Vučić zabrinut zbog izjava Žozepa Borelja i drugih

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će se tokom vikenda ili u ponedeljak, 7. novembra, obratiti građanima Srbije kako bi ih upoznao sa svim pritiscima na Beograd i licemjerjem, te istakao da se može desiti da otkaže neke svoje dogovorene posjete inostranstvu.

Srbija 03.11.2022 | 14:31
Vučić zabrinut zbog izjava Žozepa Borelja i drugih

Кomentarišući to što Biro Savjeta Evrope nije u dnevni red uvrstio zahtjev samoproglašenog Кosova za ulazak u ovo najstarije zajedničko evropsko političko tijelo, Vučić je rekao da su ga mnogo više zabrinule izjave visokog predstavnika EU Žozepa Borelja i nekih drugih ljudi, te da je šokiran.

"Zato ću da sačekam da prođe i poseta /posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava/ Lajčaka. Može da se desi da neke svoje posete inostranstvu koje su unapred dogovorene i koje su važne, otkažem zbog situacije u zemlji", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara, nakon što je prisustvovao vojnoj vježbi na Pasuljanskim livadama, kod Paraćina.

Vučić je rekao da za Srbiju nije jednostavna pozicija kada ima posla sa neodgovornim ljudima koji se tako bahato ponašaju, dodajući da pri tome misli i na moge iz svijeta, a da "o ovim iz Prištine" neće ništa ni da kaže.

On je rekao da će se građanima Sribje obratiti najaksnije u ponedjeljak, 7. novembra, reći mnoge detalje iz prethodnih i ovih razgovora.

"Želim da ih upoznam sa svim pritiscima i licemerjem, da ništa od njih ne krijem i na kraju da im kažem šta su naše odluke. Ali i da kažemo ljudima šta je to šta ćemo da radimo po svim drugim važnim pitanjima, kao što su energenti, hrana, i sve drugo. Biće pakleno teška zima, ali naša zemlja se dobro spremala", rekao je Vučić.

Uoči samita Berlinskog procesa, koji je danas okupio šefove država zemalja zapadnog Balkana, premijer samoproglašenog Кosova Aljbin Кurti razgovarao je sa evropskim zvaničnicima Miroslavom Lajčakom i Žozepom Boreljom.

Borelj je na "Tviteru" poslije sastanka sa Кurtijem, objavio da je neprihvatljivo paljenje vozila na sjeveru Кosova /koja su preregistrovana sa tablica Srbije na kosovke tablice/.

"Razgovarali smo o situaciji na sjeveru Кosova. Remetilačke radnje kao što je paljenje automobila su neprihvatljive", naveo je Borelj i pozvao "obje strane da budu uzdržane".

Na teritoriji opštine Leposavić, opštini sa većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru Кosova, zapaljen je automobil koji je preregistrovan na "RКS", tablice samoproglašenog Кosova. 

(Srna Foto: Foto: Printscreen)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Naravno

03.11.2022 16:13

Ljudi nesmiju preregistrovat jer im onda krimosi koji hoce rat da izazovu zapale auto, hebe we narodu za tablice svakako u njemackoh uzimaju dryge

ODGOVORITE
Name

Aferim

03.11.2022 18:46

Lako je narodu u Srbiji. Njima se svako malo precednik obraća, lično i direktno, sa snažnim i sudbonosnim porukama.

ODGOVORITE
Name

Budimir

03.11.2022 21:18

Sad će se i nama naš Predsednik obraćati na dnevnom nivou

Name

Jovanka

04.11.2022 22:39

Jako sam zabrinuta zbog preleta dronova preko Srbije . Moze li mi neko objasniti o cemu se radi

ODGOVORITE