вучић је рекао да за Србију није једноставна позиција када има посла са неодговорним људима који се тако бахато понашају, додајући да при томе мисли и на моге из свијета, а да "о овим из Приштине" неће ништа ни да каже.

Он је рекао да ће се грађанима Срибје обратити најаксније у понедјељак, 7. новембра, рећи многе детаље из претходних и ових разговора.

"Желим да их упознам са свим притисцима и лицемерјем, да ништа од њих не кријем и на крају да им кажем шта су наше одлуке. Али и да кажемо људима шта је то шта ћемо да радимо по свим другим важним питањима, као што су енергенти, храна, и све друго. Биће паклено тешка зима, али наша земља се добро спремала", рекао је Вучић.

Уочи самита Берлинског процеса, који је данас окупио шефове држава земаља западног Балкана, премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти разговарао је са европским званичницима Мирославом Лајчаком и Жозепом Борељом.

Борељ је на "Твитеру" послије састанка са Куртијем, објавио да је неприхватљиво паљење возила на сјеверу Косова /која су пререгистрована са таблица Србије на косовке таблице/.

"Разговарали смо о ситуацији на сјеверу Косова. Реметилачке радње као што је паљење аутомобила су неприхватљиве", навео је Борељ и позвао "обје стране да буду уздржане".

На територији општине Лепосавић, општини са већинским српским становништвом на сјеверу Косова, запаљен је аутомобил који је пререгистрован на "РКС", таблице самопроглашеног Косова. 

(Срна Фото: Фото: Принтсцреен)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Наравно

03.11.2022 16:13

Људи несмију пререгистроват јер им онда кримоси који хоце рат да изазову запале ауто, хебе wе народу за таблице свакако у њемацкох узимају дрyге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аферим

03.11.2022 18:46

Лако је народу у Србији. Њима се свако мало прецедник обраћа, лично и директно, са снажним и судбоносним порукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимир

03.11.2022 21:18

Сад ће се и нама наш Председник обраћати на дневном нивоу

Name

Јованка

04.11.2022 22:39

Јако сам забринута због прелета дронова преко Србије . Мозе ли ми неко објаснити о цему се ради

ОДГОВОРИТЕ